-->

Header Ads

Προσβάλουν τους πολίτες που αντιτίθενται στην πολιτική τους

Του Γιάννη Σιδέρη

Δεν μπορούν να λειτουργήσουν αλλιώς. Αν δεν επιτεθούν με παραδοξολογίες, δεν υπάρχουν. Ο ήρεμος λόγος, το επιχείρημα, είναι έξω από το γνωστικό τους σύμπαν.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δε είναι κάτι καινούργιο, και δεν είναι… απαγορευμένο στο πλαίσιο της δημοκρατικής αντιπαλότητας. Ωστόσο τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε είχαν αποβάλει κάθε είδος λογικής.

Εξομοίωσε κατ΄ αρχάς τη ΝΔ με το… VMRO (αυτό το VMRO με το οποίο πριν αναδειχτούν κυβέρνηση, οι Συριζαίοι ταυτίζονταν μαζί του, υποστηρίζοντας το σύνθημά του για την «Μακεδονία» ως επίσημο όνομα της γειτονικής χώρας). Υποστήριξε ότι «ΝΔ και VMRO, όχι μόνο αγνοούν την ιστορική τους ευθύνη για τη διαιώνιση του προβλήματος, αλλά σήμερα, υπό την ηγεμονία ακροδεξιών ομάδων στο εσωτερικό τους, προσπαθούν να παίξουν το χαρτί του διχασμού ανάμεσα σε δήθεν πατριώτες και δήθεν προδότες»!

Όπερ ακολουθώντας τη λογική Τζανακόπουλου, το ακροδεξιό τμήμα της ΝΔ όχι μόνο ηγεμονεύει τον Κυριάκο, αλλά και όλους όσους δεν έχουν μεν καμία σχέση με τη ΝΔ, αντιτίθενται όμως στην λεόντειο συμφωνία, κατά την οποία οι Σκοπιανοί με το γεωγραφικό 30% της Μακεδονίας, οικειοποιήθηκαν γλώσσα και εθνικότητα, επί όλων των Μακεδόνων - των Ελλήνων και αυτών του βουλγαρικού Πιρίν.

Παράλληλα υποστήριξε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΝΔ δεν θα ακολουθήσει την ηγεσία της και μερίδα του τύπου που υποστηρίζει τη χρυσαυγίτικη μετάλλαξη του ιστορικού κόμματος της κεντροδεξιάς».

Αυθόρμητα αναδύονται δύο παρατηρήσεις:

Ξαφνικά η κυβέρνηση αναγνωρίζει ιστορική διάσταση στη ΝΔ, καθώς τέτοια έκφραση αποπνέει θετική αύρα. Πόθεν και γιατί ο ξαφνικός σεβασμός;. Μα αυτή η ΝΔ δεν είναι ένα από τα δύο κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος, του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον ορκισμένο εχθρό; Αυτή δεν είναι ένα από τα δύο κόμματα που «κατέστρεψαν την Ελλάδα» - μια πλασματική οπτική που κατόρθωσε ο ΣΥΡΙΖΑ να την εμβολιάσει στην πολιτική σκέψη μεγάλου τμήματος του λαού, στον καιρό της σεχταριστικής μισαλλοδοξίας;

Παράλληλα, αν υπάρχει χρυσαυγίτικη μετάλλαξη της ΝΔκής ηγεσίας, επειδή αυτή δεν αποδέχεται την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, λογικώς παρόμοια μετάλλαξη έχουν υποστεί και όλοι εκείνοι οι πολίτες που δεν ανήκουν ιδεολογικά, πολιτικά και εκλογικά στη ΝΔ, αλλά αντιτίθενται στην συμφωνία.

Το συμπέρασμα που συνάγεται από το επιχείρημα Τζανακόπουλου είναι ότι άνω του 75% του λαού έχει υποστεί χρυσαυγίτικη μετάλλαξη!

Το κακό για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό (όχι προσωπικώς για τον κ. Τζανακόπουλο, καθώς ως κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι υποχρεωμένος να τα λέει κατ΄ εντολή του πρωθυπουργού), είναι ότι δεν έχουν κατανοήσει πως παρήλθον οι χρόνοι εκείνοι, κατά τους οποίους ή όποια παραδοξολογία, ο όποιος απαξιωτικός επιθετικός προσδιορισμός επί των αντιπάλων, γινόταν πιστευτός και υιοθετείτο ασμένως από τα πλήθη.

Κλεισμένοι στο περίκλειστο κάστρο τους (η εξουσία έχει δική της δυναμική, σε κλείνει ανεπαίσθητα σε κάστρο), δεν κατανοούν ότι τέτοια επιχειρήματα δεν προσβάλουν τον Μητσοτάκη.

Προσβάλουν τον κάθε πολίτη που αντιτίθεται στην πολιτική τους.

Liberal
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Από το Blogger.