-->

Header Ads

Ο Pyatt «καρφώνει» τον Τσίπρα ως βοηθό της Τουρκίας για να μείνει στην Δύση και βοηθό των ΗΠΑ για ένταξη Δυτ. Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ

Ο πολυπράγμων Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να επεμβαίνει και να παρεμβαίνει καθοριστικά στα πολιτικά πράγματα της χώρας, «κάρφωσε» από τα Γιάννενα, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, τον Αλ. Τσίπρα και αποκάλυψε χαρακτηριστικότατα τον ρόλο του.

Όπως αποκαλυπτικότατα τόνισε ο Geoffrey Pyatt, οι ΗΠΑ εκτιμούν τον ρόλο του Αλ. Τσίπρα και την πολιτική της κυβέρνησής του «να συνεχίζει τον διάλογο με την Άγκυρα και να βοηθάει (!) την Τουρκία» – όπως χαρακτηριστικά είπε – «να παραμείνει επικεντρωμένη στην Δύση».

Ο Geoffrey Pyatt δεν συμπλήρωσε όμως το τίμημα το οποίο καταβάλλει σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της η χώρα μας για να παίζει τον ρόλο του βοηθού των ΗΠΑ και του βοηθού της Τουρκίας για να παραμείνει η Άγκυρα προσδεδεμένη στο άρμα της Ουάσιγκτον. Και το τίμημα αυτό του υπηρετικού ρόλου της χώρας μας είναι βαρύτατο στο Αιγαίο και στην Κύπρο και ίσως στην Θράκη, ενώ καταβάλλεται επίσης και με την βασανιστική φυλάκιση επ’ αόριστο των δύο στρατιωτικών μας. Αυτά, βλέπετε, παθαίνει ο «βοηθός»!

Σε δηλώσεις του από τα Ιωάννινα χαρακτήρισε, επίσης, την Ελλάδα (της κρίσης, της κοινωνικής εξαθλίωσης και των εθνικών δοκιμασιών), μάλλον με μεγάλη δόση ειρωνείας, πυλώνα σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι λειτουργεί ως υποστηρικτικό λειτουργικό εργαλείο των ΗΠΑ για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων και πρώτα απ’ όλα της FYROM στο μαντρί του ΝΑΤΟ για την εξυπηρέτηση των πολιτικοστρατιωτικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, χωρίς να αναφέρει, όμως, ούτε λέξη για το πώς θα χειραγωγηθούν τόσο ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων, όσο και ο εθνικισμός των Τιράνων.

Χαρακτηριστικά και προκλητικότατα ο Geoffrey Pyatt τόνισε: «Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ μοιράζονται την ίδια άποψη για αυτήν την περιοχή, που είναι να δουν τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να συνεχίσουν την πορεία προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την ένταξη στην ΕΕ και αν το επιλέξουν, στο ΝΑΤΟ».

Δήλωση του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε.

«Ο Αμερικανός πρέσβης J. Pyatt αποκαλύπτει και εκθέτει από τα Γιάννενα τον υποτελή ρόλο της κυβέρνησης και διασύρει τον Αλ. Τσίπρα και την πολιτική του»

«Οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη J. Pyatt από τα Γιάννενα, όχι μόνο αποκαλύπτουν αλλά και εκθέτουν, αν δεν εξευτελίζουν, την κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα.

Αποτελεί εθνικό όνειδος να εμφανίζει ο Αμερικανός πρέσβης τον Αλ. Τσίπρα και την κυβέρνηση του ως, περίπου, «βοηθού» και ως «υπαλλήλου» των ΗΠΑ, προκειμένου να κρατηθεί η Τουρκία στη δυτική τροχιά, και ως «βραχίονα» και «υπομόχλιο» της Ουάσιγκτον για την ένταξη της FYROM και των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Και αυτός ο «υπαλληλικός» ρόλος της κυβέρνησης είναι διπλά εθνικά επιζήμιος, διότι η εξυπηρετική της προς τις ΗΠΑ πολιτική, όχι μόνο προσφέρεται στις ΗΠΑ χωρίς κανένα θετικό αντάλλαγμα για τη χώρα αλλά, αντιθέτως, δίδεται αφενός χωρίς καμιά διάθεση από την πλευρά της FYROM να ακυρώσει τον θεσμικό αλυτρωτισμό της και αφετέρου με σκληρότατο τίμημα απειλών, εκβιασμών και επιθετικότητας από μέρους του τουρκικού καθεστώτος, κυρίως σε βάρος της Κύπρου και του Αιγαίου.

Αυτήν την ώρα και προτού η χώρα γνωρίσει ανεπανόρθωτες εθνικές περιπέτειες, χρειάζεται μια νέα ανεξάρτητη αντιιμπεριαλιστική πορεία και ένα νέο σχέδιο για την υπεράσπιση της ασφάλειας της, των εθνικών συμφερόντων και της ειρήνης και μια νέα στρατηγική άμυνας, οικονομικο-κοινωνικής ανασυγκρότησης και πολυδιάστατων διεθνών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων.

Αυτό το νέο σχέδιο και η νέα ανεξάρτητη στρατηγική προϋποθέτουν, όμως, τη συντριβή της κυβέρνησης και του μνημονιακού πολιτικού τόξου, με μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στη χώρα και μια νέα λαϊκή κυβέρνηση που θα καταστήσει παρελθόν τα μνημόνια, τη λιτότητα, το ξεπούλημα της πατρίδας μας και την εθνική υποτέλεια.»

πηγή: iskra
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.