Οι προσωπικές ευθύνες του Τσίπρα για το Κράτος της Ανομίας

Την εβδομάδα που πέρασε η Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας, έζησαν την βία που επέβαλαν ανενόχλητες αγέλες συμμοριών, που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί, που έχουν σχέση με τα όσα έγραψε στο παρελθόν ο θεωρητικός του χώρου Μ. Μπακούνιν, όση ο Φάντης με το ρετσινόλαδο.

Οι … καταδρομικές επιχειρήσεις σε Ερμού και Πατησίων είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το κέντρο της πόλης σε πεδίο μάχης με την αστυνομία απούσα για μια ακόμη φορά και τον αρμόδιο υπουργό να την κατηγορεί για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων της.

Του Τάσου Παπαδόπουλου

Όμως από το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στον Τύπο «Κ» 4/3/18 προκύπτει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν πλήρη στοιχεία για τις ποικιλώνυμες ομάδες, που δρουν στην Αθήνα και στους επικεφαλής τους έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις.

Παρ όλα αυτά, είτε δεν προφυλακίζονται είτε αφήνονται ελεύθεροι παρά την απόφαση για προφυλάκισή τους. Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι και συνεχίζουν με πράξεις βίας ανενόχλητοι να τρομοκρατούν την κοινωνία.

Το μπαράζ της βίας των τελευταίων ημερών είχε σαν αφορμή την μεταγωγή του φερόμενου ως αποστολέα των τρομοεπιστολών Κ. Γιατζόγλου, σε Λ. Παπαδήμο και άλλους πολιτικούς, σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, από τις φυλακές Κορυδαλλού σε αυτές της Λάρισας.
[next]
Οι ομοϊδεάτες Κουφοντίνας, Μαζιώτης, και Πυρήνες της Φωτιάς ξεκίνησαν την διαμαρτυρία με στάση και διακηρύξεις, που εμφανίζουν τους εαυτούς τους ως πολιτικούς κρατούμενους και εξαπλώθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Κατέλαβαν την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, έκαναν έφοδο καταστρέφοντας τα πάντα στο γραφείο της καθηγήτριας Εγκληματολογίας του Παντείου Χριστίνας Ζαραφωνίτου και φυσικά λόγω ασύλου ουδείς κινήθηκε να τους σταματήσει, μια και προστατεύονται από το νόμο που τους έφτιαξε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Σε αυτή την παρατεταμένη ανομία το κράτος απουσίαζε και η όποια αδράνεια δεν μπορεί να πέφτει στις πλάτες των αστυνομικών, αλλά του ανεκδιήγητου Ν. Τόσκα, που η κυβέρνηση τον καλύπτει απόλυτα, λέγοντας μάλιστα ότι είναι και πετυχημένος στο έργο του. Τι άλλο θα ακούσουμε…

Μας λένε επίσης απαντώντας στην κριτική για την κυβερνητική απραξία, ότι δεν αντιτάσσουν τη βία στη βία και αρνούνται να αποδεχθούν διεθνείς μελέτες, που εμφανίζουν την Αθήνα ως την χειρότερη πόλη από πλευράς ασφάλειας. Ακόμη κατηγορούν την αντιπολίτευση που μιλάει για νόμο και τάξη.

Είναι σαν να μας λένε ότι η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι, όπου ήδη μπαχαλάκιδες από άλλες χώρες έρχονται για να ασκήσουν την … επαναστατική τους γυμναστική, μια και γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται ούτε να συλληφθούν, ούτε να έχουν συνέπειες για τις παράνομες πράξεις τους, γιατί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν πιστεύουν ούτε στο νόμο ούτε στην τάξη.
[next]
Τελικά η κυβέρνηση έκανε το χατίρι των συμμοριών, που έχουν για ήρωές τους δολοφόνους και υποψήφιους δολοφόνους και με μια πονηρή κίνηση επαναφέρει στην Αθήνα τον άνθρωπο που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας ενός πρώην Πρωθυπουργού με το αιτιολογικό, άκουσον -άκουσον ότι θα μετακινηθούν οι καταδικασμένοι σε άλλες φυλακές και θα πάνε οι υπόδικοι στον Κορυδαλλό.

Το κράτος μέσω της κυβέρνησης υπέκυψε στη βία ικανοποιώντας αιτήματα ανθρώπων, που δεν έχουν σχέση με τις συνθήκες κράτησής τους ή άλλα δικαιώματά τους. Αντίθετα και κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας θέλουν να βρίσκονται όλοι στον Κορυδαλλό για να κατευθύνουν από εκεί τις τρομοκρατικές των ομάδων που ελέγχουν.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας περίεργης συγγενικής σχέσης που υπάρχει ανάμεσα σε όλα αυτά τα πρόσωπα με κυβερνητικά στελέχη. Όταν στενοί συγγενείς προσώπων από την κυβέρνηση, ληστεύουν τράπεζες, και χειροκροτούν τον Κουφοντίνα, που έχει καταδικαστεί για έξι δολοφονίες, στην πρώτη άδεια του από τις φυλακές, τι να πει κανείς και τι άλλο να περιμένει κανείς.

Η ανομία σε όλες τις δημοκρατικές χώρες αντιμετωπίζεται με το νόμο. Στην χώρα μας απλά δεν αντιμετωπίζεται. Και η εγκληματικότητα αυξάνεται, όταν επίσης με το νόμο Παρασκευόπουλου βγήκαν από τις φυλακές ποινικοί με βαριές ποινές και τα «παιδιά» τα δικά τους, που μπορούν τώρα να κινούνται άνετα στα Εξάρχεια και περί το Πολυτεχνείο.

Η κυβέρνηση συνολικά και τα πρόσωπα που είναι επιφορτισμένα με τα καθήκοντα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, φέρουν βαρύτατες ευθύνες για την κατάντια αυτής της χώρας.

Το θέμα είναι πάνω από ιδεολογικές διαφορές και επί μέρους απόψεις. Ο πολίτης απαιτεί να ζει σε ασφαλές περιβάλλον. Και ο Α. Τσίπρας έχει προσωπική ευθύνη για όσα συμβαίνουν. Γιατί το θέμα δεν είναι ο υπουργός της ανύπαρκτης προστασίας του πολίτη. Το θέμα έχει να κάνει με την κυβέρνηση και προσωπικά με εκείνον που ηγείται.
[next]
Γιατί υπάρχει και το χειρότερο. Κινδυνεύουμε σε λίγο να δούμε φαινόμενα αυτοδικίας και τους πολίτες να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Τι θα πει ο Τόσκας και ο κάθε Τόσκας στον καταστηματάρχη που θα αποφασίσει να προστατεύσει την ζωή του και την περιουσία του με ένα όπλο;

Θα του πει περίμενε την αστυνομία που θα έρθει κατόπιν εορτής; Ή ότι δεν μπορούμε στη βία να αντιτάξουμε βία; Ή ότι ο νόμος και η τάξη είναι… φασιστικές απόψεις;

Σε μια στιγμή, που πέρα από την οικονομική κρίση, μας προέκυψε και μια δεύτερη με τον επιθετικό γείτονά μας, την Τουρκία, είναι εγκληματικό οι κυβερνώντες να αντιμετωπίζουν με ανοχή τη βαρβαρότητα στα Πανεπιστήμια και τις εγκληματικές πράξεις, που απογοητεύουν τους πολίτες και διαλύουν την όποια κοινωνική συνοχή είναι απαραίτητη και απολύτως αναγκαία στις μέρες μας…

Orgi

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget