-->

Header Ads

Δεν είναι «μακέτο» οι τουρκικές φρεγάτες στα Ιμια. - Ήθελε Ανδρέας, αλλά μπόρεσε Σημίτης


Δεν είναι «μακέτο» οι τουρκικές φρεγάτες στα Ιμια. Είναι η φυσική συνέχεια της πολιτικής του κατευνασμού και του αντιεθνικισμού


Μας είχαν πρήξει πόσο πολύ μοιάζει στον Ανδρέα Παπανδρέου ο τρέντι Αλέξης (ή πόσο πολύ επιδιώκει να ομοιάσει). Κι εκείνος δεν έχανε ευκαιρία που να μη δείξει σε όλους τον καημό του. Μέχρι και τη χροιά της φωνής προσπάθησε να μιμηθεί. Κι εκεί φάνηκε το αληθινό ταλέντο του, η κλίση που είχε. Για Ανδρέα Παπανδρέου το πάλευε, η σαύρα του Κολωνακίου τού βγήκε! Προσπαθούσε να μπασάρει φωνή σαν τον μπαμπά του ΓΑΠ και του προέκυπτε κρώξιμο σαν του σημιταρά του οτσαλανοφάγου.

Και στην πολιτική μία από τα ίδια. Ρεπουσισμός και πάνω τούρλα. Οι πατριώτες που διαδήλωσαν υπέρ της Μακεδονίας μας του φάνηκαν «ετερόκλητος όχλος» που φωνάζει για κάτι (νίκη έναντι των Σκοπίων) το οποίο βρίσκεται «εκτός πραγματικότητας». Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής του Τσίπρα Γιάννης Μπαλάφας είχε πει (Μάιος 2012) ότι θα περικόψουμε δραστικά τις αμυντικές δαπάνες και με τους Τούρκους «θα το… ρισκάρουμε».

Και ιδού τι κερδίσαμε με το ρίσκο: μια ξεγυρισμένη προσάρτηση των Ιμίων. Οι Τούρκοι έχουν εμβολίσει πλοίο μας κι έχουν βγάλει κουμπούρια και τα μοστράρουν, κι ο Τσίπρας, αχνή φωτοτυπία του Κώστα Σημίτη. Βγάζει περιδεής ψοφοδεείς ανακοινώσεις περί… γεωγραφίας, που τάχα δεν ξέρουν οι Τούρκοι. Λες και ξέρει ο ίδιος, που νομίζει ότι Λέσβος και Μυτιλήνη είναι δύο διαφορετικά νησιά.

Και είναι τέτοιο το ρομπιλίκι της χώρας και τέτοια η αναξιοπρέπεια, ώστε οι πέριξ της κυβερνήσεως πανηγυρίζουν επειδή η Κομισιόν είπε στους Τούρκους ότι εμβόλισαν σκάφος που αγοράστηκε με λεφτά της Ε.Ε. Κι οι ψηφοφόροι περιμένουν λύσεις για το έθνος από έναν άνθρωπο, ο οποίος γράφτηκε στην ΚΝΕ την περίοδο που κατέρρεαν ο κομμουνισμός και οι «παράδεισοί» του. Και το παρόν και το μέλλον της πατρίδας να εξαρτάται από τις συμβουλές του… Καρανίκα!

Σε πολλά μοιάζει του Σημίτη, αλλά μέχρι τώρα φαίνεται ότι σε ένα διαφέρει: δεν είναι εξίσου τυχερός με το εκσυγχρονιστικό γκόλουμ. Και η τύχη θα του χρειαστεί και θα πρέπει να είναι πολλή.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.