Υπάρχει φιλότιμο;

Οι ηγεσίες στην Ε.Ε. προσέφεραν αφειδώς χρέη, λιτότητα, διαφθορά, σκάνδαλα και αύξηση των ανισοτήτων


Από τον Χρήστο Ξενοκώστα

Τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών εξάγουν παρόμοια συμπεράσματα με αυτά της εκλογής Τραμπ και του βρετανικού δημοψηφίσματος. Οι γαλλικές, γερμανικές και ολλανδικές εκλογές κατέδειξαν ότι αντίστοιχα και αυτοί οι λαοί δίδουν την τελευταία ευκαιρία στις ηγεσίες τους, προτού επιλέξουν ανάλογες με τους Ιταλούς λύσεις.

Τα πολιτικά συμπεράσματα δεν μπορεί να εξαντλούνται σε ελιτίστικες αναλύσεις και επιφανειακές προσεγγίσεις από τους δήθεν επαΐοντες, οι οποίοι αποτάσσονται και καταγγέλλουν τη συντηρητική και λαϊκίστικη μεταστροφή των λαών. Όταν, βεβαίως, οι λαοί τούς τιμούσαν με την εμπιστοσύνη τους -και όχι μόνο αλλά και με παχυλές αμοιβές-, τότε μιλούσαν για τον θυμόσοφο λαό και στη συνέχεια όπου τους γυρίζει την πλάτη «λυπούνται για τον λαό και τη χώρα τους», ξεχνώντας πολλοί εξ αυτών ότι ολόκληρες περιουσίες χτίστηκαν από κρατικοδίαιτες καριέρες.

Οι λαοί εμπιστεύονται τις ηγεσίες οι οποίες λειτουργούν δημοκρατικά και προάγουν την κοινωνική ευημερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Οι ηγεσίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίες επαγγέλθηκαν στους λαούς μέσω της νομισματικής ένωσης ευημερία, δικαιοσύνη, ασφάλεια και συνεργασία, εν τέλει προσέφεραν αφειδώς χρέη, λιτότητα, διαφθορά, σκάνδαλα και αύξηση των ανισοτήτων.

Μετέτρεψαν την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα στο «μακρύ χέρι» του γερμανικού τραπεζικού συστήματος, επιβάλλοντας νομισματικές και οικονομικές πολιτικές, οι οποίες ενισχύουν ως επί το πλείστον τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του Βορρά.

Γιατί εκπλήσσεται, λοιπόν, η κυβέρνηση με τη στάση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος τάσσεται υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης μετά το τέλος του προγράμματος αντιπαλεύοντας την επίσημη θέση της χώρας μας;

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα αλλά αποκλειστικά τα συμφέροντα της ΕΚΤ. Τώρα, εάν αναρωτιούνται εάν έχει απομείνει ελληνικό φιλότιμο, αυτό πράγματι είναι απορίας άξιο!

Οι Ιταλοί, οι Άγγλοι και όλοι οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί με την ψήφο τους καταγγέλλουν τις επίσημες πολιτικές της Ε.Ε., οι οποίες αποξηλώνουν τον παραγωγικό ιστό κάθε χώρας, τις μικρομεσαίες εθνικές επιχειρήσεις, εξαθλιώνοντας μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, όταν παράλληλα οι μεγάλες επιχειρήσεις του Βορρά εδραιώνουν τον μονοπωλιακό χαρακτήρα τους σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο.

Οι οικονομικές ανισότητες αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό και οι λαοί αποβλέπουν σε ηγεσίες οι οποίες θα επιβάλλουν δίκαιες πολιτικές απέναντι στους ανάλγητους μεγαλοτραπεζίτες, οι οποίοι υπηρετούν πολιτικές όπου ενισχύουν τη θέση των μονοπωλίων, αντί βεβαίως αδράς δημόσιας αμοιβής!

Ο πολιτικός κόσμος, αντί να αφορίζει κρατικοδίαιτους εντολοδόχους, οφείλει να ανακτήσει τα εργαλεία τα οποία τους έχει εκχωρήσει προκειμένου να αναχαιτιστούν οι μονοπωλιακές πρακτικές και να ασκήσουν δημοκρατικές και δίκαιες πολιτικές.

Οι λαοί αυτοί θέλουν από τους πολιτικούς και θα επιλέγουν τις ηγεσίες τους με βάση αυτά τα κριτήρια, όσο και αν αυτό δεν μπορεί να κατανοηθεί από τους δήθεν επαΐοντες!

Δημοκρατία
Labels:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget