ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Όταν ο Μπουτάρης είπε: Ο μητροπολίτης Σεραφείμ είναι για ξύλο!

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα κατά της εκδήλωσης «Μένουμε Έλληνες-Μένουμε Ορθόδοξοι» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη και χριστιανικά σωματεία

Κριτική στον Μητροπολίτη Άνθιμο άσκησε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την πρόταση να εκδοθεί ψήφισμα κατά της εκδήλωσης «Μένουμε Έλληνες-Μένουμε Ορθόδοξοι» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη και χριστιανικά σωματεία.

Ο κ. Μπουτάρης εμφανίστηκε αρνητικός να εκδοθεί ψήφισμα κατά της εκδήλωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με αυτή την κίνηση «θα ρίξουμε λάδι στη φωτιά, σε μια εποχή που δεν ήρεμα τα πράγματα».

«Έχουμε ένα Μητροπολίτη, λίγο ακραίων αντιλήψεων. Εμένα με ενοχλεί όταν πάω να ακούσω τη δοξολογία να ακούω τον εθνικό ύμνο. Αν δεν ξεχωρίσει η πολιτική με την εκκλησιαστική εξουσία πάντα θα έχουμε έναν Άνθιμο να μας δημιουργεί προβλήματα. Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είναι για ξύλο! Τι να τον κάνεις; Να του πεις μη τα λες;» ανέφερε ο δήμαρχος από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Την πρόταση για την έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο έκανε η πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Γειτονιές σε δράση» Ελεάννα Ιωαννίδου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο τελικά το κείμενο του ψηφίσματος εγκρίθηκε κατα πλειοψηφία και έχει ως εξής:

«Οι διεθνείς εξελίξεις έχουν φέρει τον τόπο μας στο κέντρο μιας κρίσης, κατά την οποία οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε σύνεση, ψυχραιμία και να προτάξουμε ανθρωπιστικές αξίες. Οι λόγοι μίσους και η στοχοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων δεν συμβάλλουν στην αρμονική συνύπαρξή τους με τους κατοίκους και στην δημιουργική αντιμετώπιση του ζητήματος. Με το σκεπτικό αυτό, καλούμε τους πνευματικούς και θρησκευτικούς φορείς της πόλης να συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος κατανόησης και ανθρωπισμού».

Καλαφάτης: Οι Θεσσαλονικείς δε διακατέχονται από ρατσιστικά αισθήματα

«Οι Θεσσαλονικείς δεν διακατέχονται από κανένα ρατσιστικό σύνδρομο», υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, κατά την τοποθέτησή του, χθες στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή πρόταση για έγκριση καταδικαστικού ψηφίσματος που αφορούσε εκδήλωση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καλαφάτης καταδίκασε όσους «μιλάνε συνέχεια για ξενοφοβία», για «να εμφανίζονται δήθεν προοδευτικοί. Και ποιος δεν καταδικάζει τον ρατσισμό και τον εθνικισμό; Αλλά να καταδικάσουμε και τον εθνομηδενισμό». Επισήμανε, όμως, ότι με αυτόν τον τρόπο «θα μπούμε στη διαδικασία και στον κίνδυνο να καταδικάζουμε κάθε εκδήλωση. Κάποιοι, αντί να ενώσουν τους Θεσσαλονικείς, βάζουν τείχη και τους χωρίζουν. Μπαίνουμε σε επικίνδυνες ατραπούς».

Ο επικεφαλής των «Εντάξει» κατέθεσε πρόταση να διατυπώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης «μια χάρτα που θα καταδικάζει οποιαδήποτε ακραία φωνή, από όπου κι αν προέρχεται, οποιαδήποτε φασίζουσα έκφραση, είτε από Αριστερά είτε από Δεξιά. Να καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια εθνικισμού, όπως και κάθε προσπάθεια εθνομηδενισμού», υπογράμμισε.

Άσκησε κριτική στο Συμβούλιο Μεταναστών το οποίο, όπως τόνισε «αντί όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που έχουμε πολύ έντονο προσφυγικό ζήτημα, να συνδράμει στην αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά και να υποβάλει έναν σχεδιασμό στο δήμο και τον δήμαρχο, αναλώνεται σε έκδοση ψηφισμάτων»!

Κι επισήμανε: «Αυτός είναι ο δημοκρατικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε τα πράγματα; Με ποια λογική θα κρίνουμε το πνεύμα κάθε εκδήλωσης; Παίζουμε με τη φωτιά σε αυτά τα ζητήματα»!

Πηγή: http://voria.gr/

ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ


Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr τουλάχιστον δύο από τους κατηγορούμενους επικοινώνησαν με το γραφείο του δημάρχου. Τι έγινε με τον Κασιδιάρη

Γέφυρες προς την πλευρά του Γιάννη Μπουτάρη επιχείρησαν να ρίξουν τις τελευταίες ώρες οι κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο, στον Λευκό Πύργο, στην εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων. Η σκοπιμότητά τους είναι προφανής, ενόψει και της δίκης των τριών εκ των τεσσάρων συλληφθέντων η οποία πρόκειται να γίνει σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης (ο τέταρτος, ο 17χρονος, έχει αφεθεί ελεύθερος καθώς θα δικαστεί τον Οκτώβριο από δικαστήριο ανηλίκων).

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr τουλάχιστον δύο από τους κατηγορούμενους επικοινώνησαν μέσω των δικηγόρων τους με το γραφείο του δημάρχου ζητώντας να μιλήσουν με τον κ. Μπουτάρη. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατόν οπότε μετέφεραν τις προτάσεις τους, στους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δικηγόρος του 17χρονου εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι συνέβη, λέγοντας ότι ο πελάτης του είναι διατεθειμένος να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον δήμαρχο.

Ο δικηγόρος ενός άλλου εκ των κατηγορουμένων ο οποίος θα δικαστεί σήμερα, επικοινώνησε κι αυτός με το γραφείο δημάρχου και πρότεινε ο πελάτης του να πληρώσει τις ζημίες που προκάλεσε στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη.

Σύμφωνα με δημαρχιακή πηγή ο κ. Μπουτάρης είπε πως το ζήτημα δεν είναι προσωπικό ώστε να μπορεί ο ίδιος να αποφασίσει καθώς, όπως τόνισε, το αυτοκίνητο είναι περιουσία του δήμου. «Ας απευθυνθεί στον δήμο, ας το πληρώσει κι ας κρίνει το δικαστήριο εάν αυτή η πράξη του μπορεί να συνεκτιμηθεί κατά την έκδοση της ετυμηγορίας» φέρεται να δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Το τηλεφώνημα του Κασιδιάρη

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr ένας εκ των δραστών της επίθεσης σε βάρος του κ. Μπουτάρη (είναι αυτός που φορά την κουκούλα), είναι μέλος της νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο και του δήλωσε την απόλυτη στήριξή του τονίζοντας παράλληλα πως θα είναι στο πλευρό του για ό,τι χρειαστεί. Πάντως, η οικογένεια του κατηγορούμενου αρνείται κάθε συμμετοχή του στη νεολαία του νεοναζιστικού μορφώματος και προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από οτιδήποτε μπορεί να τον ενοχοποιήσει.

Στο μεταξύ, ένας από τους δύο 20χρονους δράστες ο οποίος πρόκειται να δικαστεί σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, είναι μέλος συλλόγου Ταε Κβο Ντο, στην περιοχή της Νεάπολης.

Τέλος, ο ενήλικας ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να προπηλακίζει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κρατώντας στην αγκαλιά το παιδί του διαμένει στην περιοχή του Κορδελιού. Τις τελευταίες ημέρες προχώρησε σε ριζική αναμόρφωση της σελίδας του στο fb προκειμένου να σβήσει προηγούμενες αναρτήσεις του οι οποίες πιθανόν θα τον έφερναν σε πολύ δυσχερή θέση.

Το «παρών» στο δικαστήριο θα δώσουν σήμερα τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης όσο και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα η οποία ήταν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης σε βάρος του κ. Μπουτάρη προσπαθώντας να τον προστατέψει.

Πηγή: http://voria.gr/article/o-17chronos-drastis-o-kasidiaris-ke-to-tilefonima-ston-mpoutari

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια