-->

Header Ads

Τι γίνεται, παραμελούν τόσο ψυχρά και ξεδιάντροπα την εθνική άμυνα;

Πάει πίσω η Παραλαβή των 70 Ε/Π OH-58D Kiowa Warrior για την Α.Σ ;

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες το πρόγραμμα Παραλαβής των Ελικοπτέρων »OH-58D Kiowa Warrior» φαίνεται να πάει ακόμη ποιο πίσω αφού οι προβλέψεις για τον ερχομό τους τον Σεπτέμβριο του 2018 …Δυστυχώς Πάει ακόμη ποιο πίσω !!!

Δεν πιστεύουμε να σχετίζεται με τα 45εκ ευρώ που είναι το κόστος μεταφοράς και συντήρησης ,για θα τραβάμε τα μαλλιά μας αφού άσχετα αν κάποιοι στην Κυβέρνηση δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ο χρόνος δεν μας παίρνει !

Η Α.Σ πρόκειται να εντάξει στη δύναμης 70 ελικόπτερα (ένοπλης) αναγνώρισης αλλά και ( ελαφράς) επιθετικής κρούσης τύπου «»OH-58D Kiowa Warrior» εκ των οποίων περίπου τα 40 είναι έτοιμα και επιχειρησιακά …

Η Α.Σ θα εντάξει στο ενεργητικό της τα Ε/Π τα οποία αποσύρθηκαν από τον Αμερικανικό Στρατό και θα παραχωρηθούν στην Ελλάδα με την πρώτη παρτίδα να είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2018 αλλά το πρόγραμμα πήγε τελικά ακόμη ποιο πίσω …

Το ΓΕΣ εκτιμά ότι επιχειρησιακά βολεύει να διασπαρούν σε όλη την μεθόριο τα ελικόπτερα και να προσδώσουν σημαντικές ικανότητες επιτήρησης λόγω της ύπαρξης του Mast Mounted Sight (MMS) που διαθέτει υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο / καταδείκτη … και επιτρέπει να εκτελεί επιχειρήσεις ημέρα και νύκτα, μια ικανότητα που μέχρι τώρα δεν διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός …Εκτός βέβαια των Ε/Π των Απάτσι!

Το μικρό μέγεθος των Ε/Π «OH-58D Kiowa» (μήκος 12,85 μέτρα, διάμετρος ρότορα 10,67 μέτρα, ύψος 3,93 μέτρα) του ελικοπτέρου που επιτρέπει την εύκολη απόκρυψη – παραλλαγή στο έδαφος (ικανότητα μεταφοράς οπλικού φορτίου (πολυβόλα των 7,62 χλστ., ρουκετών των 2,7», κατευθυνόμενα βλήματα αέρος – αέρος [ATAS Stinger] και αέρος –εδάφους [AGM-114 Hellfire]) μπορούν να το καταστήσουν «Πολύ εργαλείο Πολέμου με πολύ χαμηλό κόστος!

Ελπίζουμε να μην είναι δάκτυλος του Υπουργείου Οικονομικών που σχετίζεται με το πλεόνασμα που πρέπει να παρουσιάσουμε στους δανειστές γιατί εδώ μιλάμε πλέον για την επιβίωση μας !

Και να επισημάνουμε εδώ οτι οι Χειριστές μας μπορούν άμεσα να τα έχουν στον αέρα και αυτό είναι σημαντικότατο …Γιατί το λαθρομεταναστευτικό σε Έβρο και νησιά αυτό το Καλοκαίρι θα χτυπήσει κόκκινο !!

veteranos

Αν αναλογιστούμε το ρόλο που θα έπαιζαν στο Προσφυγικό τα Ελικόπτερα OH-58D Kiowa και στο κυνήγι των Τούρκων λαθροδιακινητών στα νησιά του Αιγαίο…Μελαγχολούμε !

Κανένας λαθροδιακινητής δεν θα μπορούσε να διαφύγει ή να αποβιβάσει λαθρομετανάστες στον Έβρο και τα νησιά …Ούτε βέβαια θα έκαναν πάρτι οι λαθροθήρες, λαθρουλοτόμοι και κατσικοκλέφτες Αλβανοί στα Βόρεια Σύνορα μας !

Η εποχή που τα Σύνορα φυλάσσονταν μόνο με φυλάκια και Περίπολα πεζών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!!

Ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός παραμένει στα συρτάρια του ΓΕΣ ,το Ιπτάμενο προσωπικό υπάρχει και όπως και να το κάνουμε η κίνηση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για την απόκτηση τους είναι κίνηση ΜΑΤ στο Αιγαίο!!

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα έχει ένα σχέδιο Β σε περίπτωση που ο Ερντογάν κάνει πράξη την απειλή του για να ανοίξει τις Πύλες του Προσφυγικού ! helikopter-oh

Δεν είναι τυχαία τα δημοσιεύματα του Τουρκικού Τύπου που λύσσαξαν για την απόκτηση των Ελικοπτέρων που θα κάνουν την διαφορά σε Αιγαίο , Έβρο και Βόρεια Σύνορα!!

Το αν όμως υπάρχει Πολιτική βούληση του Προσφυγικού απο την Παρούσα Κυβέρνηση είναι άλλο θέμα …Αλλά ελπίζουμε να επικρατήσει η Λογική εκεί στο ΥΠΕΘΑ και στην Κυβέρνηση την ώρα που οι Τούρκοι διακινητές Οργώνουν το Αιγαίο με την ανοχή των Τούρκων Αξιωματούχων!
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.