-->

Header Ads

Να νικήσουμε τον βασικό εχθρό

Ανακοίνωση του MPL (Movimento Popolare di Liberazione=Λαϊκό Κίνημα Απελευθέρωσης)-Programma 101

Με την απόρριψη σχηματισμού κυβέρνησης Μ5S+Lega από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Sergio Mattarella, η σοβαρή κοινωνική και πολιτική κρίση μετατρέπεται σε καταστροφική θεσμική κρίση. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ιταλικής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος εμποδίζει το κοινοβούλιο να εκλέξει την κυβέρνησή του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι προβάλλοντας βέτο, έχει υπερβεί ωμά τα προνόμια που του παρέχει το Σύνταγμα, οπότε νομίζουμε ότι το κοινοβούλιο πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αποπομπή του (παραπομπή).
Με την ομιλία του απόψε ο Ματταρέλλα, πέταξε τη μάσκα. Και σε αυτήν την περίπτωση, παραβιάζοντας τη θεσμική του λειτουργία ως υπεράνω παρατάξεων εξεφώνησε έναν απόλυτα πολιτικό λόγο, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι υπερασπιστής του Συντάγματος και της λαϊκής και δημοκρατικής κυριαρχίας, αλλά με το ψευτοπροεδρικό του αδιάντροπο ύφος, εγγυητής των ευρωκρατικών ολιγαρχιών, του μεγάλου ληστρικού χρηματιστικού κεφαλαίου και της δικτατορίας του.

Επειδή, αν δεν εκδηλωθεί κάποιο πραξικόπημα, οι νέες εκλογές είναι αναπόφευκτες, ο Ματταρέλλα δεν δίστασε ως πολιτικός αρχηγός του ευρωκρατικού μετώπου, να δείξει ποια θα είναι η στρατηγική της ελίτ: ολοκληρωτικός πόλεμος στις δυνάμεις της λαϊκής κυριαρχίας, ψυχολογική τρομοκρατία κατά των πολιτών και κάλεσμα στις «αγορές» να στραγγαλίσουν την Ιταλία, χωρίς να αποκλείεται η καταστροφή της χώρας. Εργαλείο, είναι το καθήκον που ο Ματταρέλλα θέλει να αναθέσει στον Κ. Κοτταρέλλι, μαντρόσκυλο της ολιγαρχίας, να σχηματίσει κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές. Κάθε άλλο παρά κυβέρνηση «δημοκρατικών εγγυήσεων». Μια πράξη σκανδαλώδης και απαράδεκτη.

Άρα, αυτές δεν πρόκειται να είναι απλές βουλευτικές εκλογές, αλλά δημοψήφισμα στο οποίο θα διακυβεύεται το αν η Ιταλία θα επανακτήσει την εθνική και δημοκρατική της κυριαρχία ή θα επικυρωθεί η αποικιοκρατική της υποδούλωση. Θα είναι συνεπώς μια ιστορική μάχη από την οποία θα εξαρτηθεί η ζωή ή ο θάνατος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Γι’αυτό το λόγο, πάντα λέγαμε ότι αργά ή γρήγορα θα φτάναμε στο κρίσιμο τεστ για την έξοδο από τη φυλακή του ευρώ. Εμείς, που πρώτοι ζητήσαμε τη δημιουργία μιας Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης και την ευρύτερη δυνατή λαϊκή κινητοποίηση, θα κατεβούμε στο πεδίο της μάχης για να συμβάλουμε στη νίκη του μετώπου της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.

Συμβούλιο Εθνικού Προγράμματος 101

27 Μαΐου 2018

To National Council of MPL-Programma 101 είναι εξωκοινοβουλευτικό, αντί -ΕΕ κόμμα της Ιταλίας

seisaxthia
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.