-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Η προσευχή του Ελληνισμού

Το έθνος ας αντλήσει ελπίδα από το θαύμα της Αναστάσεως του Κυρίου


Από τον Κωνσταντίνο Χολέβα

Aυτές τις άγιες ημέρες εκκλησιαζόμαστε πιο συχνά και προσευχόμαστε περισσότερο. Προσευχόμαστε για τη σωτηρία της ψυχής μας, για την υγεία μας, για την προκοπή των παιδιών μας, για την καρποφορία των καλών έργων. Ας ενώσουμε σήμερα την προσευχή μας για την ευόδωση των προσδοκιών του Ελληνισμού. Το έθνος ας προσευχηθεί και ας αντλήσει ελπίδα από το θαύμα της Αναστάσεως του Κυρίου.

Ας προσευχηθούμε για τα δύο παλικάρια μας, τον Αγγελο και τον Δημήτρη, που βρίσκονται αδίκως και παρανόμως κρατούμενοι από τους Τούρκους στην Αδριανούπολη.
Ας ζητήσουμε τη βοήθεια του Θεού για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή μας.
Ας προσευχηθούμε για την ηθική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεών μας, που επαγρυπνούν για τη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητάς μας.
Ας ζητήσουμε την προστασία της Παναγίας του Κύκκου και του Μαχαιρά για την πολυβασανισμένη Κύπρο μας.
Ας ευχηθούμε να μπορούν οι Βορειοηπειρώτες να ψέλνουν το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ελεύθερα σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας και να διδάσκονται ακωλύτως τα ελληνορθόδοξα γράμματα.
Ας προσευχηθούμε για τους διδάσκοντες, τους μαθητές και τους φοιτητές όλων των βαθμίδων της εκπαιδεύσεως. Να έχουν την ευλογία των Τριών Ιεραρχών και του αγίου Κοσμά του Αιτωλού και να αποφεύγουν τα άθεα γράμματα και τη σύγχυση της θολοκουλτούρας.
Ας προσευχηθούμε για να φωτισθούν οι κυβερνώντες μας και να μην παραχωρήσουν σε ένα πολυεθνικό συνονθύλευμα το όνομα, την Ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας μας.
Ας ακούσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τον θρήνο και την αγωνία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής, που διώκονται και υποφέρουν τα πάνδεινα. Ας ευχηθούμε του χρόνου να ψάλουν με αισιοδοξία και σε ειρηνικό κλίμα το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Ας διαβάσουμε φωναχτά για να ακούν τα παιδιά μας τα «Πασχαλινά διηγήματα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και το ποίημα του Διονυσίου Σολωμού «Η ημέρα της Λαμπρής». Οπως έλεγε ο Ελύτης, «Οταν σας βρίσκουν τα δύσκολα, μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη».

Πράγματι, σήμερα μας κυκλώνουν δυσκολίες. Εχουμε ανάγκη να πάρουμε διδάγματα από τους μεγάλους των ελληνικών γραμμάτων· από αυτούς που σεβάσθηκαν την Εκκλησία μας και την Ιστορία μας.

Στη σκοτεινή περίοδο της Τουρκοκρατίας, στα μέσα του 17ου αιώνος, ο εθνομάρτυς Πατριάρχης Κύριλλος Λούκαρις δίδασκε στους υπόδουλους Ελληνες ότι μπορεί να μην έχουμε -λόγω δουλείας- τα φημισμένα πανεπιστήμια της δυτικής Ευρώπης, αλλά αυτό που μας στηρίζει περισσότερο από τα κοσμικά γράμματα είναι η σοφία του Σταυρού.

Σταυρωθήκαμε και αναστηθήκαμε. Επιζήσαμε πολέμων, κατακτήσεων και καταστροφών, διότι δεν παύσαμε να στηριζόμαστε στην ορθόδοξη πίστη, στον πλούτο της γλώσσας μας, στη συνείδηση της συνέχειας του Ελληνισμού.
Απαραίτητο εφόδιό μας, η ελληνορθόδοξη παιδεία. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Δημοκρατία
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.