-->

Header Ads

Η Ελλάδα απέκτησε τον δικό της “Dreyfus”;


Αποκαλύπτουμε το παρασκήνιο της πολύκροτης Δίκης του Έλληνα αρχικατάσκοπου Κώστα Αγγελάκη


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Διαβάζοντας την προχθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών που καταγγέλλει το πρωτοφανές για χώρα του Δυτικού κόσμου, ότι δηλαδή «Οι δικαστές δέχονται bullying όταν οι αποφάσεις δεν είναι αρεστές στην Κυβέρνηση» μου ήρθαν αμέσως στο μυαλό μου οι εικόνες από την τελευταία ημέρα της δίκης του μεγαλοστελέχους – αρχικατάσκοπου της ΕΥΠ κ. Κώστα Αγγελάκη τη στιγμή που οι Δικαστίνες του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών μπήκαν μετά από ολιγόωρη διακοπή στην αίθουσα του Δικαστηρίου για να ανακοινώσουν την απόφασή τους στον κατηγορούμενο από το καθεστώς Γιώργου Παπανδρέου & Σια κ. Κώστα Αγγελάκη.
Μάτια χαμηλωμένα, δεν κοίταξαν καθόλου προς το ακροατήριο και τον κατηγορούμενο, και με χαμηλωμένη φωνή η Πρόεδρος ανακοίνωσε την ενοχή του κατηγορουμένου.
Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του Δημοσίου, άνετος και όσο του επέτρεπε το κάθισμα ξαπλωμένος έπαιζε με το κινητό του… Η γλώσσα του σώματος και οι κινήσεις ενός ατόμου πολλές φορές μας λένε πολλά…
Ήταν τόσο σίγουρος για την ετυμηγορία;
Δεν τον ένοιαζε το αποτέλεσμα ή απλά έδειχνε με τόσο εμφανή τρόπο τη δύναμη του Κράτους;

Το βαθύ κράτος του ΣΥΡΙΖΑ…

Το ακροατήριο στο άκουσμα της απόφασης έμεινε έκπληκτο και άφωνο με την ετυμηγορία, γιατί όλοι μετά και την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία και τις καταθέσεις των μαρτύρων, τα αναγνωστέα έγγραφα που κατατέθηκαν, την απολογία του κατηγορούμενου, αλλά και τις αγορεύσεις των παραγόντων της δίκης περίμεναν και πάλι την αθώωση του κ. Κώστα Αγγελάκη, όπως είχε συμβεί άλλωστε και στο προηγούμενο Εφετείο.
Ωστόσο, όλοι γνώριζαν πως από τη στιγμή που η σημερινή διοίκηση της ΕΥΠ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υπέβαλε αίτημα αναίρεσης στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2015, το οποίο έγινε αποδεκτό και έτσι η Δίκη επαναλήφθηκε στο Εφετείο με νέα σύνθεση, ίσως κάτι να άλλαζε…
Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Ρουμπάτης, νυν Διοικητής της ΕΥΠ και πάλαι ποτέ σύμβουλος των Παπανδρέου και Χρυσοχοΐδη, ζητεί τον Σεπτέμβριο του 2015, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία του αμετακλήτου της Απόφασης του Εφετείου από την τότε Αντιεισαγγελέα Ανηλίκων του Αρείου Πάγου και νυν Εισαγγελέα Α.Π. κ. Ξένη Δημητρίου να ασκήσει αναίρεση.
Το αίτημα αναίρεσης γίνεται δεκτό και ο Αγγελάκης στέλνεται και πάλι να δικαστεί από την αρχή στο Εφετείο υπό νέα σύνθεση για δεύτερη φορά το 2017.

Θυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος παρά την αθωωτική πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας, καταδικάζεται στον πρώτο βαθμό το 2014, σε 22 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή. Ασκεί έφεση και αθωώνεται από το Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών το 2015 έπειτα και πάλι από σχετική αθωωτική πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως, ότι τόσο πρωτόδικα όσο και στο πρώτο Εφετείο οι Εισαγγελείς Έδρας με πολύωρες και εμπεριστατωμένες αγορεύσεις είχαν προτείνει την αθώωση του κ. Κώστα Αγγελάκη αποδομώντας το έωλο κατηγορητήριο.
Αξίζει κάποιος να ρίξει μια ματιά στις συγκλονιστικές και πολύωρες αγορεύσεις των Εισαγγελέων των δύο αυτών Δικαστηρίων των αξιότιμων κ.κ. Ελισάβετ Βίδρα και Ουρανίας Στέκα, αποσπάσματα των οποίων έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα ιστολόγια…

Η ανθρωποφαγία άξιων στελεχών της ΕΥΠ από τον ΣΥΡΙΖΑ…

Σε αντίθεση στη νέα δίκη, ο Εισαγγελέας αγόρευσε μόνο για λίγα λεπτά της ώρας αναφέροντας ότι έχει ερωτήματα και αμφιβολίες και ότι όλοι οι μάρτυρες είναι αξιόπιστοι και ότι αμφιταλαντεύθηκε πολύ, αλλά προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου(;;;)!
Και τίθεται το απλό ερώτημα: Αφού είχε ερωτήματα γιατί δεν ρώταγε να πάρει τις όποιες απαντήσεις; Και η αμφιβολία δεν είναι πάντα υπέρ του κατηγορούμενου; Ή κάνουμε λάθος;
Αυτό πάντως που μας προβληματίζει ιδιαίτερα, είναι το γεγονός ότι το Δικαστήριο φαίνεται να έλαβε υπόψη του τις μαρτυρίες ατόμων που υπηρέτησαν στην ΕΥΠ για λίγους μόνο μήνες και όχι αυτές ατόμων που υπηρέτησαν στην ΕΥΠ για 35 ή και 40 χρόνια, φθάνοντας μάλιστα στα ανώτατα αξιώματα της Υπηρεσίας, ενώ φαίνεται να έλαβε υπόψη του και μαρτυρίες ατόμων που ολοφάνερα και αποδεδειγμένα ψευδομαρτύρησαν σε σχέση με τις καταθέσεις άλλων μαρτύρων, αλλά και σύμφωνα με τα έγγραφα αναγνωστέα ντοκουμέντα που κατατέθηκαν και από τις δύο μάλιστα πλευρές.
Επί τούτων όμως, ενδεχομένως, θα επανέλθουμε στο προσεχές διάστημα...
Για την ιστορία μόνο να αναφέρουμε ότι η πολύκροτη Δίκη ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 2017, στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών και έπειτα από επτά συνεδριάσεις έληξε στις 30 Ιανουαρίου 2018.
Ο Κώστας Αγγελάκης όπως ακούσαμε, κατά τη διάρκεια της Δίκης εισήλθε στην ΕΥΠ το 1989 μετά από λαμπρές σπουδές στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Στην ΕΥΠ εκπαιδεύτηκε στα αντικείμενα της Υπηρεσίας αλλά και από όλες τις μεγάλες “σύμμαχες” υπηρεσίες του εξωτερικού, φτάνοντας να είναι ο βασικός εκπαιδευτής της Υπηρεσίας στο αντικείμενο της Μυστικής Δράσης στην Κατασκοπία, ενώ επιλέχθηκε ως Τμηματάρχης επιχειρήσεων των πηγών της ΕΥΠ το 2004 και διευθύνων των δικτύων και των επιχειρήσεων της υπηρεσίας στο εξωτερικό (Κατασκοπία) το 2009! Ταυτόχρονα διετέλεσε και πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Υπαλλήλων ΕΥΠ από το 1997 έως και το 2010.

Πειθήνια όργανα των Αμερικανών…

Όπως σας έχουμε αποκαλύψει πολλές φορές από αυτήν εδώ την εφημερίδα, αλλά και όπως αποκαλύφθηκε και στη Δίκη αυτή, ο κ. Αγγελάκης ήταν από τους παρακολουθούμενους από τους Αμερικανούς στο σκάνδαλο υποκλοπών της Vodafone και ήταν αυτός που σταμάτησε τη διαρροή προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση απορρήτων εγγράφων της ΕΥΠ, που αφορούσαν τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή (είναι δε από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση “Πυθία” - Καρχιμάκη)...
Εν τω μεταξύ, είχε μεταξύ άλλων αντιταχθεί στην προμήθεια του C4i, ενώ ο εξοχότατος κ. Άλεξ Ρόντος, ο γνωστός πρώτο-σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, δηλώνει ευθαρσώς στον Ανακριτή της πολύκροτης υπόθεσης “Πυθία”, πως έπειτα από αίτημα ξένων (Ισραηλινών) πρακτόρων ζήτησε από τον Χρυσοχοΐδη να ακυρώσει την προμήθεια ενός συστήματος ουσιαστικής αυτονόμησης της ΕΥΠ από ξένες υπηρεσίες για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των συνόρων μας, το γνωστό “Γεωγραφικό Σύστημα Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών”, διότι είχε ρώσικο λογισμικό. Ο κ. Αγγελάκης ήταν υπεύθυνος Έργου για την προμήθεια του εν λόγω συστήματος από την ΕΥΠ και αντέδρασε έντονα στην παράνομη εντολή της τότε διοίκησης του Κ. Μπίκα να απενταχθεί το έργο αυτό και γι΄ αυτό δικαιώθηκε και στα δικαστήρια!
Και όπως αποκάλυψε η μακαρίτισσα πλέον, υπάλληλος της ΕΥΠ Ευγενία Λεβογιάννη μέσω πολυσέλιδων αναφορών της προς Εισαγγελείς Ανακριτές και άλλες αρμόδιες Αρχές, ο κ. Κώστας Αγγελάκης δεν ενέδωσε στις πιέσεις των τότε υπευθύνων του ΠΑΣΟΚ να τους δώσει στοιχεία της υπηρεσίας του για τις γνωστές υποθέσεις των “Πακιστανών” και των “Υποκλοπών”…
Προφανώς λοιπόν, του τα “χρώσταγαν” του κ. Αγγελάκη οι ΠΑΣΟΚ – Συριζαίοι…

Έπρεπε ντε και καλά να δικαστεί…

Εκτός αυτών επειδή ο κ. Κώστας Αγγελάκης αντέδρασε έντονα και σε άλλες εντολές της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και της τότε διοίκησης της ΕΥΠ, κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων (όπως και δεκάδες άλλοι συνάδελφοί του εκείνη την περίοδο, αξιόμαχα στελέχη της ΕΥΠ που δεν ενέδωσαν στις παρανομίες και τις προδοσίες τους…) και για κακουργηματική Κατασκοπία τον Απρίλιο του 2010, χωρίς όμως κανείς ποτέ να μας πει υπέρ ποίου έκανε Κατασκοπία και χωρίς ποτέ να συλληφθεί, χωρίς ποτέ να προφυλακιστεί, χωρίς να γίνει ποτέ κάποια έρευνα στο σπίτι του και χωρίς πρώτα η υπηρεσία να διεξάγει μια ΕΔΕ, ως είθισται προτού καλέσει την Εισαγγελία, ώστε να αποφανθεί, ότι πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα!
Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ένα χρόνο μετά το 2011, προτείνεται η παραπομπή του κ. Αγγελάκη για πλημμεληματική Κατασκοπία «κατ εγγύτερο νομικό χαρακτηρισμό» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, καθότι το αδίκημα αυτό (κατοχή των απορρήτων εγγράφων κάποιου υπαλλήλου κλειδωμένα στο γραφείο του!!...) δεν περιγράφεται στον Ποινικό Κώδικα (σ.σ. όπως μας είπε έγκριτος ποινικολόγος) και γι΄ αυτό τον παρέπεμψαν με το άρθρο 148 παράγραφο 1 του Π.Κ. (πλημμεληματικού τύπου Κατασκοπεία) και όχι με αυτό του άρθρου 148 παρ. 2 (κακουργηματικού τύπου Κατασκοπεία)!
Δηλαδή, δικάστηκε για κατοχή απορρήτων εγγράφων επειδή, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, έτσι ανέφερε η βασική μάρτυρας κατηγορίας κ. Μαρία Μπέκα, η οποία όμως ψευδώς(;;;) όπως αποδείχθηκε από την κυρία ανάκριση είχε αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος είχε λέει την πρόθεση να τα βγάλει εκτός Υπηρεσίας!
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αναφέρει μάλιστα στο βούλευμά του ότι, από την κυρία ανάκριση δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη πως, οποιοδήποτε από τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορουμένου αυτός είχε την πρόθεση να τα βγάλει εκτός Υπηρεσίας (όπως είχε καταθέσει αρχικά η βασική μάρτυρας κατηγορίας)! Ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνεται λόγος για κακούργημα. Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά «… Ωστόσο … δεν μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι επιδίωκε να διαθέσει αυτά περαιτέρω, … ούτε από την κυρία ανάκριση προέκυψε κάποια έστω αμυδρή ένδειξη προς τούτο».
Και μετά από όλα αυτά η μαρτυρία της μάρτυρος αυτής για τα υπόλοιπα θέματα του κατηγορητηρίου μάλλον εκλήφθηκε ως περισσότερο αξιόπιστη από τις μαρτυρίες ανώτερων και εμπειρότερων επιχειρησιακών στελεχών της υπηρεσίας από τη σύνθεση του νέου Δικαστηρίου.
Αυτό πάντως που σε όλους προξένησε εντύπωση ακούγοντας την αρχική κατηγορία που κατέπεσε στην ανάκριση, είναι το πώς η μάρτυρας αυτή γνώριζε τις προθέσεις του κατηγορούμενου;
Έχει μήπως μαντικές ή άλλες ικανότητες ή είχαν κάποια σχέση πού δεν γνωρίζουμε και της το είχε εκμυστηρευτεί όπως ο ίδιος ο κατηγορούμενος άλλωστε αναρωτήθηκε και κατά την απολογία του;
Ωστόσο, το κατηγορητήριο, ήταν απολύτως σαφές: Ο κατηγορούμενος είχε υπό την κατοχή του φακέλους κλειδωμένους στον φωριαμό του γραφείου του, μέσα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έγγραφα της Υπηρεσίας που αφορούσαν συγκεκριμένες πηγές και υποθέσεις που χειριζόταν ο ίδιος!
Αν και οι ισχυρισμοί της κατηγορούσας αρχής δεν είχαν καμία σύνδεση με τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ, αλλά ούτε και με την κοινή λογική!
Προφανώς, οι κατηγορούντες θα προτιμούσαν να είχε τα έγγραφα αφύλακτα (ξεκλείδωτα) στο γραφείο του ή στο σπίτι του (στο οποίο όπως προαναφέραμε ποτέ δεν έγινε καμία έρευνα, παρά την σοβαρότατη κατηγορία) ή να τα μοίραζε σε δημοσιογράφους, σε πολιτικούς ή, ακόμη σε… πράκτορες ξένων υπηρεσιών;

Ζούμε στη χώρα του Μαδούρο…

Ο Εισαγγελέας καλεί στη Δίκη ως μάρτυρες τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ, Πρέσβη επί τιμή κ. Ιωάννη Κοραντή, πρώην Υποδιοικητές της Υπηρεσίας, πρώην Διευθυντές Κατασκοπίας και κάποια στελέχη της Υπηρεσίας όλων των βαθμίδων. Το Δικαστήριο αρνείται να προσαχθούν ενώπιον Του, έπειτα από αίτημα του κατηγορουμένου, τα έγγραφα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, αυτά δηλαδή που δήθεν ο κατηγορούμενος κατείχε παράνομα.
Από τα 3.000 περίπου έγγραφα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο ότι κατείχε παρανόμως ο κατηγορούμενος, προσάγονται μόνο σαράντα, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούσαν πηγές πληροφοριών, δικές του και δικά του ιδιόχειρα σημειώματα, μεταξύ αυτών και αρκετά αδιαβάθμητα μάλιστα.
Ο συνήγορος του κατηγορουμένου κ. Γεώργιος Παπατσώρης αναφέρει ότι, αυτό αντίκειται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στο Σύνταγμα και στην ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου).
Ο Εισαγγελέας Έδρας αναφέρει πως «μας έχει πρήξει και η ΕΣΔΑ»! Μήπως ο κ. Εισαγγελέας θα προτιμούσε η Ελλάδα να ανήκε στο σύστημα απονομής Δικαιοσύνης της Βενεζουέλας του Ερνέστο Μαδούρο και όχι σε αυτό της Ευρώπης;
Οι Δικαστίνες αρνούνται επίσης, να επιτρέψουν να προσέλθουν στο Δικαστήριο μάρτυρες Υπεράσπισης πράγμα που στο ξεκίνημα της διαδικασίας είχε προτείνει και ο κ. Εισαγγελέας, άσχετα αν μετά …άλλαξε και αυτός γνώμη και στάση…
Σημειώνεται ότι, για να έλθει υπάλληλος της ΕΥΠ, μάρτυρας σε Δικαστήριο, απαιτείται άδεια του αρμόδιου Υπουργού. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο αντιστασιακός κατά δήλωσή του κ. Ν. Τόσκας, έπειτα από εισήγηση της διοίκησης της Υπηρεσίας αρνείται να χορηγήσει την άδεια και ο συνήγορος του κατηγορουμένου, ζητεί να κληθούν από το Δικαστήριο.
Το πώς, τώρα, γίνεται να κατηγορούνται και να δικάζονται άνθρωποι στην Ελλάδα του 2018 για τις κατά τη φαντασία ψευδομαρτύρων προθέσεις τους(!), χωρίς μάλιστα να έχουν λάβει αντίγραφα του συνόλου της δικογραφίας -που ούτε βέβαια το δικαστήριο διέθετε(;;;)- και χωρίς να εξετάζονται μάρτυρες υπεράσπισης, αυτό μόνο η Δικαιοσύνη των κ.κ. Κοντονή και Παπαγγελόπουλου μπορεί να το γνωρίζει…
Ο κατηγορούμενος δικάζεται λοιπόν, χωρίς να κληθούν μάρτυρες υπεράσπισης και χωρίς να υπάρχουν στη δικογραφία, τα έγγραφα που δήθεν κατά την διοίκηση Γιώργου Παπανδρέου κατείχε παρανόμως.
Παρά ταύτα, όποιος παρακολούθησε τη δίκη, καταλαβαίνει ότι αυτή η κατηγορία δεν έπρεπε να στέκει... Οι καταθέσεις κάποιων εκ των μαρτύρων, πρώην ανώτατων στελεχών της ΕΥΠ, είναι συγκλονιστικές και μπορούν αναμφίβολα να υποστηρίξουν την αθωότητα του κατηγορούμενου.
Κατά την διαδικασία ανάγνωσης των αποδεικτικών εγγράφων από τον συνήγορο του κατηγορουμένου, η κατηγορία αποδομείται εντελώς.
Η απολογία του κατηγορουμένου είναι πράγματι συνταρακτική! Κατά την διάρκεια της αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισης επικρατεί στην αίθουσα νεκρική σιγή. Όλα τα επιχειρήματα των κατηγόρων καταρρίπτονται ένα προς ένα. Τίποτε δεν μένει αναπάντητο!
Παρά ταύτα ο κατηγορούμενος κρίνεται ένοχος με ελαφρυντικά και καταδικάζεται σε 18 μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή. «Αναμενόμενο! Το γνώριζα από πριν… Από τότε που ασκήθηκε αναίρεση στην αθώωσή μου… Θα το πολεμήσω όμως μέχρι τέλους!», δηλώνει απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα.
Πρώην στελέχη της Υπηρεσίας που παρευρίσκοντο στην αίθουσα, έλεγαν ότι είναι λυπηρό το φαινόμενο το Δικαστήριο να μη λαμβάνει υπόψη του την άποψη και τις καταθέσεις στελεχών με 35 και 40 χρόνια προϋπηρεσία στην ΕΥΠ και να λαμβάνει ως θέσφατο την άποψη ανθρώπων περαστικών για λίγους μήνες από την Υπηρεσία που ούτε καν πρόλαβαν να πάρουν μυρωδιά του τι είναι, τι σημαίνει και πως λειτουργεί μια Μυστική Υπηρεσία…
Ερωτώμενος ο δικηγόρος του Κώστα Αγγελάκη, κ. Γιώργος Παπατσώρης να κάνει κάποιο σχόλιο επί της απόφασης αρκέστηκε σε ένα πικρό χαμόγελο. Ρωτήσαμε τι θα πράξει περαιτέρω. Η απάντηση ήταν η εξής: «Θα το φτάσω μέχρι εκεί που τους έχουν πρήξει…!».

Η αιχμηρή πένα της Πόπης Σουφλή…

Εμείς αντί άλλου σχολίου για την υπόθεση αυτή θα σας παραθέσουμε το σχόλιο της γνωστής μαχητικής δημοσιογράφου κ. Πόπης Σουφλή, που έχει παρακολουθήσει την υπόθεση αυτή από το ξεκίνημά της και έχει δει, έχει ακούσει και γνωρίζει πολλά!...
«Όταν πριν τέσσερα σχεδόν χρόνια, ξεκίνησα να ασχολούμαι συστηματικά με την υπόθεση «ΕΥΠ - ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΓΑΠ VS ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ», είτε παρακολουθώντας τα δικαστήρια, είτε ψάχνοντας σε επίσημα έγγραφα να βρω την αλήθεια και έχοντας παράλληλα κάποιες γνώσεις ως προς την γλώσσα του σώματος και από άλλα σημαντικά γεγονότα που αφορούσαν την πολύκροτη αυτή υπόθεση, είχα βγάλει σχεδόν από την πρώτη στιγμή την ετυμηγορία μου: ΑΘΩΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΤΡΕΫΦΟΥΣ! Γι αυτό και φτύνω στα μούτρα την ξεφτιλισμένη Α-δικαιοσύνη που δεν τήρησε τον πρώτο και βασικό ΗΘΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ : “Χίλιες φορές να αθωώσεις έναν ένοχο, από το να καταδικάσεις έναν ΑΘΩΟ”! Στην θεϊκή ΝΕΜΕΣΗ που έρχεται, δικαστές και εισαγγελείς που ξέχασαν τον ΗΘΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ, θα γευτούν το σπαθί της... και κανένα λαγούμι, κανένας πολιτικός εξουσίας, καμιά... στοά δεν θα τους γλυτώσει... Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΞΥΠΝΗΣΕ! ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ... ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ! Οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ, τι οποίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαστρεβλώσουν η κυβέρνηση και οι πραίτωρές της στον χώρο της δημοσιογραφίας, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Η σημερινή διεφθαρμένη κυβέρνηση, είναι συνέχεια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, της συμμορίας του Γιώργου Παπανδρέου - Χρυσοχοϊδη - Καρχιμάκη... Οι διώξεις που έχουν ασκηθεί όλα αυτά τα χρόνια, εναντίον του υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη, γιατί είχε το... "θράσος", να υπερασπιστεί την Πατρίδα του, πάμπολλες Οι αποκαλύψεις του έγκριτου δικηγόρου του κ. Αγγελάκη κ. Γιώργου Παπατσώρη, έρχονται να βάλουν στην θέση τους όχι μόνον τις άδικες διώξεις που έχει υποστεί το ανώτατο στέλεχος της ΕΥΠ, αλλά και τον ιστό της αράχνης που έχει στηθεί εις βάρος του, από ... πληρωμένους γραφιάδες και όχι μόνον. Ο ρόλος της Δικαιοσύνης, "θολός"... "μαύρος"... ΑΔΙΚΟΣ! Γιατί πως αλλιώς να ερμηνευθεί το γεγονός πως ενώ κρίθηκε ΑΘΩΟΣ, η νυν Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε την αναίρεση της απόφασης, σαν κάποιος να της έδωσε αυτή την διαταγή;;; Πολλές οι αποκαλύψεις του δικηγόρου κ. Γιώργου Παπατσώρη, μεγάλη όμως και η Οδύσσεια του κ. Αγγελάκη! Κάποτε, η αλήθεια θα λάμψει... το ερώτημα όμως είναι, αν όσοι αντιστέκονται στα πολιτικά συμφέροντα, υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα τους, πρέπει να περνούν μέσα από τις Συμπληγάδες άνομων πολιτικών και όχι μόνον, συμφερόντων. Όσο για τον ρόλο της ... "δικαιοσύνης", στην περίπτωση του κ. Αγγελάκη, έδειξε το απεχθές της πρόσωπο. Ή να μιλήσουμε και για τον ρόλο κάποιων "δημοσιογράφων" (π.χ. Κώστας Βαξεβάνης), που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν ... "συμβόλαια θανάτου" ως τα ... "καλά παιδιά" της διεφθαρμένης πολιτικής εξουσίας;; Πολλές οι αποκαλύψεις του κ. Παπατσώρη, στον δημοσιογράφο Γιάννη Κουντούρη! Προσωπικά, έχοντας παρακολουθήσει πολλές δίκες του κ. Κώστα Αγγελάκη, έχω την δυνατότητα να πω αυτό που δεν τόλμησε να πει η ... " ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ δικαιοσύνη"... και κάποιες πληρωμένες πένες της δημοσιογραφίας... ΑΘΩΟΣ!».
Είναι σίγουρο πως, θα αποδοθεί η δικαιοσύνη…

Προσωπικά πιστεύω ότι τα παραπάνω λεχθέντα από την κ. Σουφλή εκφράζουν, εμμέσως πλην σαφώς, το σύνολο εκείνων που παρακολούθησαν τα όσα συνέβησαν στην πολύκροτη αυτή Δίκη, λεπτομέρειες της οποίας θα σας αποκαλύψουμε προσεχώς …
Η ιστορία της πλεκτάνης και της σκευωρίας κατά του στελέχους της ΕΥΠ, αλλά και της καταδίκης του τελικά, μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας και δημόσιας διαπόμπευσης, αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου για μία χρονική περίοδο κατά την οποία κάποιοι επιμελημένα (και με την βοήθεια ξένων παραγόντων και μυστικών υπηρεσιών) αποπειράθηκαν - και μέχρις ενός σημείου το κατόρθωσαν, όπως φαίνεται να αποκαλύπτει μεθοδικά η έρευνα του Ανακριτή της υπόθεσης “Πυθία” κ. Δημήτρη Φούκα - να εκθέσουν σε λίαν επικίνδυνο βαθμό την Εθνική Ασφάλεια, να διαλύσουν δίκτυα Κατασκοπίας της ΕΥΠ (που είχαν μάλιστα ως αποτέλεσμα φυλακίσεις και θανάτους συνεργατών της Υπηρεσίας) και να μηδενίσουν την εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της ΕΥΠ στο εξωτερικό! Γιατί, στο εσωτερικό από ότι ακούμε και διαπιστώνουμε από τις Εκθέσεις των αρμοδίων Αρχών μάλλον γιγαντώθηκαν οι επιχειρήσεις της!
Το “Σύστημα” αυτό που κατέστρεψε μια χώρα και έναν ολόκληρο Λαό, το “Σύστημα” αυτό, που δυστυχώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επιβίωσε και που σήμερα εκφράζεται κυβερνητικά μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί έστω και την ύστατη ώρα και εν μέσω προεκλογικής περιόδου να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ΕΥΠ εξοφλώντας μάλλον γραμμάτια!
Το σύστημα αυτό παίζει τα ρέστα του!
Ας ελπίσουμε μόνο ότι, η Δικαιοσύνη και ο Άρειος Πάγος που θα προσφύγει –σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- ο Κώστας Αγγελάκης, δεν θα “τσιμπήσουν” και θα κρίνουν δίκαια ως οφείλουν στο υψηλότατο λειτούργημά τους!!

* Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού της “Ελλήνων Πολιτείας”
Επικοινωνία με το συντάκτη egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr
[full-post]
Edit

No comments

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Powered by Blogger.