-->

Header Ads

Ο αλυτρωτισμός=επεκτατισμός στα ΒΙΒΛΙΑ των Σκοπίων και η νέα... απειλή Κοτζιά


Όσα είδαν οι Γάλλοι στα βιβλία των Σκοπιανών αλλά δεν βλέπουν οι Τσίπρας - Κοτζιάς και η νέα... απειλή Κοτζιά λίγο πριν τις διακοπές του


Να πάρουμε μια ιδέα του αλυτρωτισμού των Σκοπίων, που ίσως αλλάξει απλώς μορφή. Το Γαλλικό Πρακτορείο AFP, σε ανταπόκριση από τα Σκόπια, τονίζει ότι το βιβλίο της έκτης τάξης είναι αφιερωμένο στο "Μακεδονικό Κράτος του Φιλίππου Β΄", ενώ ο υιός του, ο Αλέξανδρος ο Γ΄ "κατάφερε να νικήσει τους Έλληνες", καθώς οι Έλληνες απέρριψαν την κυριαρχία της "Μακεδονίας".

Σημειώνω ότι τα ίδια είπε στην ΕΡΤ και Αριστερός δημοσιογράφος. Συνεχίζει το Πρακτορείο: Σε κείμενα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε βιβλίο του 2010, στο Πανεπιστήμιο του Στιπ, αναγράφεται ότι «η Αρχαία Μακεδονία είναι μια περιοχή των Βαλκανίων στην οποία οι Μακεδόνες αποφάνθηκαν ότι δεν αποτελεί μέρος της Ελλάδας».

Το πρακτορείο καταλήγει: «Η Βόρεια Μακεδονία, μπορεί να είναι το νέο όνομα της χώρας, αλλά το εθνικό αφήγημα θα είναι πολύ πιο δύσκολο να αλλάξει σε σχέση με το όνομα». Οι Γάλλοι το κατάλαβαν. Ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν.

Τι σημασία έχει άλλωστε. Η Μέρκελ είναι απόλυτα ικανοποιημένη. Κι αυτό μετράει. Μια συμφωνία παρόμοια και με τους Αλβανούς, μπορεί να τους ξαναδώσει την εξουσία. Τα καλά παιδιά αμείβονταν από τους Γερμανούς με όλους τις καταστάσεις. Ποια είναι η πραγματικότητα, το σημείωσε το Spiegel, ότι η συμφωνία για το όνομα είναι "νίκη της δύσης - καταστροφή για τη Ρωσία".

Δώσαμε όνομα στην ΠΓΔΜ για ελάφρυνση του χρέους. Αυτό αφήνει να εννοηθεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος [ο κόσμος τόχει τούμπανο…]. Όχι Ευάγγελε… Δεν αρκεί η ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των Σκοπιανών. Πρέπει να δώσουμε το κάτι τις και στους Αλβανούς. Γείτονες είναι…. θα τους αφήσουμε παραπονεμένους;

Ο Κοτζιάς μας απείλησε εχθές ότι θα… λύσει και το αλβανικό, όπως έλυσε και το σκοπιανό [ο Θεός της Ελλάδος, που βρίσκεται άραγε;]. Η Αλβανία και η Ελλάδα έχουν ορίσει προθεσμία για την υπογραφή συμφωνιών τον Ιούνιο πριν από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ., γράφει ο αλβανικός Τύπος:

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Ιλίρ Μέτα. Πηγές αναφέρουν ότι στη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα: Κεντρικό θέμα της συζήτησης θεωρείται ότι ήταν η οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Ελλάδα για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων, την κατάργηση της εμπόλεμης κατάστασης καθώς και θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα των μεταναστών στην Ελλάδα.

Δώσ’ τα όλα, Κοτζιά. Κοίτα μόνο, μη μας πάρουν την Φουρέιρα και τον Πάγκαλο.

Προειδοποιώ από χρόνια, τι θα συμβεί με την Αλβανία, και γιατί βιάζεται ο Κοτζιάς να κλείσει συμφωνία, ικανοποιώντας τους Αμερικανούς. Η αμερικανική εταιρεία Shell ανακάλυψε μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αλβανία. Πρόκειται για την περιοχή του Σπίραγκ (Shpirag) στο Μπεράτ (Berat). Σ’ αυτήν την περιοχή ήταν το Αρχαίο Μακεδονικό οχυρό, της Αντιπάτρειας (πόλη του Αντίπατρου), ενώ κατά την πρωτοβυζαντινή περίοδο το όνομα της πόλης ήταν Πουλχεριόπολις (πόλη της Πουλχερίας). Σε λατινικά κείμενα της εποχής η πόλη αναφέρεται ως Alba Graeca.

Γι’ αυτό ξεσηκώνουν κάποιους να παριστάνουν τους οικολόγους και να αντιδρούν σε ενεργειακές έρευνες στην Ήπειρο, μια και τα πηγάδια στη Β. Ήπειρο είναι κοινά με την περιοχή της Θεσπρωτίας.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria

Σχόλιο: Κάποιοι δείχνουν ανίκανοι να διακρίνουν και να ξεχωρίσουν τον διαρκή εδώ και πολλές δεκαετίες επίσημο επεκτατισμό των σκοπίων που σαν όχημα έχουν τον μακεδονισμό που αναγνωρίζει και πάει να υπογράψει η δήθεν Ελληνική κυβέρνηση, ένας επεκτατισμός που προωθείται ακόμα και στα σχολικά βιβλία τους και δεν είναι απλά και μόνο διδαχή της ιστορίας ΤΟΥΣ. Δείχνουν ανίκανοι να διακρίνουν αυτόν τον επιθυμητό για σκοπιανούς επεκτατισμό που έχει βάση τον μακεδονσιμό  από κάποιες αναφορές ελάχιστων και μικρότατων- ελάχιστων μειοψηφιών σε μας, που κυκλοφορούν χάρτες με την Βυζαντινή αυτοκρατορία σαν ατομική επιθυμία τους  να ξαναγίνουμε κάτι τέτοιο.

Εκτός αν δεν είναι ανίκανοι να το κατανοήσουν, αλλά συνεχίζουν συνειδητά τις προπαγάνδες εθνομηδενιστών
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.