«Ετερόκλητος όχλος»


Αυτός που με τη στάση του θα φωνάζει πάντα ένα εθνικό «NO PASSARAN»


Από τον Παναγιώτη Κωστόπουλο

Ο κ. Τσίπρας, πιστός στις προκλήσεις του προς τους πολιτικούς αντιπάλους του, χαρακτήρισε υποτιμητικά τον κόσμο που συμμετείχε και υποστήριξε τα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια «ετερόκλητο όχλο». Οσον αφορά το «ετερόκλητος», ισχύει εις το έπακρο και είναι θετικό. Οσον αφορά το «όχλος», θα προσπαθήσουμε να διαπιστώσουμε αν ο χαρακτηρισμός εδράζεται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους ορισμούς που δίνει στο λεξικό του ο Γ. Μπαμπινιώτης.

Σχόλιο ιστολογίου:[lock]
Μόνο τυχαίο δεν είναι το ότι τα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια υπεράσπισης εθνικών θεμάτων δέχτηκαν σχεδόν μόνο από την αριστερά τέτοιες λυσσώδεις επιθέσεις και προσβολές. Είναι αυτοί που έχουν μάθει να ελέγχουν κομματικώς τους πολίτες, είναι αυτοί που πιο πολύ θέλουν κομματικά πρόβατα και ελεγχόμενους τους πολίτες. Όχι ότι τα άλλα κόμματα δεν τους θέλουν, αλλά αυτοί που τρόμαξαν περισσότερα από τα συγκεκριμένα συλλαλητήρια είναι οι αριστεροί-είναι η κυβέρνηση, γιατί τα συλλαλητήρια είχαν στόχο τις πολιτικές προθέσεις της κυβέρνησης για εθνικό μεγάλο θέμα. Οι πολίτες έδειξαν δυνατά ότι δεν ελέγχονται και δεν είναι πρόβατα για μαντριά...
[/lock]

Ορισμός 1ος: «Το άτακτο και ανεξέλεγκτο πλήθος, που εμφανίζει συχνά τάσεις αναταραχής, πρόκλησης καταστροφών κ.λπ.». Αντίθετα με αυτά στα οποία μας έχουν συνηθίσει οι ομοϊδεάτες και χαϊδεμένα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς για την κυβέρνηση, το πλήθος δεν ήταν ανεξέλεγκτο και δεν προκάλεσε αναταραχές και καταστροφές, σε σημείο που να στενοχωρήσει τους τζαμάδες, τους ασφαλιστές, τους ελαιοχρωματιστές, τους φανοποιούς κ.ά.

Ορισμός 2ος: «Το σύνολο ατόμων που συσπειρώνονται και δρουν υπό την επίδραση συναισθηματικών παρορμήσεων, χωρίς πολιτική ωριμότητα και αυτοέλεγχο». Αυτός ο ορισμός αληθεύει ως προς το ότι ο λαός των συλλαλητηρίων έδρασε υπό την επίδραση συναισθηματικών παρορμήσεων, και μάλιστα του υγιούς συναισθήματος της αγάπης προς την πατρίδα. Πολιτική ωριμότητα δεν υπήρχε, γιατί δεν υπήρχε πολιτικό υποκείμενο. Εδώ θα σταθούμε λίγο παραπάνω, λέγοντας ότι η προαναφερθείσα ορμέμφυτη αγάπη προς την πατρίδα, όταν γίνεται ενσυνείδητη επιλογή και βίωμα, μετατρέπεται σε πολιτική βούληση, η οποία ελπίζουμε να μετουσιωθεί σε κάτι πατριωτικό και ενωτικό. Στον αντίποδα, πρέπει να απομακρυνθούν αυτόκλητοι σωτήρες, οι οποίοι λειτουργούν βάσει μικροπολιτικών παιχνιδιών και προσωπικών επιδιώξεων, αναντίστοιχα με την τεράστια επιτυχία των συλλαλητηρίων, και να σταματήσουν οι συγκρούσεις συμφερόντων ανάμεσα σε πατριδοκάπηλες ασημαντότητες που κρίνουν ότι ένα εθνικό θέμα είναι ευκαιρία για σπέκουλα.

Ορισμός 3ος: «Ο πολύς λαός, τα κοινωνικά στρώματα που θεωρούνται κατώτερα ή χυδαία». Σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό, ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε έμμεσα ότι πρόκειται περί πλήθους, δηλαδή για πολύ λαό. Αξιοσημείωτη είναι η κατάταξη του όχλου στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Απέναντι στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, τα οποία συμπεριλαμβάνουν πλέον και την κατεστραμμένη και σχεδόν εξαφανισμένη μεσαία τάξη, στέκονται ο πρωθυπουργός, ο οποίος φέρει σημαντική ευθύνη για την οικονομική κατάστασή τους, καθώς και η πολιτική παρέα του, που μαζί συγκαταλέγονται ή παριστάνουν την ελίτ - όχι μόνο την οικονομική, αλλά σίγουρα την ηγεμονεύουσα.

Αυτός ο «ετερόκλητος όχλος» είναι όσοι ζωντανοί απέμειναν να θυμίζουν ότι υπάρχει ακόμα λαός που αντιστέκεται στα σχέδιά τους και ο οποίος, με τη στάση του, φωνάζει και θα φωνάζει ένα εθνικό «NO PASSARAN»!

Δημοκρατία

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget