Η ψήφιση του προσυμφώνου των πρεσπών για να γίνει συμφωνία, δεν θα είναι απλά και μόνο ένα απλό πολιτικό έγκλημα, το οποίο θα περάσει και θα ξεχαστεί κάποτε, θα είναι ένα διαρκές εθνικό έγκλημα, ένα έγκλημα κατά της Μακεδονίας, ένα έγκλημα κατά όλης της Ελλάδας.

Απειλείται να τιναχθεί στον αέρα η υπόθεση της Novartis - Φρουζής: Ουδέποτε έδωσα χρήματα σε πολιτικό, ουδέποτε με κάλεσαν να καταθέσω - Κ. Φρουζής: Ποτέ δεν έδωσα μαύρο χρήμα σε πολιτικούς

Από ό,τι φαίνεται από αυτά εδώ τα δημοσιεύματα αλλά και από άλλα που κυκλοφορούν, η υπόθεση της Novartis ήρθε, την έφεραν σε τέτοια δημοσιότητα έτσι όπως την έφεραν άρον-άρον, σαν προπέτασμα καπνού και να καλύψουν άλλα σχέδια τους και σκοπούς, όπως αυτό με το σκοπιανό και τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, τα οποία ξεχάστηκαν και σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με αυτά πλην κάποιων στο διαδίκτυο...

[alert title="Ειδοποίηση:" icon="info-circle"]
Διαβάστε και τις άλλες σχετικές με το θέμα αναρτήσεις, πατώντας στον τίτλο τους στ' αριστερά
[/alert]
[vtab]
[content title="1ον - Απειλείται να τιναχθεί στον αέρα η υπόθεση της Novartis"]


Ερωτηματικό παραμένει το γεγονός γιατί ο άμεσα εμπλεκόμενος, πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας, Κ. Φρουζής δεν έχει κληθεί να καταθέσει και δεν του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Σοβαρός είναι πλέον ο κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα η υπόθεση της Novartis και η δικογραφία, η οποία βασίζεται κατά κύριο λόγο στις καταθέσεις των ανώνυμων μαρτύρων, να επιστραφεί στους εισαγγελείς.

Όχι μόνον οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, αλλά κι έγκυροι νομικοί τονίζουν ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων ενδεχομένως να κηρυχθούν άκυρες, να αμφισβητηθούν και να τεθεί ζήτημα σχετικά με τον τρόπο που ελήφθησαν από τις εισαγγελικές αρχές.

Την ίδια στιγμή, ακόμη και αυτή η προσπάθεια προστασίας των μαρτύρων τίθεται εν αμφιβόλω και μάλιστα από την πρώτη στιγμή. Η δήλωση Πολάκη ότι γνωρίζει ποιοι είναι κι ότι είναι στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Εστω κι αν σε μεταγενέστερες δηλώσεις του χαρακτήρισε ανοησίες ότι αποκάλυψε τις ταυτότητές τους.

Όμως, η «γκάφα» ή «αβλεψία» του FBI που οδήγησε στην αποκάλυψη της ταυτότητας της μιας μάρτυρα είναι το πρώτο στάδιο για να βγουν στο φως τα στοιχεία και για τους άλλους. Ηδη κυριακάτικες εφημερίδες δίνουν συγκεκριμένα στοιχεία για την ταυτότητα των… προστατευμένων μαρτύρων, ότι είναι στελέχη της Novartis και σε συγκεκριμένες θέσεις, γεγονός που δίνει εύκολα σε κάποιον τη δυνατότητα να βρει και τα ονόματά τους.

Ετσι, κατέπεσε η όποια επιχείρηση έγινε για να προστατευτούν.
Από την άλλη, οι καταθέσεις τους ενδεχομένως να ελήφθησαν με άκυρο τρόπο, κάτι που θα «σηκώσουν» πολύ οι εμπλεκόμενοι.

Ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος προανήγγειλε προσφυγή στον Αρειο Πάγο για ακύρωση των καταθέσεων αυτών, ενώ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έθεσε θέματα νομιμότητάς τους, καθώς υποστήριξε ότι δεν έχει εγκριθεί η θέση των μαρτύρων αυτών σε καθεστώς προστασίας, όπως προβλέπει ο νόμος 4254 του 2014, από τον αρμόδιο για την εποπτεία των οικονομικών εγκλημάτων αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αλλά και ο πρώην υπουργός κι έγκριτος νομικός, πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε τις πράξεις της εισαγγελικής αρχής για τον χαρακτηρισμό των μαρτύρων αυτών ως προστατευόμενων και τις ανάλογες εγκρίσεις του Αρείου Πάγου, αμφισβητώντας ευθέως τις μαρτυρίες τους.

Πολιτικοί που αναφέρονται από τους προστατευόμενους μάρτυρες ως δωροδοκηθέντες, θέτουν ουσιαστικότερα των τυπικών προϋποθέσεων θέματα, όπως το αν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες είναι και εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με τις μίζες και άρα δεν θα μπορούσαν καν να εξεταστούν ως μάρτυρες, σύμφωνα με τον νόμο.

Ολες αυτές οι αμφισβητήσεις για τους προστατευόμενους, οι ταυτότητες των οποίων προσεγγίζονται από πολλές πλευρές, έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στις δικαστικές αρχές, οι οποίες από την πρώτη στιγμή είχαν θέσει ως αναγκαία προϋπόθεση της διαφύλαξης της έρευνας την απόλυτη διασφάλιση της ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων.

Πάντως, η αξιοπιστία τους και η τεκμηρίωση των όσων έχουν πει σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση είναι τα ζητούμενα, καθώς σε περίπτωση συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής από τη Βουλή, αυτή μπορεί να αποφασίσει ή τη συνέχιση της προστασίας τους ή την αποδέσμευσή τους και την κλήση τους σε κατάθεση επωνύμως.

Και βεβαίως, ερωτηματικό παραμένει το γεγονός γιατί ο άμεσα εμπλεκόμενος, πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας, Κ. Φρουζής δεν έχει κληθεί να καταθέσει και δεν του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.
ΒΗΜΑ[/content]
[content title="2ον - Συνέντευξη Φρουζή στην «Κ»: Ουδέποτε έδωσα χρήματα σε πολιτικό, ουδέποτε με κάλεσαν να καταθέσω"]
Ουδέποτε διακίνησε «μίζες» σε πολιτικούς, ορισμένους από τους οποίους δεν έχει καν συναντήσει, δηλώνει σε αποκλειστική του συνέντευξη στην «Κ» ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Κωνσταντίνος Φρουζής, κεντρικό πρόσωπο της πολύκροτης υπόθεσης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάσο Τέλογλου ο Κωνσταντίνος Φρουζής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν έδωσε ποτέ χρήματα «όχι μόνο στον κ. Γεωργιάδη αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό».

Υποστηρίζει επίσης ότι κάποιος από τους πολικούς που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση δεν τους έχει συναντήσει ποτέ.
«Είδα τον κ. Πικραμμένο στο Μέγαρο Μουσικής σε μια εκδήλωση και μου έδωσε την κάρτα του. Δεν τον έχω ξανά δει, δεν τον έχω ξανά συναντήσει. Όπως δεν έχω συναντήσει και τους κυρίους Αβραμόπουλο και Βενιζέλο».

Όσον αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Φρουζής αναφέρει ότι τον συνάντησε μία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και υπό την ιδιότητά μου του πρόεδρου του ΣΦΕΕ, περιγράφει δε τη συνάντησή τους ως ολιγόλεπτη και με θέμα «τις οφειλές του Δημοσίου προς τις φαρμακευτικές, ελληνικές και πολυεθνικές».
Επισημαίνει επίσης ότι γνώρισε τον κ. Στουρνάρα ως πρόεδρο του ΙΟΒΕ και είχε επαφές μαζί του υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του ΣΦΕΕ

Ο κ. Φρουζής υποστηρίζει τονίζει επίσης ότι δεν έχει κληθεί να καταθέσει και ότι εάν είχε κληθεί, θα είχε διαφωτίσει πολλές πτυχές της υπόθεσης.
* Ολόκληρη η αποκαλυπτική συνέντευξή του Κωνσταντίνου Φρουζή στην Καθημερινή της Κυριακής
[/content]
[content title="3ον - Κ. Φρουζής: Ποτέ δεν έδωσα μαύρο χρήμα σε πολιτικούς "]

Ότι δεν διακίνησε μαύρο χρήμα σε πολιτικούς υποστήριξε ο πρώην Πρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής.

"Ποτέ δεν έδωσα χρήματα όχι μόνο στον κ.Γεωργιάδηαλλά και σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό", δηλώνει. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι κάποιους από τους πολιτικούς δεν τους έχει συναντήσει ποτέ.

"Είδα τον κ. Πικραμμένο στο Μέγαρο Μουσικής σε μια εκδήλωση και μου έδωσε την κάρτα του. Δεν τον ξαναείδα, δεν τον ξανασυνάντησα. Όπως δεν έχω ξανασυναντήσει και τους κ.κ. Αβραμόπουλο και Βενιζέλο".

Ο Κ. Φρουζής αναφέρει ότι συνάντησε τον κ. Σαμαρά μία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ. Όπως λέει, "ήταν μια ολιγόλεπτη συνάντηση με θέμα τις οφειλές του Δημοσίου προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, ελληνικές και πολυεθνικές".

Στη συνέντευξή του ο κ. Φρουζής υποστηρίζει ότι το project Harvard δεν αποτέλεσε προσπάθεια επηρεασμού αξιωματούχων που αποφάσιζαν για το φάρμακο, αλλά εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της μητρικής Novartis για τη συνεργασία όλων των φορέων της υγείας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών εν μέσω κρίσης.

Ο κ. Φρουζής αναφέρεται και στον διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, λέγοντας ότι τον γνώρισε ως γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ. "Είχα επαφές μαζί του υπό την ιδιότητά μου ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ όταν ήταν στον ΙΟΒΕ και κάποιες όταν ήταν υπουργός Οικονομικών".

Ο κ. Φρουζής κλείνοντας υποστηρίζει ότι δεν έχει κληθεί να καταθέσει και ότι αν είχε κληθεί, θα είχε διαφωτίσει πολλές πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης.

capital.gr[/content]
[/vtab]

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget