-->

Header Ads

Θα ρίξουν την κυβέρνηση για να διασωθούν εκλογικά - Το grande colpo της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις κάλπες

Θα ρίξουν την κυβέρνηση για να διασωθούν εκλογικά

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Μέχρι τώρα ξέραμε πως η ύψιστη προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η επικοινωνιακή πολιτική και όχι η πολιτική ουσίας. Αυτό προέκυψε ως αποτέλεσμα μετά την 17ωρη σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους ευρωπαίους δανειστές. Χωρίς να έχει κάποια πολιτική πρόταση και με "ιδεοληπτικές" αριστερίστικες παρεμβάσεις που αποσκοπούσαν στην συγκράτηση της διαρροής των αριστερών ψηφοφόρων, η μόνη λύση ήταν ως πρώτο βήμα η επικοινωνιακή "καταστολή" και στη συνέχεια η επιβολή της άποψης - αντίληψης της κυβέρνησης περί των τεκταινομένων.

Όμως ήταν αναπόφευκτος ο δρόμος προς την πτώση (μοιραία και λίαν επικίνδυνη πολιτικά) μετά τα δύο μνημόνια που υπέγραψε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έπρεπε διακαώς να βρεθεί μία λύση, αφού η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με τον οριστικό πολιτικό αφανισμό - θάνατό της. Στο σημείο αυτό, όπως μαρτυρεί και ο πρώην βουλευτής των ΑνΕλ, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στο πλέον παράτολμο -και λίαν ισοπεδωτικό για την εθνική πολιτική- σχέδιο, που θα την διέσωζε από μια συντριπτική ήττα στις κάλπες και θα εύρισκε ευήκοα ώττα σε καλόπιστους πολίτες. Βέβαια, η πληγή που θα δημιουργούσε στην εθνική διπλωματία η προτεινόμενη αυτή λύση ήταν τεράστια, αλλά αυτό θα ήταν ένα από τα βαρίδια που έτσι κι αλλιώς αναζητούνταν για την επόμενη κυβέρνηση.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τρία διαφορετικά "μέτωπα" - στάδια (επικοινωνιακά κύματα επίθεσης), καθένα εκ των οποίων έχει πολύ συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι και πρέπει να ικανοποιηθούν για να προκηρυχθούν εκλογές.

Το πρώτο επικοινωνιακό κύμα επίθεσης είναι το άνοιγμα του μετώπου με την Εκκλησία, όπου έχει ήδη καταγραφεί σχέδιο της κυβέρνησης για σύγκρουση Κράτους - Εκκλησίας, με κίνητρο την Εκκλησιαστική περιουσία.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για το τέλειο παραπλανητικό (προς αριστερίζοντες, άθεους και χριστιανομάχους) αντίδοτο. Ο τέλειος τρόπος για να συσπειρώσουν επάνω στην κυβέρνηση εκείνους τους αριστερούς που βλέπουν τον ελληνορθόδοξο χριστιανισμό ως αντίπαλο. Η αναμενόμενη επίθεση προπαγάνδας θα περιλαμβάνει αστειότητες περί της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά και τον βίο κάποιων ιερέων ή και αρχιερέων.

Για την ελληνική πραγματικότητα, είναι ο τέλειος τρόπος για να αυτοκτονήσουν πολιτικά... Όμως θα φαίνεται ότι "έπεσαν μαχόμενοι" απέναντι στον "θρησκευτικό φονταμενταλισμό" και όχι εξαιτίας της πολιτικής ανεπάρκειας, των πολιτικών τους ιδεοληψιών και της εθνικής τους μειοδοσίας...

Το δεύτερο πανίσχυρο επικοινωνιακό κύμα επίθεσης αφορά τα Σκόπια και τη συμφωνία των Πρεσπών. Με βάση αυτή τη συμφωνία έστησαν το Grande Colpo (μεγάλο κόλπο) για να γίνουν φιλολαϊκοί και πατριώτες. Έχουν συνεννοηθεί να μην περάσουν τη συμφωνία με τα Σκόπια στη Βουλή και να ξαναγίνουν όχι μόνο αρεστοί στον λαό για τον αγώνα τους, αλλά ΚΑΙ πατριώτες! Δημιούργησαν ένα μείζον πρόβλημα στην διπλωματία της χώρας για να κάνουν επικοινωνιακό προεκλογικό παιχνίδι...

Στο σημείο αυτό ο ορισμός της πολιτικής ορθότητας και του κυβερνητικού τακτικισμού (πολιτικής αλητείας) μεταβάλλονται άρδην. Αλλά ποιός νοιάζεται για την πατρίδα και την κυβερνητική κληρονομιά, όταν αυτοί που κυβερνούν σήμερα έχουν προϋπολογίσει πως θα έχουν ψηφοθηρικά οφέλη ή αποσκοπούν σε αυτά...!

Το τρίτο επικοινωνιακό κυβερνητική "μέτωπο" θα αναπτυχθεί εάν και εφόσον θεωρηθεί πως οι δύο πρώτες επικοινωνιακές επιθέσεις δεν έπεισαν τους πολίτες και ως εκ τούτου δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα θετικά - ψηφοθηρικά αποτελέσματα. Αυτή η τρίτη "παρέμβαση" αφορά το σύνολο των εθνικών θεμάτων, αλλά κυρίως τις ελληνοτουρκικές σχέσεις από τον Έβρο και τη Θράκηυ έως το Καστελλόριζο. Είναι η τελευταία κίνηση (κίνηση ματ, όπως δικαίως πιστεύουν Α. Τσίπρας και Π. Καμμένος), αφού μια κατακόρυφη ένταση μεταξύ των δύο χωρών μέσω ενός ελεγχόμενου θερμού επεισοδίου, θα "εξαναγκάσει" τους πολίτες να συσπειρωθούν γύρω από την κυβέρνηση, η οποία προσδοκά (μέσω της επιδεικνυόμενης "φιλοπατρίας" της) να εισπράξει από τα "οφέλη" αυτής της έντασης. Και η είσπραξη αναμένεται ή τουλάχιστον ευελπιστούν να είναι επαρκής στις κάλπες.

Ενώ το σχέδιο επίθεσης προς την Εκκλησία και την Ορθοδοξία (πρώτο επικοινωνιακό κύμα επίθεσης) έχει ήδη διαρρεύσει, μία νέα εξέλιξη ήρθε να αποκαλύψει το δεύτερο σκέλος του επικοινωνιακού πολέμου στον οποίο έχει επιδοθεί η συγκυβέρνηση Α. Τσίπρα - Π. Καμμένου. Ο πρώην βουλευτής των Αν.Ελ. και σήμερα ανεξάρτητος βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος, δημοσιοποίησε πως "Η κυβέρνηση έχει συνεννοηθεί να πέσει και να μην κυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια".
Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καμμένος δήλωσε:
«Η κυβέρνηση έχει συνεννοηθεί να πέσει και να μην κυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.
Το κόμμα που συγκυβερνά είπε ότι θα γίνουν εκλογές σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα να μην ψηφιστεί και να μην κυρωθεί η σύμβαση στην Ελλαδα, άρα είναι εν δυνάμει άκυρη» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:
«Την Τετάρτη αναμένουμε από την Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδας - Αυστραλίας μία τεκμηρίωση ιστορικών, που μου την έστειλε ο Πρόεδρος κ. Μιχαλόπουλος, βάση της οποίας, η σύμβαση μπορεί να κηρυχθεί άκυρη διότι πρέπει να κηρυχθεί πρώτα άκυρη η Σύμβαση του Βουκουρεστίου για να υπογραφεί αυτή που υπέγραψαν στις Πρέσπες. Θα έχουν πλήρη νομική και ιστορική τεκμηρίωση. Το λέω για να καταλάβουμε ότι δίνεται ένας αγώνας, δεν είπα τυχαία ότι δεν έχει ισχύ η υπογραφή του κ. Κοτζιά, διότι η κυβέρνηση μας έχει συνεννοηθεί να πέσει και να μην την κυρώσει στην Ελλάδα και εσείς κάνετε τσάμπα δουλειά κ. Ζάεφ».
Παράλληλα σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, πριν την ψηφοφορία για την πρόταση μορφής κατά της κυβέρνησης, «από τον Πάνο Καμμένο ειπώθηκε η φράση: "θα κάνουμε εκλογές όποτε μας συμφέρει και σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα"».

Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει πλέον το βάρος της πολιτικής της ύπαρξης και των αποφάσεών της. Προσδοκά, όμως, να μεταβάλει την εικόνα της και να ικανοποιήσει ταυτόχρονα την απαίτηση (της λέσχης Bilderberg) για επιτάχυνση των διαδικασιών - εκλογών που θα φέρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη θέση του πρωθυπουργού.

Δυστυχώς, όλα αυτά θα δημιουργήσουν πολλά εσωτερικά προβλήματα (έως και οξύνσεις) στο εσωτερικό της χώρας, αλλά θα αποτελέσουν και το πρελούδιο του τέλους των πολιτικών απατεώνων που κατόρθωσαν να δολοφονήσουν την ελπίδα, ενώ συνεχίζουν να μην έχουν πολιτική πρόταση ουσίας για την χώρα...

ΥΓ: Η αδυναμία βουλευτών των ΑΝΕΛ ενδεχομένως να είναι ο καταλύτης επιτάχυνσης των σχετικών διαδικασιών προς τις κάλπες. Σε κάθε περίπτωση η παρούσα κυβέρνηση θα εκμεταλλευθεί την θερινή ραστώνη, θα επιχειρήσει να ελαχιστοποιήσει απώλειες από την Έκθεση της Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα θα αυξήσει τις πιέσεις της σε ΜΜΕ και διαδίκτυο (προπαγάνδα) για να είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκλογές σε χρόνο και συνθήκες που θα διαθέτουν κάποια δημοσκοπική "ανακούφιση" για να προκηρυχθούν οι εκλογές. Ενδέχεται, όμως, οι εξελίξεις να είναι ταχύτερες της κυβερνητικής προετοιμασίας. Σε αυτή την περίπτωση, ο πανικός θα είναι ο χειρότερος σύμβουλος για την κυβέρνηση που ενδέχεται να κινηθεί σπασμωδικά με άγνωστα αποτελέσματα για την ίδια τη χώρα.

kostasxan
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.