-->

Header Ads

Ο Μπουτάρης και το λιντσάρισμα του.

Συμπληρωμένο - αναβαθμισμένο

Ειδικά όταν κατέχεις μια θέση όπως αυτήν που κατέχει ο δήμαρχος Μπουτάρης, όταν λές κάτι πρέπει να ξέρεις ότι δεν είσαι ένας απλός συμμετέχων σε μια, αν θέλετε ομοτράπεζη φιλοσοφική ή και χαβαλέδικη συζήτηση, είτε σαν απλός πολίτης, είτε σαν ειδικός και φιλοσοφημένος που έχεις την όποια άποψη σου, είτε σαν χαβαλές σε καφενείο όπου έτσουξες τα ουζάκια σου και θέλεις να προκαλέσεις μάλλον για να σε προσέξουν.

Όταν είσαι δήμαρχος μιας τόσο μεγάλης και σπουδαίας πόλης γενικά και ειδικά με την συγκυρία των τρεχόντων γεγονότων, μετράς τα λόγια σου πολλές φορές για να τα ξεστομίσεις.
 Μια πολύ παλιά παροιμία λέει, η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει αλλά κόκκαλα τσακίζει. Και ο συγκεκριμένος τσάκισε κόκκαλα νεκρών από γενοκτονία των Ποντίων και κόκκαλα νεκρών της απελευθέρωσης της Μακεδονίας.

Ακόμα και σαν εν ενεργεία δήμαρχος  σε ιδιωτική συζήτηση θεωρώ ότι πρέπει - καλό είναι όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά κυρίως για τους συνδημότες του  να μετράει τα λόγια. Αυτό χωρίς να θεωρηθεί λογοκρισία στον δήμαρχο, αλλά σαν στάση ενός σοβαρού ανθρώπου που έχει αυτήν την θεσμική θέση και εκπροσωπεί όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Λόγια, απόψεις και πιστεύω ενός δημάρχου που προκαλούν τα αισθήματα και  συναισθήματα  συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων όπου και να ζουν.

Δεν τα γράφω αυτά για να βραβεύσω τους νεαρούς που τον λίντσαραν, αλλά θέλω όμως να έρθουμε όλοι στην θέση πολλών ανθρώπων που αισθάνονται να τους προσβάλει ένας δήμαρχος με τα λεγόμενα τους με δηλώσεις που μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνες ειδικά αν λάβουμε υπόψιν την επίκαιρη διεθνή και εθνική σκηνή με όλα αυτά τα εθνικά θέματα να είναι σε μια κατάσταση πολύ κρίσιμη.

Προσωπικά αν ήμουν παρών εκεί, τολμώ να πώ ότι ναι θα τον γιούχαρα αλλά ποτέ δεν θα έφτανα να χειροδικήσω.
Λυπάμαι μεν, αλλά δεν είμαι τόσο δυνατός να αποφύγω το γιουχάϊσμα του δημάρχου, γιατί δεν είμασταν σε καφενέ ή σε εκδήλωση φιλοσοφικής και όχι μόνο συζήτησης για να διαφωνήσω απλά και μόνο με τις απόψεις του. Παρών ήταν αυτός ο δήμαρχος που με δηλώσεις του έχει προσβάλει την μνήμη και την ιστορία των Ποντίων και όχι μόνο των Ποντίων. Δεν θα ασχοληθώ με άλλες προκλητικές τους στάσεις σε σχέση με την προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Το γεγονός αυτό του λιντσαρίσματος ήταν αφορμή να μας αηδιάσουν για πολλοστή φορά πολιτικοί της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και τα "ΜΜΕ".
Τι υποκρισία και αυτή να παραβλέπουν και πάλι τα αίσχη του δήμαρχου κάθε φορά που τα ξεστόμιζε αλλά και έπραττε και έσπευσαν αμέσως να τον υπερασπιστούν τον ...καημενούλη που χωρίς ίχνος ντροπής,  προσέβαλε την ιστορία μας και τους νεκρούς μιας γενοκτονίας,  γινόμενος σε κρίσιμες συγκυρίες "σύμμαχος" των αντιπάλων που ολοφάνερα επιβουλεύονται και εδάφη μας

Μια από τις πολλές προκλητικές δηλώσεις του Μπουτάρη
Μπουτάρης: Χέστηκα αν σκότωσε Έλληνες ο ΚεμάλEdit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.