-->

Header Ads

Η συνέχεια του Μακεδονικού αγώνα

Ν. Λυγερός

Όσο εξελίσσεται το θέμα του Σκοπιανού τόσο πιο σπουδαίος είναι αυτός ο δεύτερος μακεδονικός αγώνας για την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας. Οι διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη έδειξαν και πάλι τα όριά τους, διότι επί της ουσίας τα Σκόπια θέλουν να πετύχουν ακόμα περισσότερα από τη σύνθετη ονομασία με τη χρήση του όρου Μακεδονία. Έτσι δεν τους φτάνει που η διπλωματία της Ελλάδας είναι έτοιμη να παραδώσει την ουσία του θέματος. Δεν θέλουν να αλλάξουν το Σύνταγμά τους και να βγάλουν τα αλυτρωτικά του στοιχεία. Τελικά δεν θέλουν ούτε το erga omnes διότι στο εσωτερικό φοβούνται ότι λόγω των ψηφοφόρων να μην χάσει η κυβέρνηση τις εκλογές. Έτσι και αυτό το σημείο έχει αμφισβητηθεί. Στην τελική αυτό δείχνει ότι ακόμα και η σύνθετη ονομασία που είναι απαράδεκτη για την Ελληνισμό δεν είναι ικανή να αλλάξει την αδιαλλαξία των Σκοπιανών. Έτσι αναρωτιόμαστε γιατί πρέπει να μπούμε σ’ αυτή τη διαδικασία ενός τόσο μεγάλου συμβιβασμού. Δεν είχαμε πιέσεις ούτε από το ΝΑΤΟ, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σπαταλούμε τον διπλωματικό μας χρόνο σε μία υπόθεση άνευ ουσίας. Μπορεί βέβαια για όσους πιστεύουν σε μία καθυστερημένη ιδεολογία, ότι το όλο θέμα αποτελεί μία εκδίκηση, αλλά αυτό μας αφήνει αδιάφορους. Η ουσία είναι λοιπόν η συνέχεια του αγώνα του ελληνικού λαού για να μην παραδοθεί το όνομα της Μακεδονίας στη βαρβαρότητα της λήθης.

Τα Μακεδονικά Συλλαλητήρια
[next]

Ν. Λυγερός

Αν αυτήν την περίοδο υπάρχει μια γνήσια έκφραση του ελληνικού λαού δεν είναι βέβαια καμία διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό αφού δεν υπάρχει καμιά διάθεση εκπροσώπησης εκ μέρους του κομματισμού λόγω ιδεολογίας καθυστερημένων πολιτικών, αλλά τα λαϊκά Συλλαλητήρια. Διότι βλέπουμε ότι όσο προχωρούν υποτίθεται οι διαπραγματεύσεις όλο και μεγαλύτερη απόκλιση υπάρχει σε σχέση με τα θέλω και τα πιστεύω του Ελληνισμού. Οι μόνοι που σέβονται πραγματικά την ιστορία του Ελληνισμού, είναι αυτοί που παλεύουν στα Συλλαλητήρια. Δηλαδή ο ίδιος ο ελληνικός λαός ανεξαρτήτως κομμάτων, τάξεων, κοινωνικών στρωμάτων. Όλοι μαζί ακολουθούν με σεβασμό την ιστορία των ανθρώπων, των προγόνων που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για μας, μόνο και μόνο για να ζούμε ελεύθεροι. Έτσι τα Μακεδονικά Συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν στις 6 Ιουνίου 2018, αποτελούν τη συνέχεια ενός αγώνα του ελληνικού λαού και ακολουθούν τις αξίες του Ελληνισμού. Κανένας πολιτικός δεν έχει την άδεια να πουλήσει ή να ξεπουλήσει το θέμα της Μακεδονίας. Έχουμε αντέξει και στο παρελθόν το ψέμα των λεγόμενων πιέσεων και το ξεπεράσαμε. Και δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ιδεολογικές λύσεις του καθυστερημένου παρελθόντος που θα στιγματίσουν το μέλλον μας. Δεν θα πέσουμε θύματα μιας πολιτικής παγίδας και δεν είναι οι εκλογές που μας απασχολούν αλλά ο εθνικός αγώνας για την προστασία του ονόματος Μακεδονία. Αυτός είναι ο στόχος των Μακεδονικών Συλλαλητηρίων.

Από την αδιέξοδο στα Μακεδονικά Συλλαλητήρια
[next]

Ν. Λυγερός

Μέσω των επίσημων δηλώσεων του διαπραγματευτή έγινε κατανοητό απ' όλους το γεγονός ότι οι επικοινωνιακές τακτικές των δύο πλευρών δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. Κάθε πλευρά θέλει να φανεί ότι είναι διαλλακτική για να μη θεωρηθεί ότι φταίει για κάποια αποτυχία αλλά επί του πρακτέου το θέμα του ονόματος παραμένει ανοιχτό και επειδή ασχολούνται ταυτόχρονα με την πολιτική τους πορεία και δεν θεωρούν ότι το εθνικό θέμα είναι κυρίαρχο, κάνουν κινήσεις συμβιβασμού έως εκεί που πάει. Γι’ αυτό το λόγο όσοι πιστεύουν στις αξίες του Ελληνισμού και τη σημασία του αγώνα, επανέρχονται επίσημα με την επίσημη ανακοίνωση των Μακεδονικών Συλλαλητηρίων που θα διεξαχθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας εκτός της Θεσσαλονίκης που είχε δείξει το πρώτο παράδειγμα της αντίστασης του Ελληνικού Λαού. Αφού όλοι οι Έλληνες βλέπουν ότι ακόμα δεν έχει περάσει στο πολιτικό επίπεδο το μήνυμα ότι ο Ελληνισμός δεν θέλει καμία χρήση του όρου Μακεδονία για την επίλυση του Σκοπιανού, επανέρχονται δυναμικά με πολλαπλά Συλλαλητήρια που θα γίνουν ταυτόχρονα στις 6 Ιουνίου 2018 για να υπενθυμίσουν σε όσους ξεχνούν τα πάντα και είναι περήφανοι για επιτυχίες ραγιαδισμού, ότι ο Ελληνισμός δεν πρόκειται να αποδεχθεί το απαράδεκτο και θα συνεχίσει τον αγώνα χωρίς να εγκαταλείψει τις διαχρονικές του θέσεις.

Οι ανιστόρητοι πολιτικοί
[next]

Ν. Λυγερός

Όταν βλέπουμε πολιτικούς να μας εξηγούν ότι λύσεις του ραγιαδισμού αποτελούν και επιτυχίες, καταλαβαίνουμε πόσο ανιστόρητοι είναι αλλά και πόσο ιδεολογικά κινούνται. Δεν ακολουθούν την πορεία της ιστορίας και βλέπουν τα πάντα μέσω του κομματικού πρίσματος. Όταν τολμούν να μας πουν ότι αποτελεί επιτυχία ο προσδιορισμός της Μακεδονίας για το θέμα του Σκοπιανού όχι μόνο δεν σέβονται τη μνήμη μας και τον Ελληνισμό, αλλά θεωρούν ότι είναι ειδήμονες του θέματος και θα μας το εξηγήσουν επειδή δεν το κατέχουμε επί της ουσίας. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι δεν βλέπουν ότι είναι ανοιχτό βιβλίο για μας επειδή δεν έχουν το πάχος βιβλίου αλλά εφημερίδας. Ξεχνούν ότι δεν ξεχνάμε τις ύπουλες επιλογές του παρελθόντος κι ότι ζούμε το κόστος παράξενων πολιτικών επιλογών. Η Μακεδονία είναι ελληνική και προσδιορίζεται μέσω του Ελληνισμού κι όχι βέβαια οποιουδήποτε σοσιαλισμού. Δεν έχει λοιπόν σχέση με τα Σκόπια όσο και να θέλουν να το προωθήσουν μερικά κόμματα. Διότι η κομματική ιστορία είναι έντεχνα ανιστόρητη για να είναι πιο ευέλικτη όταν πρόκειται να λύσει θέματα. Μπορούν λοιπόν οι πολιτικοί να λένε ό,τι θέλουν αλλά βλέπουμε τι κάνουν επί του πρακτέου, την ώρα που παράγουμε έργο για τον Ελληνισμό χωρίς αυτούς.

lygeros.org

Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.