-->

Header Ads

Άγκυρα προς Αθήνα: Επικαλείσθε το κράτος Δικαίου όταν σας συμφέρει

[vtab]
[content title="1ον - Άγκυρα προς Αθήνα: Επικαλείσθε το κράτος Δικαίου όταν σας συμφέρει"]

Άγκυρα προς Αθήνα: Επικαλείσθε το κράτος Δικαίου όταν σας συμφέρει

Στη χθεσινή τοποθέτηση του Μεγάρου Μαξίμου που χαρακτήριζε εμμέσως «Σουλτάνο» τον Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογαν απάντησε με ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σε αυτή αναφέρεται: «Η ρητορική που αντανακλάται στην χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που προς το παρόν κρατούνται, επειδή παράνομα εισήλθαν στα σύνορά μας, αποδεικνύει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει όλο και περισσότερο να χαμηλώνουν το επίπεδο του διαλόγου με την Τουρκία. Τα σχόλια αυτά, που δεν είναι συμβατά με κυβερνητική υπευθυνότητα, προκαλούν μεγάλη ανησυχία».

«Οταν εξυπηρετεί τα συμφέροντά της η Ελλάδα φέρνει στο προσκήνιο την αρχή του κράτους δικαίου. Σε αντίθετες περιπτώσεις, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να αγνοεί εντελώς αυτή την αρχή, μη εφαρμόζοντας ακόμη και τις αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων. Η πρόσφατη ιστορία το καταδεικνύει αυτό», προστίθεται.

Υπενθυμίζεται ότι, στη χθεσινή τοποθέτησή της, η Αθήνα, απαντώντας στις αναφορές Ερντογάν περί σύνδεσης των «οκτώ» με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, είχε υπογραμμίσει ότι «η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της»

Ακολούθησε, νωρίτερα σήμερα, και επίθεση του Πάνου Καμμένου κατά του Τούρκου προέδρου, με τον υπουργό Άμυνας να μιλά, μεταξύ άλλων, για «προσχεδιασμένο» εκ μέρους της Άγκυρας επεισόδιο, σχετικά με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Οι δηλώσεις Καμμένου δεν έμειναν αναπάντητες από την πλευρά της Άγκυρας, με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, να επιρρίπτει στην ελληνική πλευρά την ευθύνη για την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με τον ισχυρισμό ότι η κρίση της οικονομίας αναγκάζει τους Έλληνες πολιτικούς να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.
kathimerini[/content]
[content title="2ον - Π. Καμμένος: Ο «Σουλτάνος» μπορεί να κρατήσει τους Έλληνες στρατιωτικούς και 15 χρόνια"]
Π. Καμμένος: Ο «Σουλτάνος» μπορεί να κρατήσει τους Έλληνες στρατιωτικούς και 15 χρόνια

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Απαισιόδοξος για τον χρόνο κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών εμφανίστηκε μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εκτιμώντας ότι σε μία χώρα όπου η δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές «Σουλτάνου», μπορεί να διαρκέσει και 15 χρόνια.

«Σε μία χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η δικαιοσύνη λειτουργεί με δομές του σουλτάνου μπορεί να πάρει και 15 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι συνεχώς υπάρχει επικοινωνία με τους γονείς των δύο Ελλήνων. Την ίδια ώρα, υποστήριξε ότι η σύλληψη των στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης ήταν προσχεδιασμένη. «Δεν έχουν κάνει τίποτα, δεν περιμένουμε να τους ρίξουν καμιά καμπάνα βαριά. Το χειρότερο είναι ότι αν δείτε το εξπρές του μεσονυχτίου, θα δείτε ότι αυτόν που ρίξανε στις φυλακές του φτιάχνουν συνέχεια κατηγορίες. Εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, συμφώνησε με τη χρήση του όρου Σουλτάνου που έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου στον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ απέρριψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί στον Τούρκο Πρόεδρο την επιστροφή τον «8». Συγκεκριμένα, διερωτήθηκε σκωπτικά: «Είναι αξιόπιστος συνομιλητής ο Ερντογάν; Θα αποδεχόταν ποτέ ο Τσίπρας ότι θα απελευθερώσει τους 8;», για να υπενθυμίσει ότι η Ελλάδα μέσα σε μια μέρα επέστρεψε το ελικόπτερο που προσγειώθηκε στη χώρα μας. «Αυτοί (σ.σ. οι «8») καταρχήν ζητούν άσυλο από την Ελλάδα. Προστατεύστε μας για να μη μας σκοτώσουν λένε. Είναι η ίδια η περίπτωση με τους δύο που τους κρατάνε παρά τη θέλησή τους. Οι 8 είναι εδώ γιατί ζητάνε άσυλο για να προστατευτούν από μία δικαιοσύνη που εκτελεί αντικαθεστωτικούς χωρίς να είναι; Δεν είναι το ίδιο πράγμα», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου», σημείωσε ότι όντως υπάρχει μια ένταση, αλλά σχεδόν χαρακτήρισε αποδεκατισμένη την τουρκική δύναμη πυρός. «Μπορεί αυτοί να θέλουν να προκαλέσουν, αλλά στο μεταξύ η κατάσταση των στρατιωτικών δυνάμεων είναι απελπιστική αυτή τη στιγμή», είπε και εξήγησε: «Το 80% των τεθωρακισμένων είναι διαλυμένα, το 60% των δυνάμεών τους σε προσωπικό βρίσκεται εκτός στρατεύματος, η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι η καλύτερη που περιμένανε».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα. «Δεν καθησυχάζω καθόλου τον ελληνικό λαό. Λέω ότι εμείς είμαστε σοβαροί, είμαστε αποφασισμένοι μεν αλλά δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου, όταν αυτοί προσπαθήσουν να το κάνουν. Αν όμως παραβιάσουν την εθνική μας κυριαρχία θα απαντήσουμε όπως πρέπει. Δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης όπως αυτοί θέλουν να το δημιουργήσουν, χωρίς να υποχωρούμε των δικών μας θέσεων», υπογράμμισε.

Liberal[/content]
[content title="3ον - Τούρκος αντιπρόεδρος για Καμμένο: Οι Ελληνες καλύπτουν την αποτυχία τους"]
Τούρκος αντιπρόεδρος για Καμμένο: Οι Ελληνες καλύπτουν την αποτυχία τους

Απάντηση στις δηλώσεις Καμμένου έδωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου.

Κληθείς να σχολιάσει από την Προύσα όπου βρέθηκε τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ο κ. Τσαβούσογλου επέρριψε στην ελληνική πλευρά την ευθύνη για την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με τον ισχυρισμό ότι η κρίση της οικονομίας αναγκάζει τους Ελληνες πολιτικούς να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη:

«Η Ελλάδα», είπε ο κ. Τσαβούσογλου «είναι γείτονάς μας. Και η Τουρκία είναι μία πολύ ισχυρή χώρα. Επιθυμία μας θα ήταν η Ελλάδα να κοιτούσε να επωφεληθεί από μία τέτοια ισχυρή χώρα - γείτονα, γιατί είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Αλλά οι ισορροπίες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αλλάξει. Προκειμένου να στρέψουν το βλέμμα του ελληνικού λαού από την οικονομική κατάσταση, προβαίνουν σε μία στοχευμένη προσπάθεια να καλύψουν τις αποτυχίες τους στρέφοντας το ενδιαφέρον προς άλλη κατεύθυνση», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τσαβούσογλου.
kathimerini[/content]
[/vtab]

Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Από το Blogger.