-->

Header Ads

Το έγγραφο που αποδεικνύει τη συμμετοχή Βρετανών στον "Ατίλα"

Το έγραψα εχθές; Ότι «η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις της Ζαχάροβα, ήταν επιθετική σε βαθμό που θα έλεγε κάποιος ότι έριχνε λάδι στη φωτιά. Ενώ το Μαξίμου, διατηρεί χαμηλούς τόνους, ο Κοτζιάς παίζει άλλο παιχνίδι;»

Και διαρρέεται ότι στην έκτακτη συνάντηση του Κοτζιά με τον πρωθυπουργό, εκφράστηκε η δυσαρέσκεια του Αλέξη Τσίπρα για την διάσταση που έχουν πάρει τα πράγματα με τη Ρωσία, αν και δεν τίθεται θέμα "αδειάσματος" Κοτζιά.

Ενώ στο Μαξίμου έψαχναν τρόπο εδώ και ημέρες να ρίξουν τους τόνους -ο Καμμένος έσπευσε να τιμήσει τον Ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο-, ο Κοτζιάς, ωστόσο, προχώρησε σε κλιμάκωση. Η οξεία απάντησή του στις δηλώσεις της Ζαχάροβα προκάλεσε ρήγμα, το οποίο και βάθυνε.

Η όλη στάση του Κοτζιά, καθ’ όλη την τριετία, είναι περίεργη. Αυτοί που τον γνωρίζουν, μιλούν για έπαρση, αλαζονεία, απωθημένα, που τον οδηγούν στη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Όταν άρχισε να γίνεται αντιληπτό, πως σε άλλους τομείς θα έπρεπε να δείξει τις όποιες ικανότητές του, είχα γράψει μήπως πρόκειται για… Ταλεϋράνδειο σύμπλεγμα, όπου κάποιος μπορεί να επιτύχει τα πάντα, επειδή απλώς είναι… αυτός.

Τι σου κάνει η αντιπολίτευση… Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, ακολουθώντας σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή κατά της κυβέρνησης του Έντι Ράμα, προσπαθεί να περάσει την ιδέα της "παραχώρησης" στην Ελλάδα, αλβανικών θαλάσσιων περιοχών που "κρύβουν αμέτρητη ποσότητα πετρελαίου". Ο Μπερίσα επαναλαμβάνει δηλαδή, τα ίδια που του έλεγε ο Ράμα όταν ήταν αντίστροφοι οι ρόλοι τους.

Ο Κοτζιάς διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις μακεδονικές επωνυμίες προϊόντων. Τότε, γιατί τρέχουν όλοι αναστατωμένοι, και μάλιστα ξοδεύοντας μεγάλα ποσά, για καταχωρήσουν και κατοχυρώσουν διεθνώς την επωνυμία; Ούτε αυτό φρόντισε να τακτοποιήσει.

Προσέξτε, πώς επαληθεύονται οι φήμες περί συμμετοχής των Βρετανών στον "Αττίλα". Πρόκειται για την αποκάλυψη από τον δημοσιογράφο Λουκά Δημάκα, ενός άκρως απόρρητου εγγράφου της Eθνικής Φρουράς Κύπρου, με ημερομηνία 9 Αυγούστου 1974 (το υπογράφει ο τότε αρχηγός της ΓΕΕΦ υποστράτηγος Ευθύμιος Καραγιάννης) που αναφέρει στοιχεία για στρατιωτική δράση της RΑF και των βρετανικών βάσεων στο νησί εις βάρος των Eλληνοκυπρίων.

Στο Άκρως Απόρρητο και Ειδικού Χειρισμού έγγραφο έχουν καταγραφεί, όπως αναφέρεται, «εξακριβωμένα στοιχεία εις βάρος των Βρετανών» για τη στρατιωτική τους δραστηριότητα κατά των Ελληνοκυπρίων τις πρώτες ημέρες των εχθροπραξιών όπου και κρίθηκε ουσιαστικά η έκβαση της εισβολής.

Πρόκειται, σύμφωνα με όσα αναφέρονται, για στρατιωτική δραστηριότητα όχι απλώς υποστήριξης του Αττίλα, αλλά κυρίως για υποκατάστασή του σε βομβαρδισμούς από αέρα και θάλασσα και για ενεργό χρήση των βρετανικών βάσεων στο νησί προς αυτή την κατεύθυνση.
Αυτό το είχαν καταλάβει οι στρατιωτικοί μας, όταν διαπίστωσαν πως υπήρχαν βομβαρδισμοί από αεροπορικά σμήνη, με μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους στην ικανότητα στόχευσης.

Επ’ αυτού, αναφέρεται στο έγγραφο:
«H τελευταία τετράς A/Φ (αεροσκαφών) ήτις εβομβάρδισε μετά την 16.00 της 22-7-74 παρουσίασε τα εξής χαρακτηριστικά: (1) Τα πληρώματα ήσαν πολύ ικανώτερα των προηγούμενων βομβαρδισμών. (2) Δεν συνομίλουν μεταξύ των εν αντιθέσει με τα προηγούμενα».
Κατά τα άλλα, είμαστε σύμμαχοι εναντίον κοινού εχθρού.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Από το Blogger.