-->

Header Ads

Κανείς πολιτικός δεν μπορεί πλέον να αψηφήσει την ηχηρή φωνή του λαού

Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο

Στο γιγάντιας προσέλευσης συλλαλητήριο της Αθήνας τελείωσε η εποχή της ντροπής. Μια εποχή που άρχισε με την ήττα μας ως έθνους στην τουρκική εισβολή κατά της Βόρειας Κύπρου το 1974, συνεχίστηκε με το Σκοπιανό το 1992, όπου δεν εμποδίσαμε την αναγνώριση της FYROM -από συμμαχικές μας χώρες- με το προσβλητικό όνομα προς την ελληνική μας ύπαρξη «Μακεδονία», κλιμακώθηκε με την κρίση των Ιμίων το 1996, όπου η Τουρκία πέτυχε να γκριζαριστούν περιοχές στο Αιγαίο προς όφελός της, και γιγαντώθηκε, η εποχή της ντροπής, με την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.

Μια κρίση η οποία μείωσε το εθνικό μας ΑΕΠ κατά 37% την τελευταία δεκαπενταετία (εταιρία ερευνών: New World Wearth), ποσοστό που συγκρίνεται μόνο με αυτό της Βενεζουέλας.

Σε όλη αυτή την οδύνη και τον πόνο που βιώνουμε ως έθνος, που μας έχει αλλάξει τις ζωές μας συθέμελα, μας περιόρισε οικονομικά, που τα παιδιά μας προσπαθούν να ζήσουν σε περιβάλλον με ποσοστό ανεργίας στους νέους 50% (!), με πολλούς να μεταναστεύουν για πάντα στο εξωτερικό, κληθήκαμε να αποδεχτούμε εξαναγκαστικά άλλη μια ντροπή: Την ονομασία των Σκοπίων με συνθετικό το όνομα «Μακεδονία».
Οι ενδοτικές Σειρήνες του διεθνισμού, του ελιτισμού, της κρυφής (φιλεLeft) ή φανερά αριστερής πολιτικής προσέγγισης, κραυγάζουν τις τελευταίες μέρες: Δεν είναι θέμα, το όνομα, αλλά ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών, μας προστατεύει η «πραγματική πατρίδα μας, η Ε.Ε.», όλες οι χώρες τούς έχουν αναγνωρίσει με όνομα «Μακεδονία», γιατί όχι και η Ελλάδα (;), ας ονομαστούν τα Σκόπια και «Βόρεια Ελλάδα», δεν πειράζει, μόνο οι λαϊκιστές/ χριστιανοταλιμπάν/ γραφικοί/ ακραίοι / ναζιστές είναι εναντίον μια λύσης με σύνθετη ονομασία κ.ά.

Ηρθαν όμως τα τιτάνια συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης (21/1) και της Αθήνας (4/2), όπου όλος ο απλός λαός ενώθηκε κάτω από την κοινή εθνική μας ταυτότητα και φώναξε:
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΝΤΡΟΠΗ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.

Γιατί το έθνος μας έχει συλλογική αντίληψη πολύ ανώτερη από το άθροισμα της αντίληψης χιλιάδων συστημικών πολιτικών. ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ έχει σημασία. Αν δώσουμε το όνομα ως συνθετικό, έχουμε δώσει και κομμάτι της ελληνικής ψυχής μας.

Κανείς πολιτικός δεν μπορεί πλέον να αψηφήσει την ηχηρή φωνή του έθνους μας!
Οπως λέγανε και οι Ρωμαίοι, «Vox Populi, Vox Dei». Μιλάει ο λαός, μιλάει ο Θεός.

* Ο Απόστολος Κρητικόπουλος είναι Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων
Δημοκρατία
Edit

No comments

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Powered by Blogger.