Πολιτικό βαρίδι για τη ΝΔ ο Κυριάκος

Ξεκίνησε τα λάθη από την αρχή κιόλας της θητείας του. Εκτίμησε ότι ο βίος της κυβέρνησης θα είναι σύντομος και έπεσε με τα μούτρα να επισπεύσει την ανατροπή της και την κατάκτηση της εξουσίας.

Γράφει ο Δημήτρης Χρήστου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται κάθε μέρα ανώριμος, επιπόλαιος, αγόμενος και σε τελική ανάλυση λίγος για να εκπροσωπεί τη ΝΔ ως αρχηγός της. Ξεκίνησε τα λάθη από την αρχή κιόλας της θητείας του. Εκτίμησε ότι ο βίος της κυβέρνησης θα είναι σύντομος και έπεσε με τα μούτρα να επισπεύσει την ανατροπή της και την κατάκτηση της εξουσίας.

Υποτίμησε και αυτός και οι σύμβουλοι που επέλεξε, ότι το εκλογικό σώμα μπορεί να είναι καταπονημένο από την ύφεση και τα φορολογικά βάρη, αλλά δεν έχει ξεχάσει τα αμαρτήματα εκείνων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, με όλες τις επώδυνες παρατεταμένες συνέπειες. Δοκίμασε να μετατρέψει το σπριντ για να κλείσει σύντομα την παρένθεση Τσίπρα, αλλά ήδη η κυβέρνηση βρίσκεται στον τρίτο χρόνο της θητείας της και το σπριντ έχει γίνει ήδη μαραθώνιος.

Μηδένιζε χωρίς επιτυχία κάθε τι που αφορούσε την οικονομία και τις ζητούμενες μεταρρυθμίσεις, ακόμα και αν ήταν στη σωστή κατεύθυνση. Και συνέχιζε και συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι δεν θα βγούμε (η χώρα δηλαδή) από το τρίτο και τελευταίο μνημόνιο τον προσεχή Αύγουστο.

Ουδόλως τον προβληματίζουν οι συνεχείς δηλώσεις από την Κομισιόν και άλλους εκπροσώπους των θεσμών ότι η Ελλάδα τα καταφέρνει και ολοκληρώνει τις συμφωνίες που έχει κάνει. Δεν βλέπει τις θετικές αντιδράσεις των αγορών χρήματος. Παρακάμπτει τις διαβεβαιώσεις για ρύθμιση του χρέους όπως επιβάλλεται από την πορεία για την οικονομική ενοποίηση της ΕΕ και την εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ από τον ESF, αν αυτό χρειαστεί.

Ποια σκάνδαλα; Σκευωρίες!
Και όταν τα γεγονότα που προκύπτουν, εκθέτουν πρόσωπα και πράγματα της περιόδου έως το 2015, εκείνος επιμένει ότι τα πάντα είναι σκευωρία. Σκευωρία το διεθνές σκάνδαλο Novartis, σκευωρία τα δισεκατομμύρια που λεηλατήθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, προστασία του εφοπλιστή στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Και ενώ παραδέχονται ότι υπάρχει σκάνδαλο, ρίχνουν τις ευθύνες στον Χατζηπετρή και την, κατά τον Σαμαρά, κυβέρνηση των «συμμοριτών»! Λες και ο λαός δεν έχει ακούσει τίποτα για διαφθορά και πέφτει από τα σύννεφα για όσα αποκαλύπτονται. Πιεζόμενος από τις διαψεύσεις των εκτιμήσεων για την οικονομία, δοκίμασε κάτι που πρόσβαλε την ιστορία της παράταξης που εκπροσωπεί.

Δεν δίστασε να κάνει τυφλή αντιπολίτευση και στα εθνικά θέματα. Έκρινε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, χωρίς να εξηγεί αν και γιατί αργότερα οι συνθήκες θα είναι καλύτερες. Κι αυτό, παρότι γνωρίζει ότι έτσι ουσιαστικά χαρίζεται το όνομα σκέτο Μακεδονία στη γειτονική χώρα.

Δεν άφησε εκτός ρεπερτορίου ούτε τις δύσκολες ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τον υπ΄ ατμόν από το ΝΑΤΟ Ερντογάν, να απειλεί και να προσβάλει συνεχώς. Λες και αν ήταν αυτός πρωθυπουργός η στάση της Άγκυρας θα ήταν διαφορετική. Ουσιαστικά, το ζητούμενο αρραγές μέτωπο που κάθε απειλούμενη ακόμα και με πόλεμο χώρα χρειάζεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το διέρρηξε, επιλέγοντας και τα ελληνοτουρκικά ως πεδίο αντιπολίτευσης.

Με τούτα και με τα άλλα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης άρχισαν να αποστασιοποιούνται από τον έξαλλο τρόπο αντιπολίτευσης της ΝΔ. Δημιουργήθηκαν έτσι συνθήκες απομόνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στα διεθνή κέντρα. Σ’ αυτά τα κέντρα, το παραδοσιακό κόμμα της σιγουριάς θεωρείται πλέον παράγοντας αποσταθεροποίησης.

Τεράστια κενά…
Η ομηρία του Κυριάκου από την ακροδεξιά πτέρυγα στην οποία ανήκει και ο Σαμαράς, έχει αναστατώσει κομματικούς κύκλους και ανησυχεί σοβαρά όσους χορηγούς, από την πραγματική οικονομία, στήριζαν τη ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι δεξιοί και κεντροδεξιοί εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων και κοινωνικών οργανώσεων βλέπουν θετικά την πορεία της χώρας προς την κανονικότητα και την είσοδό της σε τροχιά ανάπτυξης. Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη της ΝΔ με υψηλές θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνέβαλαν σημαντικά στα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια.

Ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος περιέγραψε την κρίση ως εξής: «Ακολουθώντας την τακτική Σαμαρά η σημερινή ηγεσία αφήνει τεράστια κενά για νέες πολιτικές εξελίξεις στον κοινωνικά ευαίσθητο κεντρώο πολιτικό χώρο. Κενά που δεν μπορούν βέβαια να καλύψουν ούτε άστεγοι του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, ούτε απολειφάδια διαφόρων…δράσεων».

Με λίγα λόγια δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η ΝΔ υπό την ηγεσία του Κυριάκου θα φτάσει ενωμένη στις προσεχείς εκλογές, ή θα βγει ενιαία μετά. Ιστορικά στελέχη του χώρου συζητούν πλέον το ενδεχόμενο επανίδρυσης, ή ακόμα και την δημιουργία νέου κεντροδεξιού φορέα, ικανού να εγγυηθεί την αναπτυξιακή πορεία που έχει ανάγκη η χώρα. Το ερώτημα που θέτουν είναι αν ένα κόμμα με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αντιπρόεδρο των Άδωνη Γεωργιάδη και γραμματέα τον Λευτέρη Αυγενάκη μπορεί να δημιουργήσει ρεύμα πλειοψηφίας;
πηγή: slpress

[accordion]
[item title="Σχόλιο ιστολογίου:"]κλικ για να δείτε το σχόλιο🔻 [/item]
[/accordion]

[lock]Το σχόλιο: Κι' όμως, μετά από 9 χρόνια κατοχής, της μνημονιακής κατοχής πηγαίνοντας από το κακό στο χειρότερο, συνεχίζουμε να μιλάμε και να γράφουμε για τα ίδια πολιτικά πρόσωπα μέσα στο ίδιο πολιτικό σύστημα, με τους ίδιους πολιτικούς κανόνες! Τελικά μας αξίζει αυτό που έχουμε!;
[/lock]

Labels:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget