Αυτοί που εκπροσωπούν το...νέο στην πολιτική (όπως συνεχώς λένε) είναι απίθανοι! Σύμφωνα με non paper, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί προστατεύουν την ψυχική υγεία όσων χάνουν το σπίτι τους

ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ: ΕΞΕΥΤΕΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Όχι δεν είναι ούτε τρολ, ούτε fake news, αλλά είναι αλήθεια!

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης λοιπόν έφτασαν στο σημείο να διακινήσουν non paper για να ενισχύσουν την «επιχειρηματολογία» τους όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την «αναγκαιότητά τους».

Όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, που επικαλείται και ο «Αθήνα 9.84» «αν η αναγκαστική εκτέλεση αποβλέπει στην ικανοποίηση αξιώσεων, ο πλειστηριασμός είναι το βασικό εργαλείο ικανοποίησης των χρηματικών απαιτήσεων«.

Ειδικότερα, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ο οποίος διέπεται από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είναι ανοικτού πλειοδοτικού τύπου, ενώ σύμφωνα με την φιλοσοφία του υπουργείου μέσω αυτής της διαδικασίας θα επιτυγχάνεται το υψηλότερο δυνατό πλειστηρίασμα.

Αυτό σημαίνει, όπως λένε πηγές του υπουργείου ότι «ο οφειλέτης αποπληρώνει το μέγιστο δυνατό τμήμα της οφειλής του και απελευθερώνεται από αυτό. Την ίδια στιγμή, διασώζεται η πραγματική αξία των εκπλειστηριαζόμενων πραγμάτων». Αντίθετα «στους φυσικούς πλειστηριασμούς η προσφορά είναι μία και κλειστή, το οποίο συνεπάγεται ότι για μια ελάχιστα μεγαλύτερη προσφορά είναι δυνατό μια περιουσία να αλλάξει χέρια. Το σύστημα της μίας κλειστής προσφοράς υιοθετήθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν παρασιτικά φαινόμενα σε βάρος του οφειλέτη» εξηγούν.

Προσθέτουν μάλιστα ότι «η αναγκαστική εκτέλεση εκτυλίσσεται, εξ ορισμού, σε ένα πεδίο σύγκρουσης συμφερόντων αλλά και υψηλής ψυχικής έντασης. Πλην, όμως, είναι αναγκαία σε κάθε έννομη τάξη. Η διενέργεια του πλειστηριασμού με ηλεκτρονικά μέσα επιτυγχάνει τη μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους και την ελαχιστοποίηση του προσωπικού κόστους». Για όλους τους παραπάνω λόγους, το υπουργείο Δικαιοσύνης με σχετική διάταξη προτείνει την καθολική εφαρμογή του.

Επί της ουσίας δηλαδή, από το υπουργείο Δικαιοσύνης με το εν λόγω non paper που δεν εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, επιχειρηματολογούν υπέρ των ηλεκτρικών πλειστηριασμών, γιατί ενώ οι φυσικοί πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία τυγχάνουν «υψηλής ψυχικής έντασης», οι ηλεκτρονικοί – όπως λένε – εξασφαλίζουν «ελαχιστοποίηση του προσωπικού κόστους»!

Δηλαδή, κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αντί για τους «φυσικούς» στα Ειρηνοδικεία για να υπερασπιστούν τη ψυχική υγεία όσων χάνουν τα σπίτια τους… Πραγματικά δεν υπάρχει!
Φώτο: imerodromos.gr
Πηγή: anemosanatropis.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget