-->

Header Ads

Το εν πολλοίς όλον ΠΑΣΟΚ καμουφλαρισμένο πανταχού παρών*

Συμπληρωμένο-αναβαθμισμένο.

Έχει γραφτεί πολλές φορές και από πολλούς ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δω ενωμενοδιαλυμένο δυνατό. Το βρίσκεις στο ΣΥΡΙΖΑ, το βρίσκεις στο ΚΙΝΑΛ (όνομα που βρήκαν για να τραβήξουν…μπροστά), το βρίσκεις στη ΝΔ, το βρίσκεις στους ΑΝΕΛ, το βρίσκεις παντού σε όποια καρέκλα κιαν …αντικρίσεις.

Τα αίσχη και τα εγκλήματα που είχε κάνει η δεξιά κυρίως τις δεκαετίες μετά την απελευθέρωση από τους γερμανούς ΝΑΖΙ μέχρι την πτώση της χούντας, το δυνάμωσαν ραγδαία στην μεταπολίτευση με έντονο εκδικητικό πνεύμα, ενώ η δεξιά έδειχνε να έχει τύψεις και να έχει πιο συναινετικό πνεύμα. Ο ΠΑΣΟΚισμός δυνάμωνε εκμεταλλευόμενος πολλές φορές τα λαϊκά συναισθήματα του στυλ, να φάει ο λαός ψωμί και να τιμωρήσει κάπως την επάρατη δεξιά. Πράγματι ο λαός μαζί με την τρομοκρατία που δεχόταν από το δεξιό-βασιλικό και εν πολλοίς γερμανοτσολιάδων κράτος, ήταν βυθισμένος και στην φτώχεια, αλλά ήταν γεμάτος ΕΛΛΗΝΙΚΟ φιλότιμο μέσα στην φτώχεια του.

Το ΠΑΣΟΚ για να κρατηθεί δυνατό εκτός από το μοίρασμα χρημάτων χωρίς αντίκρισμα στην παραγωγή, βόλευε πολλές φορές όχι μόνο τα δικά του παιδιά σε θέσεις του δημοσίου και στις κρατικοποιημένες επιχειρήσεις όπως Ολυμπιακή, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ.

Με λίγα λόγια, έκανε έναν λαό περισσότερο οκνηρό και ατομικιστή παρά να προκαλείται αυτός ο λαός για φιλότιμες προσπάθειες για πρόοδο και αξιοκρατία με την ανάλογη επιβράβευση. Επιβραβεύονταν όποιος έδειχνε μεγάλη ΠΑΣΟΚίλα, κάτι που έκανε και η δεξιά μέχρι τότε, η οποία επιβράβευε τα δικά της παιδιά μόνο και τον χαβιεδισμό.

Τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚισμό και ασυδοσία όλου του πολιτικού συστήματος και την κοινωνία στην απέξω που δεν τολμούσε να φέρει αντίρρηση και να κάνει ακόμα και παρατήρηση στον τρόπο άσκησης της εξουσίας από αυτό το πολύ σάπιο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, σάπιο ακόμα και από την γέννηση του. Όποιος τολμούσε να εκφέρει αντίθετη γνώμη χαρακτηρίζονταν ως ΜΗ προοδευτικός, ως επάρατος δεξιός και κυρίως γραφικός αντιδραστικός στην πρόοδο που ευαγγελίζονταν το ΠΑΣΟΚ κυρίως. Αυτό το σύστημα μας έφερε όχι μόνο σε οικονομική χρεοκοπία αλλά και χρεοκοπία όλων των διαχρονικών αξιών, εθνικών και ανθρώπινων αξιών.

Όλοι γνωρίζουμε πως το κυρίως υπεύθυνο σαν κομματική οργάνωση για την κατάντια μας αυτήν καταποντίστηκε εκλογικά μόνο, και έφτασε να ντρέπεται για το όνομα αλλά για τα τεράστια οικονομικά χρέη που άφησε πίσω του, όπως και η ΝΔ, θέλησε να καμουφλαριστεί με το νέο κομματικό μόρφωμα ΚΙΝΑΛ, αφού συνένωσε μερικά κομμάτια του με άλλο όνομα όπως ΠΟΤΑΜΙ κλπ.

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚισμού και των ΠΑΣΟΚων αφού είδε ότι χάνει καρέκλα και βόλεψη λάκισε κατά ΣΥΡΙΖΑ, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται μόνο το παλιό και ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ, αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού-σιμητικού ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτοί που μας έβαλαν με την δικιά τους ψήφο και βούλα στην νέα κατοχική περίοδο, είναι οι ίδιοι σαν ΣΥΡΙΖΑ πλέον, με αρχηγό έναν που όπως μερικοί ΣΥΡΙΖΑίοι λένε ότι γεννιέται κάθε 100 χρόνια, μόνο που αυτός ο αρχηγός τους, ο Αλέξης υπολείπεται σε λαϊκή αποδοχή αρκετά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλλον για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά! Είναι αυτοί που νομιμοποίησαν αυτό που οι ίδιοι έπραξαν σαν έγκλημα και προδοσία. Τα μνημόνια και η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, είναι όχι μόνο ολοδικά τους αλλά και το απίστευτο ψέμα μπροστά στα μάτια μας και στα βιώματα μας σαν έσχατη ίσως προσπάθεια να κρατηθούν στην καρέκλα και την αφαίμαξη και διάλυση της κοινωνίας για την οποία ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν στην πραγματικότητα. Είναι οι ίδιοι που δεν τους έφταναν τα προηγούμενα μνημόνια, αλλά στον βωμό της βόλεψης έφεραν ένα ακόμα εντελώς δικό τους και συνεχίζουν ακάθεκτοι μέχρι τελευταίας ρανίδας ξεδιαντροπιάς και ξετσιπωσιάς με την ανοχή ακόμα και της κοινωνίας θα έλεγα.

Μας παρουσιάστηκαν όλοι αυτοί στην αρχή για την κλοπή των ψήφων, σαν κάτι άλλο, διαφορετικό  και σαν αριστεροί για πρώτη φορά στην κυβέρνηση και χωρίς προηγούμενη ευθύνη!!!
Οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ είδαν εξουσία και χρήμα περισσότερο, έτσι μαζί με τους παλαιο και νεοπασόκους στην εξουσία  μια χαρά βολεύονται και αυτοί, τόσο καλά που είναι σε θέση να καταρεύσουν τον κόσμο για την κυβερνητική καρέκλα. Όλα αυτά όπως λένε, προοδευτικά!!!

Ο πάντα εκπληκτικός Γιάννης Ζουγανέλης λέει σε σατυρική εκπομπή του στην ΕΡΤ: Ψηφίζει ΠΑΣΟΚ μέσω ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτοί που με την βούλα τους μας έβαλαν στην νέα κατοχή

Δεν είναι μόνο τα προεκλογικά ψέματα γνωστά σε όλους πλέον, παρόλο που κάποιοι δεν το παραδέχονται επειδή αισθάνονται ασφαλείς στην βόλεψη τους με ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Τα ψέματα και ο εμπαιγμός τους γίνονται με πολύ ευθύ τρόπο μπροστά τα μάτια μας, τα αυτιά μας και στα βιώματα μας γενικά!

Είναι οι ίδιοι που σκίζονται να παγιώσουν την ανώμαλη κατάσταση που μας έβαλαν σαν ομαλότητα και που δεν γίνεται αλλιώς…

*Ο τίτλος έχει μια εσκεμμένη αντίφαση και ασάφεια που νομίζω χαρακτηρίζει την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα.
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.