-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Τα κόμματα απαλλάχτηκαν για παρανομίες με τα λεφτά μας!

[accordion]
[item title="Σχόλιο:"]Κλικ για να δείτε το σχόλιο:[/item]
[item title="Σχόλιο ιστολογίου"]Έχουμε ένα αδίστακτο πολιτικό σύστημα που δεν διστάζει ακόμα και να χρησιμοποιεί ένα μέγιστο Εθνικό θέμα για να καλύψει τα άπλυτα και πολύ βρώμικα του[/item]
[/accordion]


Κατ αρχήν οι πολίτες δεν ξέρουν ότι χρηματοδοτούνται από την τσέπη τους 19 (!) κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων! Οι «τρύπες» από τον έλεγχο στα βιβλία τους, για τις οποίες απαλλάχτηκαν, αφορούν στη χρήση του έτους 2015.


Μέσα στον κουρνιαχτό για το Μακεδονικό, που εξελίσσεται με τραμπούκικες μεθοδεύσεις κατά των διαδηλωτών από κυβέρνηση και «αλληλέγγυους», πέρασε στα ψιλά τεράστιο σκάνδαλο με την απαλλαγή κομμάτων από καραμπινάτες παρανομίες τους με την κρατική χρηματοδότηση, με το σκεπτικό της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, ότι είχαν …αντικειμενικές δυσκολίες στην ορθή τήρηση του νόμου!!!

Την ίδια ώρα, που εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να τηρούμε το νόμο απαρέγκλιτα!

Κατ αρχήν οι πολίτες δεν ξέρουν ότι χρηματοδοτούνται από την τσέπη τους 19 (!) κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων! Οι «τρύπες» από τον έλεγχο στα βιβλία τους, για τις οποίες απαλλάχτηκαν, αφορούν στη χρήση του έτους 2015.

Τι πιάστηκαν να κάνουν «πολλά κόμματα», από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες με την κρατική χρηματοδότηση; Όπως τα λέει η ίδια στον έλεγχό της:

  1. Σε πολλά, οι δαπάνες (με τα δικά μας λεφτά) δεν διακινήθηκαν στο σύνολό τους μέσα από τους ειδικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, που οφείλουν να τηρούν στις τράπεζες, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος! Διακινήθηκαν από αλλού!
  2. Σε κάποια κόμματα και συνασπισμούς, ποσά της κρατικής επιχορήγησης (τα δικά μας λεφτά) που δόθηκαν για ερευνητικούς σκοπούς πήγαν για κάλυψη «λειτουργικών αναγκών» των κομμάτων, κατά παράβαση του σχετικού νόμου!

Τι έκανε η Επιτροπή, μετά τις διαπιστώσεις των ορκωτών λογιστών; Αντί να επιβάλει σε κόμματα και συνασπισμούς τις κυρώσεις που προβλέπουν οι νόμοι «αποφάσισε τη μη επιβολή για τη χρήση του 2015 κυρώσεων για τη μη συμμόρφωσή τους προς τις επιταγές του νόμου, αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες τους στην ορθή τήρηση των υποχρεώσεών που έθετε ο νόμος»!!

Και, αντί για αυστηρές ποινές για παράνομη διαχείριση του δημόσιου χρήματος (που σε άλλες χώρες είναι κακούργημα) αποφάσισε να κάνει …συστάσεις (!) «άμεσης προσαρμογής στις νέες νομοθετικές διατάξεις κατά τις επόμενες χρήσεις, επισείοντας τον (επί λέξει) κίνδυνο (!) επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση νέων παρεκκλίσεων»!!

Εδώ δεν μιλάμε για κράτος δικαίου και για θεσμούς και νόμους. Μιλάμε για παιδική χαρά και για νηπιαγωγείο! Όπου ο νηπιαγωγός φωνάζει στον Γιαννάκη να μην το ξανακάνει γιατί θα τον κάνει ντα!

Αλλά, αυτή η έκθεση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες είναι ο καθρέφτης ενός διεφθαρμένου κομματικού συστήματος και μιας νοοτροπίας που δεν σέβεται ούτε τα λεφτά των πολιτών, από τα οποία ζει, ούτε τους νόμους! Και επεκτείνεται αυτή η νοοτροπία και στον τρόπο που αυτό το κομματικό σύστημα χαϊδεύει τον εαυτό του, το παρακράτος του γύρω- γύρω και τους πραιτοριανούς του εντός του. Την ίδια ώρα που απαιτεί την πιστή εφαρμογή των νόμων από όλους τους άλλους πολίτες!

Για την ιστορία παραθέτω τα 19 κόμματα και τους συνασπισμούς, που χρηματοδοτήθηκαν από το υστέρημά μας το 2015. Με την επισήμανση ότι δεν έχουμε τα στοιχεία για το ποια ακριβώς κόμματα και συνασπισμοί λαθροχειρούσαν:

Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημιουργία Ξανά, Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Δράση, Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη, Ένωση Κεντρώων, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ΚΚΕ, Λαϊκή Ενότητα, ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή, ΝΔ, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, ΠΑΣΟΚ, Πυρίκαυστος Ελλάδα, ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Όπως είπε κι ο ποιητής: Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
Liberal
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.