-->

Header Ads

Η μυστική δράση του νεαρού Τόσκα και η φθορά του Κοτζιά

Πόσο θράσος πρέπει να έχουν οι τύποις αρμόδιοι, ώστε να συνεχίσουν να υποστηρίζουν πως υπήρχε συντονισμός, και πως έπραξαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν; Καλά, για παραιτήσεις λόγω ευθιξίας δεν συζητάμε. Η ευθιξία της Αριστεράς, πάει σύμφωνα με το ηθικό πλεονέκτημά της.

Αντί για παραιτήσεις και απομακρύνσεις υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, να δεις που θα ρίξουν το βάρος σε υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη. Τα οποία βεβαίως και φέρουν ευθύνη, αφού ούτε τώρα μπορούν να καταλάβουν τι ΔΕΝ έκαναν, αλλά η κυβέρνηση τα τοποθέτησε ψηλά, λόγω κομματικής νομιμότητας. Δεν μπορεί να μη υπάρχει πολιτική ευθύνη αυτών που τους επέλεξαν!

Δημοσκόπηση δείχνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πλήττει σοβαρά τη δημοτικότητα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, καθώς το 65% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για το πρόσωπό του, έναντι μόνον του 30% που διάκειται θετικά. Για να υπάρξει ένα μέτρο σύγκρισης, αρκεί να επισημανθεί ότι την ίδια ώρα η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ παρουσιάζει μια σχετική ισορροπία μεταξύ των Ελλήνων πολιτών: το 42% μόνο έχει αρνητική γνώμη.

Δηλαδή, ο Ζάεφ είναι πιο συμπαθής στους Έλληνες από τον ΥΠΕΞ της χώρας. Όταν μάλιστα λέμε ότι πλήττεται η δημοτικότητα ενός πολιτικού, σημαίνει ότι πλήττεται και το πολιτικό του κύρος. Όταν αμφισβητείται από τους πολίτες της χώρας του, με τι κύρος θα σταθεί απέναντι σε ομολόγους του; Πώς θα τον αντιμετωπίζουν;

[Άσε που τώρα, αφήνει τα δικά του στην άκρη, και μάλλον προσπαθεί να διασώσει τον παντελώς αποτυχόντα -όχι μόνον λόγω των πυρκαγιών- Ν. Τόσκα, που είναι μέλος και συντονιστής του Δ.Σ. της Κίνησης Ιδεών και Δράσης "ΠΡΑΤΤΩ", με πρόεδρο τον Νίκο Κοτζιά].

Πάντως, πριν τον χάσουμε, κι αυτόν λόγω μειωμένου πολιτικού κύρους, πολύ θα ήθελα διευκρινίσεις, από κάποια ακαταλαβίστικα στο βιογραφικό του. Ο Ν. Τόσκας, γεννήθηκε το 1942 και το 1971, την εποχή της Δικτατορίας, εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Απ’ όσα έχω ακούσει, για να γίνει κάποιος στρατιωτικός εκείνη την εποχή, δεν αρκούσε να φωνάζει απλώς "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών", αλλά και να το πιστεύει κιόλας, όπως βεβαίωναν οι Μυστικές Υπηρεσίες.

Θα πει κάποιος, νέο παιδί ήταν, παρασύρθηκε. Όχι… Επειδή γράφει στο βιογραφικό του ότι «Συμμετείχε σε αντιστασιακή οργάνωση πριν την είσοδό του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1971». Κάτι δεν καταλαβαίνω εδώ. Η Δικτατορία έχριζε αξιωματικούς αντιστασιακούς που την εχθρεύονταν; Και αν τους ξέφυγε ο νεαρός αντιστασιακός, μέχρι το 1975 που βγήκε από την Σχολή, καμιά Υπηρεσία δεν κατάλαβε ότι ήταν εχθρός της Δικτατορίας;

Υπάρχει και άλλο μυστήριο. Γράφει στο βιογραφικό του, ότι «Στη διάρκεια της δικτατορίας και τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν έπραξε αυτό που όφειλε σαν δημοκρατικός πολίτης». Εδώ είναι που μπερδεύτηκα. Από σεμνότητα ασφαλώς, δεν μας λέει τι έκανε στη Σχολή Ευελπίδων, ως δημοκρατικός πολίτης, υπηρετώντας χωρίς παρέκκλιση την Δικτατορία. Τόσο μυστική δράση είχε πια. Ας μας την πει, επί τέλους, πέρασαν τόσα χρόνια, δεν θα αποκαλύψει κρατικό μυστικό. Απεναντίας, θα κερδίσει τον θαυμασμό, ακόμη και του εγγονού του δικαστή του βουνού.

Κλεισθένης εν δήμω
Voria
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.