-->

Header Ads

"Σφαλιάρα" από την Ακαδημία Αθηνών στην κυβέρνηση του Τσίπρα

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως η Ακαδημία Αθηνών είναι ένας "ετερόκλητος όχλος". Πόσο δε μάλλον "ανιστόρητος", "ιδιοτελής", "εθνικιστής" ή "με φασίζοντα χαρακτηριστικά", τα οποία επικαλέστηκε η κυβέρνηση και τα διάφορα "παπαγαλοειδή" της για τις δύο συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια που έγιναν από τους πολίτες προκειμένου να πεισθεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τις συζητήσεις της σχετικά με ονομασία των Σκοπίων που θα περιλαμβάνει την λέξη - όρο "Μακεδονία".

Σε μια σπάνια παρέμβασή της για ένα σοβαρό θέμα της επικαιρότητας η Ακαδημία Αθηνών παίρνει θέση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Η Ακαδημία Αθηνών, η διανόηση της χώρας, με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι παρακολουθεί αδιαλείπτως το θέμα.
Τονίζει επίσης ότι προϋπόθεση για την οποιαδήποτε συμφωνία είναι η τροποποίηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.
Η Ακαδημία Αθηνών αποκαλεί την γειτονική χώρα Κράτος των Σκοπίων και μάλιστα το καλεί να εγκαταλείψει τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις του.
[next]
Καταλήγει, αναφέροντας ότι: «Ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού -και μόνον- δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του. Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών».

Όλη η ανακοίνωση της Ακαδημίας Αθηνών για το Σκοπιανό

Με αφορμή ερωτήματα προς την Ακαδημία Αθηνών για το ποια είναι η θέση της σχετικά με το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, που επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Ακαδημίας εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ακαδημία Αθηνών παρακολουθούσα αδιαλείπτως το εθνικής σημασίας αυτό θέμα, έχει κατ’ επανάληψη διατυπώσει δημοσία τις θέσεις της με βάση αδιάσειστα ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά δεδομένα. Επισημαίνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε συμφωνίας για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων πρέπει να είναι η τροποποίηση του Συντάγματός του, η εγκατάλειψη των αλυτρωτικών διεκδικήσεων (σχολικά βιβλία, γεωγραφικοί χάρτες, αγάλματα Μ. Αλεξάνδρου, κλπ.) και της οικειοποίησης της ιστορίας, του πολιτισμού και των συμβόλων της χώρας μας. Ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού -και μόνον- δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του. Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών».

Η Ελληνική κυβέρνηση απελπιστικά μόνη υποστηρίζει την προπαγάνδα των Σκοπίων[next]

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις αποδεικνύουν πως η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου όχι μόνο δεν διαθέτει κανέναν σεβασμό προς την ιστορία της Ελλάδας, αλλά ούτε καν αναγνωρίζει την "φωνή του λαού" που δύο φορές την κάλεσε "να επανέλθει στην τάξη". Αυτή η διαφοροποίηση της κυβέρνησης των "εθνομηδενιστών και του αριστερόστροφου φασισμού" (όπως την αποκάλεσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης) από οποιαδήποτε έννοια της δημοκρατίας και του σεβασμού προς την βούληση των πολιτών, αποδεικνύει πως αυτή η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εργαστεί σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο και μη σεβόμενη το Σύνταγμα της Ελλάδας και τους έλληνες πολίτες εργάζεται αφειδώς για την ικανοποίηση των ιδεοληπτικών της αρχών και τις απαιτήσεις τρίτων, οι οποίες αντίκεινται στα συμφέροντα της Ελλάδας.

Αυτή η κυβέρνηση, η οποία πρόθυμα διαγράφει μέρος της ελληνικής ιστορίας και θρασύτατα προκαλεί την οργή των πολιτών, απέδειξε πως εκτελεί συμβόλαιο κατά της Ελλάδας και επί της ουσίας έχει ήδη παραιτηθεί από οποιαδήποτε διεκδίκηση επανεκλογής της, χωρίς να αντιλαμβάνεται πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ποινικής δίωξής της. Εκτός και εάν κάποιοι (ποιοί άραγε;) έχουν διαβεβαιώσει τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν πρόκειται να υπάρξουν επιπτώσεις από τα όσα εις βάρος της Ελλάδας αποδέχεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του...
πηγή:
Edit

No comments

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Powered by Blogger.