-->

Header Ads

Π. Καμμένος: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα εφαρμοσθεί

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξυμνούσε τη Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε με τον ομολογό του κ. Ζάεφ και ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος έπαιξε το «ρόλο» του μιλώντας στους δημοσιογράφους εκτός της αιθούσης που διεξάγονται οι εργασίες της Συνόδου.

Για άλλη μια φορά εμφανίστηκε αντίθετος στην πολιτική των κ.κ. Τσίπρα- Κοτζιά, επιβεβαιώνοντας στους εταίρους και συμμάχους της χώρας πως δεν υπάρχει κοινή εθνική γραμμή. «Μπορεί να μαζεύουν προσκλήσεις και ίσως και κάποιες φωτογραφίες, όσο χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία, θα μένουν εκτός ΝΑΤΟ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα με κυνικό τρόπο, ο κ. Καμμένος συνέδεσε ένα εθνικό ζήτημα όπως είναι το Σκοπιανό με τη συμπλήρωση της τετραετίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Όσο δεν θα έρχεται η Συμφωνία στην Βουλή δεν θα έρχονται εκλογές και θα εξαντληθεί η τετραετία» είπε.
liberal

Πρόσκληση του ΝΑΤΟ στα Σκόπια για ενταξιακές συνομιλίες

Πρόσκληση για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών απευθύνει το ΝΑΤΟ στην πΓΔΜ, σύμφωνα με τη διακήρυξη των συμπερασμάτων της Συνόδου της Συμμαχίας, που έφερε στη δημοσιότητα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γείτονος χώρας MIA.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη διακήρυξη «στη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου το 2008, είχαμε αποφασίσει ότι το ΝΑΤΟ θα απευθύνει πρόσκληση στην πΓΔΜ για ένταξη στη Συμμαχία μόλις επιτευχθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας στα πλαίσια του ΟΗΕ. Χαιρετίζουμε την ιστορική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων σχετικά με την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος. Συμφώνως με την πολιτική μας, αποφασίσαμε να καλέσουμε την κυβέρνηση των Σκοπίων προκειμένου να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες για να ενταχθεί στη Συμμαχία μας. Η πλήρης εφαρμογή των προβλεπόμενων εσωτερικών διαδικασιών σε σχέση με τη συμφωνία για τη λύση του ονοματολογικού αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας προσχώρησης».Παράλληλα, το ΝΑΤΟ συνιστά στην κυβέρνηση της πΓΔΜ να ενισχύσει σημαντικά τις σχέσεις καλής γειτονίας και να θέσει σε εφαρμογή τη Συνθήκη για τη Φιλία, την Καλή Γειτνίαση και τη Συνεργασία με τη Βουλγαρία.

«Χαιρετίζουμε τις αποφασιστικές προσπάθειες της νέας κυβέρνησης κατά το έτος και την ουσιαστική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε μια σειρά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και ενθαρρύνουμε τις περαιτέρω προσπάθειες μεταρρύθμισης πριν και μετά την ένταξη, προκειμένου να ενισχυθεί η συμβολή της χώρας στη Συμμαχία», αναφέρεται ακόμα στο κείμενο των συμπερασμάτων.

Τέλος, το ΝΑΤΟ επισημαίνει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες οικοδόμησης μιας λειτουργικής πολυεθνικής κοινωνίας βασισμένης στην πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης της Οχρίδας και ενθαρρύνει τις περαιτέρω προσπάθειες σε αυτούς τους τομείς.

«Καλούμε όλους τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας να διαδραματίσουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στις διαδικασίες αυτές και στην ταχεία εφαρμογή της συμφωνίας για την επίλυση του ζητήματος ονόματος. Εκτιμούμε τη σταθερή υποστήριξη των Σκοπίων για τις επιχειρήσεις και τις αποστολές του ΝΑΤΟ», καταλήγει το κείμενο.

Γ. Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ καλεί την κυβέρνηση των Σκοπίων σε ενταξιακές συνομιλίες

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπεργκ καλωσόρισε σήμερα από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τη συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ και επιβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ καλεί την κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες.

Όταν ολοκληρωθεί και εφαρμοστεί η ιστορική συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας, το ΝΑΤΟ θα είναι σε θέση να προσκαλέσει την πΓΔΜ με το νέο της όνομα και να γίνει το 30ο κράτος-μέλος της, ανέφερε ο Γ. Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τα θέματα του πρώτου μέρους των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Liberal
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.