-->

Header Ads

Ερωτηματικά γεννούν οι επαφές Βαξεβάνη-Novartis - Καταγγελία Αθανασίου: Σε διαρκή επικοινωνία Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη από τον Νοέμβριο - «Οι Έλληνες διαβάζουν την απόρρητη δικογραφία στην υπόθεση Novartis»

[alert title="Ειδοποίηση:" icon="info-circle"]
Διαβάστε και τις άλλες σχετικές με το θέμα αναρτήσεις, πατώντας στον τίτλο τους στ' αριστερά
[/alert]
[vtab]
[content title="1ον - Ερωτηματικά γεννούν οι επαφές Βαξεβάνη-Novartis..."]

Τί δουλειά έχει ο κος Βαξεβάνης με τον κο Φρουζή; Γιατί το ημερολόγιο Φρουζή είναι γεμάτο από reminders με το όνομα Βαξεβάνης (φωτό 1); Για ποιο λόγο, δε, λίγο μετά τις επαφές τους, ο κος Βαξεβάνης βγάζει στο HOTDOC άρθρο εναντίον ανταγωνίστριας εταιρίας της Novartis, όπως προκύπτει και από το δημοσίευμα (φωτο 2) που ανέβασε προ ολίγου στο προφίλ του στο Facebook ο Γιώργος Βελτσίστας - ο άνθρωπος δηλαδή, που αποκάλυψε και την 0.60 ευρώ ταρίφα των συριζοτρόλ;

 Το έχουμε ξαναπεί: Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι μια εν πολλοίς βρώμικη υπόθεση. Πόσοι από εκείνους, οι οποίοι υποδύονται τους ακέραιους, είναι όντως καθαροί και τίμιοι; Πόσοι μπορούν πραγματικά να πουν ότι δεν τα έχουν πάρει ποτέ κι από πουθενά για να βάλουν πλάτη σε βρωμοδουλειές, για να κάνουν εξυπηρετήσεις σε βάρος της αλήθειας, ή για να κλείνουν το στόμα στις πολιτικές, ή άλλες, ατασθαλίες των προστατών τους;

Όπως από την πρώτη στιγμή έχουμε τονίσει, το "σκάνδαλο Novartis" αφορά πολύ, πάρα πολύ κόσμο. Όσο περισσότερο θα σκαλίζονται τα στοιχεία, τόσο θα φαίνεται ότι αυτοί που υποδύονται τους τιμητές ίσως είναι συνένοχοι κι ότι ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε από την προπαγανδιστική μηχανή της κυβέρνησης να παρουσιαστεί η υπόθεση ως "πολιτικό σκάνδαλο μεγατόνων" ίσως να είναι προσπάθεια να θολωθούν τα νερά και να μη βγουν στα μανταλάκια άλλοι, υπεράνω υποψίας κύριοι...

Να θυμόμαστε, ότι η ήδη υπάρχουσα σχετική επιτροπή της βουλής θα καταπιανόταν με την υπόθεση Novartis ούτως ή άλλως εντός των επομένων μηνών. Ποιος ξέρει τί θα συνέβαινε τότε και σε ποιους, αν δεν είχε προηγηθεί ο τωρινός θόρυβος και όλος αυτός ο κουρνιαχτός.


πηγή: https://meaculpa.gr/hellas/1042-erotimatika-gennoun-oi-epafes-baksebani-novartis
[/content]
[content title="2ον - Ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος ζητά την άρση του απορρήτου, για να φύγει κάθε σκιά και να βοηθήσει τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis"]


Καταγγελία Αθανασίου: Σε διαρκή επικοινωνία Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη από τον Νοέμβριο

Στην καταγγελία ότι υπήρχαν για μήνες συνεχείς επικοινωνίες μεταξύ του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη προχώρησε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και την εισαγγελέα διαφθοράς ότι βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία, από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι και την ημέρα που κατατέθηκε η δικογραφία στη Βουλή.

Μάλιστα ο κ. Αθανασίου μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 πρότεινε να ανοίξουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες των δύο προκειμένου να αποδειχθεί ή όχι αυτή η καταγγελία.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος με την κ. Τουλουπάκη βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία από τον Νοέμβριο. Και αν θέλουν να αποδείξουν το αντίθετο, εγώ κάνω πρόταση να επιτρέψουν να ανοίξουν τα τηλέφωνά τους και το κινητό του κ. Παπαγγελοπούλου και τα συμβατικά τηλέφωνα του υπουργείου με τους εισαγγελείς διαφθοράς, για να δούμε από το Νοέμβριο μέχρι την ημέρα που πήγε η δικογραφία στη Βουλή πόσες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις είχαν κάνει».

Όμως, ο κ. Αθανασίου δεν έμεινε εκεί και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του υπάρχει δίαυλος συγκεκριμένων υπουργών με τη Δικαιοσύνη. «Εγώ ξέρω, υποπτεύομαι πιθανολογώ μέχρι που φτάνει, έχουμε και κάποιες πληροφορίες».

Μάλιστα ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, την παραμονή που εστάλη η δικογραφία στη Βουλή, οι εισαγγελείς διαφθοράς έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και κάλεσαν μόνο τον κ. Παπαγγελόπουλο και την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι ο Παύλος Πολάκης γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

«Έχω στοιχεία ότι ο Παύλος Πολακης τους ξέρει πολύ καλά τους μάρτυρες. Πήρε πίσω στη συνέχεια αυτά που είπε διότι του υπέδειξαν οι νομικοί του σύμβουλοι ότι αυτό που έκανε τινάζει στον αέρα όλη τη διαδικασία».

Όσον αφορά το χαρακτηρισμό «κουκουλοφόροι μάρτυρες» που χρησιμοποιεί η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Αθανασίου πήρε αποστάσεις, τάχθηκε υπέρ του θεσμού των προστατευόμενων μαρτύρων και ανέφερε πως αυτός ο χαρακτηρισμός είναι μια πολιτική έκφραση.

«Ο χαρακτηρισμός ''κουκουλοφόροι μάρτυρες'' είναι μια πολιτική έκφραση. Έχει μια μεταφορά, ότι δεν φαίνονται. Εντάξει, είναι ένας πολιτικός χαρακτηρισμός, εγώ χρησιμοποιώ αυτό που λέει ο νόμος που έκανα, εγώ χρησιμοποιώ τη φράση ''προστατευόμενοι μάρτυρες'', τα στοιχεία των οποίων δεν αποκαλύπτονται.

 Τώρα τα περί κουκουλοφόρων είναι μια μεταφορά η οποία λέγεται, ότι δεν μπορούν να αποκαλυφθούν τα στοιχεία τους.

Είμαι υπέρ των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ η δυνατότητα που υπάρχει στους εισαγγελείς, ανάλογα με την βαρύτητα της υπόθεσης και κυρίως με την επικινδυνότητα. Δεν νομίζω ότι αυτοί οι μάρτυρες κινδύνευαν από τους εμπλεκόμενους υπουργούς».

Τέλος ο κ. Αθανασίου ανέφερε πως η προανακριτική επιτροπή της Βουλής έχει τη δυνατότητα να ζητήσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες να έρθουν και να καταθέσουν στο κοινοβούλιο.

«Όταν η Βουλή συγκροτήσει την προκαταρκτική επιτροπή δεν δεσμεύεται για το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων. Η Βουλή ξεκινά από το μηδέν, δεν δεσμεύεται από τις πράξεις οι οποίες έγιναν από τις δικαστικές αρχές.
Η επιτροπή έχει τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα που ασκεί την προκαταρκτική εξέταση. Θα πρέπει να απευθυνθεί στον εισαγγελέα που εξέτασε τους μάρτυρες αυτούς.

Οφείλει η προανακριτική να απευθυνθεί στον εισαγγελέα και να πει ότι επιθυμούμε να τους εξετάσουμε ,η προανακριτική επιτροπή δεν δεσμεύεται από την προστασία η οποία δόθηκε από τον εισαγγελέα».

Πηγή: Καταγγελία Αθανασίου: Σε διαρκή επικοινωνία Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη από τον Νοέμβριο | iefimerida.gr [/content]
[content title="3ον - Οι Έλληνες διαβάζουν την απόρρητη δικογραφία στην υπόθεση Novartis"]

Στα σχόλια του γερμανόφωνου Τύπου κυριαρχεί η απόφαση του Μάρτιν Σουλτς να μην αναλάβει τελικά το υπ. Εξωτερικών στην επόμενη κυβέρνηση Μέρκελ. Υπάρχουν ωστόσο και άρθρα για το «Μακεδονικό» και την υπόθεση Novartis.

 Οι παράλογοι φόβοι της Ελλάδας έναντι της ΠΓΔΜ έχουν ιστορικό πυρήνα, σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο που τιτλοφορείται «Για τον έλεγχο της Θεσσαλονίκης». Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί ότι «η διένεξη για το ζήτημα της ονομασίας επανήλθε στην επικαιρότητα, κυρίως λόγω των σχεδίων της Ουάσιγκτον να επιλύσει το ζήτημα μέχρι τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στα μέσα Ιουλίου στις Βρυξέλλες. (…)

Η Ελλάδα αιτιολογεί το βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ επικαλούμενη απειλές κατά της εδαφικής της κυριαρχίας. Υποστηρίζει ότι τα Σκόπια διεκδικούν την Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη ενδεχομένως και από κοινού με την Βουλγαρία. (…)

 «Υπάρχουν ιστορικοί λόγοι που εξηγούν τους φόβους των Ελλήνων. Οι φόβοι είναι μεν παρωχημένοι, ενδείκνυνται ωστόσο για μαζικές κινητοποιήσεις με το σύνθημα "η Μακεδονία είναι δική μας"», σημειώνει η FAZ.

Υπάρχουν ιστορικοί λόγοι που εξηγούν τους φόβους των Ελλήνων. Οι φόβοι είναι μεν παρωχημένοι, ενδείκνυνται ωστόσο για μαζικές κινητοποιήσεις με το σύνθημα "η Μακεδονία είναι δική μας". Από το 1912 μέχρι το 1949 υπήρξαν πράγματι αρκετές προσπάθειες σλαβικών βαλκανικών λαών να πάρουν από τους Έλληνες την Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη. Όταν το 1912 Μαυροβούνιοι, Σέρβοι, Βούλγαροι και Έλληνες εκδίωξαν τους Οθωμανούς από την Ευρώπη, η Θεσσαλονίκη αποτελούσε τρόπαιο στον αγώνα δρόμου για τη μοιρασιά των εδαφών. Εκτός από τους Έλληνες ήταν κυρίως οι Βούλγαροι εκείνοι που είχαν βλέψεις για την πόλη που οι Σλάβοι ονομάζουν Solun. Όμως οι βουλγαρικές δυνάμεις έφθασαν οκτώ ώρες μετά τον ελληνικό στρατό στη Θεσσαλονίκη. Η διαφορά μεταξύ Θεσσαλονίκης και Solun κρίθηκε δηλαδή κατά κάποιο τρόπο μέσα σε οκτώ μόλις ώρες».

Η FAZ αναφέρεται στη συνέχεια στην δέσμευση του Αδόλφου Χίτλερ έναντι του γιουγκοσλάβου πρίγκιπα Παύλου για παραχώρηση της Θεσσαλονίκης μετά το τέλος του πολέμου ως αντάλλαγμα για τη χρήση του εδάφους της στην επίθεση κατά της Ελλάδας, αλλά και τις προσπάθειες της τότε βουλγαρικής ηγεσίας να διασφαλίσει τη Θράκη. Και η γερμανική εφημερίδα καταλήγει: «Στον ελληνικό εμφύλιο ο γιουγκοσλάβος ηγέτης Τίτο στήριξε τους κομμουνιστές αντάρτες. Και επειδή στον πληθυσμό της Μακεδονίας υπήρχε σημαντικός αριθμός σλαβοφώνων δημιουργήθηκαν μεταξύ των κομμουνιστών, ομάδες ενόπλων που ζητούσαν την προσάρτηση της Μακεδονίας στην Βουλγαρία ή την Γιουγκοσλαβία. (…) Μπορεί αυτές οι λεπτομέρειες να μην γνωστές σε πολλούς στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες γνωρίζουν ωστόσο καλά ότι οι σλάβοι γείτονές τους έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να καταλάβουν την Θεσσαλονίκη». (…)

«Οι Έλληνες διαβάζουν την απόρρητη δικογραφία στην υπόθεση Novartis» 

Η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει με αφορμή την απόφαση του προέδρου του SPD Μάρτιν Σουλτς να μην αναλάβει το το υπουργείο Εξωτερικών στη νέα κυβέρνηση Μέρκελ: «Ίσως ήταν οι εσωκομματικές πιέσεις που απέτρεψαν τον Μάρτιν Σουλτς να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών. Κι ας είχε υποσχεθεί ο ίδιος στο παρελθόν ότι ουδέποτε θα γινόταν μέλος του υπουργικού συμβουλίου σε μια κυβέρνηση Μέρκελ.

Ίσως εν τέλει να έπαιξε ρόλο στην απόφασή του και το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών στράφηκαν ανοιχτά πλέον εναντίων του».Η ελβετική εφημερίδα Basler Zeitung παρατηρεί σε άρθρο για την υπόθεση Novartis: «Σύμφωνα με υπουργείο Δικαιοσύνης στην Αθήνα τα σημαντικότερα στοιχεία της υπόθεση είναι: 50 εκ. ευρώ σε μίζες και 3 δις ζημιά για το ελληνικό δημόσιο μεταξύ 2006 και 2015. Σε δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον ο Γιάννη Στουρνάρας, Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ο οποίος την περίοδο 2012-2014 ήταν υπ. Οικονομικών και ανήκει σήμερα στους αυστηρούς επικριτές της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».

Πηγή DW
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το σκάνδαλο εδώ
[/content]
[/vtab]
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.