-->

Header Ads

Η σημαία μας πάντα ψηλά!

Ελληνική σημαία. Η πολυτιμότερη πνευματική προσφορά σε υλική μορφή. Το εθνικό σύμβολό μας περιλαμβάνεται σήμερα στην πλήρη έκδοση της εφημερίδας μας. Κι αυτό είναι μια χειρονομία με περιεχόμενο όχι μόνο συμβολικό αλλά και ουσίας. Σε μια εποχή που έχουν στα σίγουρα περιθωριοποιηθεί και σχεδόν ποινικοποιηθεί οι ιδέες αλλά και οι πράξεις υπέρ πίστεως και πατρίδος, η «κυριακάτικη δημοκρατία» δίνει στους αναγνώστες μια ελληνική σημαία μεγάλων διαστάσεων.

Η σημαία δεν είναι ένα επετειακό «αξεσουάρ». Δεν είναι έκθεμα μουσειακό. Είναι σύμβολο. Παραπέμπει στους πολυαίμακτους αγώνες που έδωσαν γενεές γενεών για να ελευθερωθεί και το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό της σημερινής ελληνικής επικράτειας.

Η σημαία πρώτα πρέπει να υψώνεται στον νου μας. Να έχουμε διαμορφώσει έναν τέτοιον τρόπο ζωής και σκέψης ώστε να είμαστε υπερήφανοι για αυτόν και η αρετή και η ισχύς του να αντανακλώνται και στην πατρίδα, την οποία κάθε τόσο οφείλουμε να ελευθερώνουμε από ορατούς και αόρατους εχθρούς. Η ελληνικότητα κάποιου, η αγάπη του για την πατρίδα, η προσήλωσή του στις αρχές και τις αξίες του έθνους μας δεν είναι νοερές κατασκευές αποκομμένες από την πραγματικότητα. Δεν είναι λεπτοφυείς ιδέες που... αιωρούνται σε σφαίρες εκτός της καθημερινότητας των πολιτών.

Η Ελλάδα ξεκινάει από εμάς. Η ελληνικότητα πρώτα και κύρια αφορά τον δικό μας τρόπο ζωής, τις συνήθειές μας, τις σχέσεις μας με το οικογενειακό, το κοινωνικό και το επαγγελματικό περιβάλλον. Τα πρώτα αλλά και τα τελευταία κάστρα που πρέπει να παραμείνουν άπαρτα από το αλλότριο είναι οι συνειδήσεις και οι οικίες μας, οι οικογένειές μας. Είμαστε Ελληνες και τιμάμε την καταγωγή μας, αποδεχόμαστε την κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοι. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να θυσιάσουμε, να παραχωρήσουμε, να «γκριζάρουμε» οτιδήποτε μας ανήκει για να εξασφαλίσουμε τα πρόσκαιρα ανταλλάγματα της νεοταξικής παρακμής.

Ειδικά τώρα, σε αυτόν τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου οι ελληνικές σημαίες πρέπει να βρίσκονται παντού. Σε κάθε σπίτι, σε κάθε δημόσιο χώρο. Να δουν τις σημαίες μας ψηλά και να συνετιστούν όλοι όσοι έχουν αναθαρρήσει βλέποντας την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια να έχει την ανεπιθύμητη παρέα της ανάγκης και της οικονομικής ένδειας.

Να θυμούνται οι Τούρκοι ποιος λαός ήταν εκείνος που περιφρόνησε την ισχύ μιας αυτοκρατορίας και την... ξεφούσκωσε με τα καλοακονισμένα σπαθιά που κρατούσαν ατρόμητα παλικάρια.

Να μη λησμονούν και οι -έστω και στα χαρτιά, στους τύπους- φίλοι και σύμμαχοι της Ελλάδας ότι αυτός ο τόπος γεννοβολά ήρωες και δαιμόνιους αγωνιστές σε όλους τους τομείς, που κατορθώνουν πολύ συχνά όσα οι άλλοι θεωρούν ακατόρθωτα. Πάντα ψηλά οι σημαίες των Ελλήνων!

Δημοκρατία
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.