Ζητούνται Εβραίοι!

Την ώρα που το Ισραήλ εκπονεί τέτοια σχέδια, η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρότερα και ουσιαστικά ζητήματα που χρήζουν προσοχής.

Σύνταξη SLpress.gr

Τι κοινό μπορεί να έχει ο γαμπρός του πρώην προέδρου Κλίντον, ο γαμβρός του προέδρου Τραμπ, η ανιψιά του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, ο πρώην Γάλλος πρωθυπουργός Λοράν Φαμπιούς με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο; Όλοι οι παραπάνω είναι Εβραίοι ή έχουν ασπασθεί την εβραϊκή θρησκεία, σύμφωνα με έκθεση που κατατέθηκε πρόσφατα στο υπουργείο Παιδείας και Διασποράς του Ισραήλ. Πρόκειται για μια πραγματικότητα που το κράτος του Ισραήλ εξετάζει την προοπτική να εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Εύλογα η Ισραηλινή δημοσιογράφος Mazal Mualem αναρωτιέται «παγκόσμια κυριαρχία» μήπως;

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με αποτροπιασμό ή τουλάχιστον αποδοκιμαστικά τις τελευταίες ενέργειες του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων. Το Τελ-Αβίβ αντιλαμβάνεται ότι η έντονη κριτική που αντιμετωπίζει απαιτεί την ανάληψη πολιτικών ενεργειών που θα αντισταθμιστεί το διαμορφούμενο εις βάρος του κλίμα.

Γι’ αυτό το σκοπό, στις 27 Μαρτίου του 2018 τριμελής επιτροπή που απαρτίζεται από τον Binyamin Ish Shalom, τον πολιτικό φιλόσοφο Ofir HaIvry και τον πρώην υπουργό Zvi Hauser παρέδωσαν στην κυβέρνηση σχετική έκθεση που αποκρυσταλλώνει τη «συνταγή» της επιτυχίας. Βάσει συλλογής δεδομένον και έρευνας που διήρκεσε ένα χρόνο, θα πρέπει να εντοπιστούν όσοι σε όλο τον κόσμο έχουν εβραϊκή καταγωγή, ή υπήρξαν Εβραίοι που αλλαξοπίστησαν ή συνδέονται με τον εβραϊσμό.

Στη συνέχεια οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να προσηλυτιστούν ή τουλάχιστον να εκπαιδευτούν, ώστε να υποστηρίζουν το Ισραήλ. «Μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων που μπορούν να δημιουργήσουν ομόκεντρους κύκλους σχέσεων, συνδέσεων και υποστήριξης για τον εβραϊκό λαό και το κράτος του Ισραήλ» είπε ο γενικός διευθυντής του υπουργείο Διασποράς και Εκπαίδευσης.

«Δεξαμενή» δεκάδων εκατομμυρίων
Σύμφωνα με την επιτροπή ενώ η χώρα αριθμεί περίπου έξι εκατομμύρια, άλλα οκτώ Εβραίοι ζουν εκτός του Ισραήλ. Υπάρχουν επίσης περίπου εννέα εκατομμύρια άνθρωποι που μπορούν να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ σύμφωνα με το Νόμο Επιστροφής. Οι άνθρωποι με τουλάχιστον έναν γονέα Εβραίο έχουν δικαίωμα να επιστρέψουν, αν και σύμφωνα με το εβραϊκό δίκαιο μόνο εκείνοι με Εβραία μητέρα θεωρούνται Εβραίοι.

Υπάρχουν ακόμη πέντε εκατομμύρια απόγονοι ανθρώπων που απαρνήθηκαν τον Εβραϊσμό και περίπου 35 εκατομμύρια απόγονοι κρυπτο-Εβραίων (οι Marranos) που διέμεναν στην Ισπανία και Πορτογαλία. Στα τέλη 15ου και 16ου αιώνα αναγκάστηκαν βιαίως να μεταστραφούν στον Χριστιανισμό – καθώς και κάποιες άλλες ξεχασμένες φυλές που συνδέονταν με τον εβραϊσμό. Επιπλέον, μια άλλη ομάδα αποτελείται από κοινότητες, που υπολογίζονται περίπου σε 60 εκατομμύρια ανθρώπους, με κάποια σχέση με τον εβραϊκό λαό, αλλά που δεν εκδηλώνονταν τόσο ανοιχτά ή που είναι «άγνωστες».

Τα τρία στάδια
Η επιτροπή πρότεινε ένα πρόγραμμα εφαρμογής πολιτικών στράτευσης όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων «με εβραϊκή συγγένεια», ώστε να τους εμπλέξει σε διάφορα επίπεδα υποστήριξης του Ιουδαϊσμού και του Ισραήλ, με απώτερο σκοπό τον προσηλυτισμό τους. Το πρόγραμμα θα είναι διαιρεμένο σε τρία στάδια.

Το πρώτο, στάδιο είναι ένα «πιλοτικό πρόγραμμα» που θα περιλαμβάνει λεπτομερή παρακολούθηση των απογόνων του Marranos. Αρχικά αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να εκπαιδευτούν και να διδαχθούν τον Ιουδαϊσμό και τον ισραηλινό πολιτισμό. Το δεύτερο στάδιο, το οποίο θα λάβει χώρα μεταξύ 2019 και 2021, περιλαμβάνει το άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας και διάδοσης πληροφοριών σχετικά με τον Ιουδαϊσμό και το Ισραήλ, την εκπαίδευση των ηγετών στις κοινότητες συγγένειας και τη συμμετοχή των ηγετών τους σε προγράμματα όπως το Birthright, το οποίο χορηγεί επισκέψεις Εβραίων νέων στο Ισραήλ.

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το 2022, περιλαμβάνει την εκπαίδευση των Ισραηλινών για την ενίσχυση των δεσμών με αυτές τις κοινότητες, τη χορήγηση αδειών εισόδου στα μέλη της κοινότητας για να έρχονται στο Ισραήλ και την πρόσληψη ατόμων που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στον αγώνα κατά της οργάνωσης «Μποϊκοτάζ, Εκδιώξεις, Κυρώσεις» (BDS), στην μετανάστευση στο Ισραήλ και στον προσηλυτισμό.

Την ώρα που το Ισραήλ εκπονεί τέτοια σχέδια, η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρότερα και ουσιαστικά ζητήματα που χρήζουν προσοχής. Όπως κριτικά αναφέρει η Ισραηλινή δημοσιογράφος Mazal Mualem, τη στιγμή που το Ισραήλ επεξεργάζεται μια μελέτη με αμφιλεγόμενα στρατηγικά οφέλη, πολλοί επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος ζουν στα όρια της εξαθλίωσης.
περισσότερα εδώ
Labels:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget