-->

Header Ads

Για όλα φταίνε οι αυθαίρετοι…

Πότε θα συζητήσουμε για τις αυθαιρεσίες των κυβερνήσεων;

Γράφει η Μαρία Σταματιάδου

Πόση μικροψυχία, πόσο θράσος, πόση ατέρμονη μικρόνοια μπορούν να έχουν τα ανθρωπάκια που παριστάνουν τους υπουργούς, σ’ αυτό το μόρφωμα που παριστάνει την κυβέρνηση… όταν εν μέσω του πιο μεγάλου πόνου των ανθρώπων που τους καίει το νωπό πένθος, όταν κάποιοι νεκροί βρίσκονται ακόμη στα ψυγεία και άλλοι στα εργαστήρια για αναγνώριση, βγαίνουν και δηλώνουν, ότι φταίνε οι ίδιοι οι πενθούντες, επειδή είναι αυθαίρετοι!

Και πόσο ανώριμοι (λίαν επιεικής χαρακτηρισμός)και ανεύθυνοι μπορούν να είναι τα κυβερνητικά στελέχη (βλέπε, Καμμένοι, Τόσκες Σπίρτζηδες και τα συναφή) όταν κατηγορούν το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής(!) για την δολοφονία τόσων ανυποψίαστων ανθρώπων, την στιγμή που αυτό το πολεοδομικό σχέδιο είναι δημιούργημα της δικής τους κυβέρνησης και φέρει την, από 24 Μαρτίου 2017, υπογραφή του δικού τους υπουργού Γιώργου Σταθάκη.

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, παρακολουθώντας την πορεία αυτής της κυβέρνησης, σκέφθηκα και μίλησα για αναλγησία, για εγκληματικά ψεύδη, για ανηθικότητα που δεν πιάνει πάτο, για συλλογικό διαρκή εμπαιγμό ολόκληρου του λαού… όμως τώρα, τις στιγμές της μεγάλης απόγνωσης και βαθιάς προσωπικής θλίψης, καμία από τις λέξεις αυτές, κανένας χαρακτηρισμός δεν μου φαίνεται επαρκής, για να δηλώσει την πιο νοσηρά εγωκεντρική (δηλαδή ολοκληρωτική) αντιμετώπιση της αληθινής τραγωδίας.

Προφανέστατα, η λέξη «φιλότιμο» είναι πολύ ελληνική για το μηδενιστικό αριστερό πνεύμα αυτών που ανέλαβαν να μας σώσουν. Εξ ου και η έπαρση τού, «δεν υπήρχε τίποτε άλλο να κάνουμε», «όλα έγιναν όπως πρέπει» και παρόμοιες α-νοησίες, που αποκαλύπτονται στο έπακρο, εκ του αποτελέσματος. Μία κυβέρνηση-σκιά σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου, θλιβερά αναποτελεσματική σε οποιαδήποτε πρόκληση, αποδεικνύει για άλλη μία φορά την ανεπάρκειά της, φορτώνοντάς την στους «αυθαίρετους» πενθούντες και στην αυθαίρετη πολεοδομία, που όμως φέρει την δική της υπογραφή. Δεν θα έκανε καμία εντύπωση πλέον, αν σύντομα βλέπαμε να ρίχνει τις ευθύνες της σε κατασκευασμένα εξιλαστήρια θύματα, για να έχει το πόπολο κάπου να εκτονωθεί…

Οι πρόγονοί μας πίστευαν ότι η ύβρις (η αλαζονεία) καταλήγει μοιραία στην τίσιν (την τιμωρία-καταστροφή), αφού περάσει από τα στάδια της άτης (θόλωσης του νου) και της Νεμέσεως (της τιμωρίας που ταπεινώνει τους επαρμένους). Είχαν επίσης της βαθειά, εμπειρική πίστη, ότι από αυτήν την νομοτέλεια δεν μπορεί κανείς να γλιτώσει. Αργότερα, φωτισμένοι άνθρωποι διαβεβαίωναν ότι οι πνευματικοί νόμοι, αργά ή γρήγορα, πάντα λειτουργούν στις κοινωνίες των ανθρώπων. Σε ποιο από τα «στάδια» του παραπάνω σχήματος βρίσκεται σήμερα η πρώτη φορά αριστερά, και ποια έπονται γι΄ αυτήν, σύντομα θα το δούμε μπροστά μας.

πηγή: kostasxan

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ by Konstantinos Terzis on Scribd


Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.