-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Αξιοπρέπεια σημαίνει Αντίσταση!


Προφανώς δεν αρκούν ευκαιριακές κινητοποιήσεις! Δίνουν όμως την δυνατότητα να εκφράσουμε την αντίθεση αλλά και τη θέση μας! Την οργή, αλλά και τη δύναμή μας!


Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ο πολιτικός κόσμος δίνει λόγο στους εντεταλμένους για την αξιολόγηση υπαλληλίσκους των θεσμοθετημένων δυνάμεων κατοχής της χώρας! Η πολιτική κόντρα, μεταξύ των δωσίλογων πολιτικών δυνάμεων εξαντλείται στο ποιος υπογράφει τα καλύτερα μνημόνια!

Ποιος παίρνει καλύτερα ή χειρότερα μέτρα! Ποιος τα εφαρμόζει! Ποιος θα μας βγάλει στις αγορές να δανειστούμε με δυο και τρεις φορές υψηλότερα επιτόκια και να πάψουμε να δανειζόμαστε από το ΔΝΤ και τον ΕΜΣ!

Στο μεταξύ, τα σπίτια τα μαγαζιά και τα χωράφια μας εκπλειστηριάζονται! Μαζί τους ξεπουλιέται κι ο δημόσιος πλούτος μας στις διεθνείς Αγορές, ενώ υποθηκεύονται τα σύνορα και τα εθνικά μας δίκαια σύμφωνα με τις ορέξεις και τα γεωπολιτικά παιχνίδια των δανειστών!

Το «success story» της αριστερής κυβέρνησης περιλαμβάνει:
Α) το γνωστό από την εποχή Σαμαρά αφήγημα: «βγάζουμε τη χώρα από τα μνημόνια»!

Β) διανομή του «πλεονάσματος» στους «μη έχοντες», με τη σύμφωνη γνώμη των «θεσμών»

Γ) τερματισμό(;) της αξιολόγησης, με κατάθεση και ψήφιση -με διαδικασίες «fast track»- πολυσέλιδων νομοσχεδίων εκχώρησης του εθνικού πλούτου στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με τα «προαπαιτούμενα»! 15 ΔΕΚΟ και 40.000 οικογένειες παραδίδονται στις ορέξεις του υπερταμείου και στις συνταγές του ΟΟΣΑ! Παράλληλα επιδιώκουν την κατάργηση των απεργιών, ενώ έχουν ήδη ποινικοποιήσει ως “ιδιώνυμο αδίκημα” την αντίσταση στους πλειστηριασμούς!

«Ηθικά» και «αριστερά» ξεπουλούν την Ελλάδα, με τα ασημικά της, με τις υποδομές της, με την περιουσία των παιδιών της… Σε τελευταία ανάλυση, όλοι εμείς προς πώληση είμαστε: Είτε ως μετανάστες στο εξωτερικό, στις χώρες των δανειστών, είτε ως μετανάστες στην ίδια μας την πατρίδα! Ανέστιοι, απάτριδες και δούλοι του καθεστώτος των ελεύθερων αγορών δεν είναι οι μετανάστες;

Έτσι μας θέλουν! Χωρίς βιός, χωρίς εργασιακά, κοινωνικά, πολιτικά δικαιώματα!

Θα τους κάνουμε τη χάρη; Θα τους αφήσουμε; Θα τους παραδώσουμε το μέλλον μας, τα παιδιά μας;

Ή θα υπερασπίσουμε την εθνική περιουσία δημόσια και ιδιωτική; Θα υπερασπίσουμε εργασιακά δικαιώματα, μισθούς Συντάξεις Ασφάλιση κι Αξιοπρέπεια;

Θα υπερασπίσουμε το δικαίωμα του λαού σε φθηνή και ποιοτική ενέργεια, ιδιαίτερα στις μέρες μας που εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά σήμερα -κι αν τους αφήσουμε, εκατομμύρια αύριο- χάνουν την πρόσβαση σε στοιχειώδη αγαθά όπως ο ηλεκτρισμός και ο πολιτισμός, η παιδεία και η υγεία, η πρόνοια και η ασφάλιση!

Αγαθά που ως τα σήμερα ονομάζονται «εθνικά», «δημόσια» και «κοινωνικά»! 
Αγαθά, όπως το νερό, οι μεταφορές ταχύτατα μετατρέπονται σε αντικείμενα κερδοσκοπίας, σε εμπορεύματα, η πρόσβαση στα οποία παύει να θεωρείται δεδομένη για όλο και μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες!

Προφανώς δεν αρκούν ευκαιριακές κινητοποιήσεις! Δίνουν όμως την δυνατότητα να εκφράσουμε την αντίθεση αλλά και τη θέση μας! Την οργή, αλλά και τη δύναμή μας!

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ!

Δικό μας δημιούργημα δεν είναι η ΔΕΗ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα τρένα, η χώρα και οι υποδομές της; Όλα όσα πουλήθηκαν κι όσα πουλιούνται; Και γιατί;
Βάλτε ότι πουλήσαν οι προηγούμενοι, ότι πουλήσουν οι τωρινοί…

 Βάλτε όλες τις περικοπές μισθών και συντάξεων, όλες τις αυξήσεις σε φόρους, τέλη και εισφορές, όλο το ρήμαγμα των ζωών μας τα τελευταία χρόνια, με όλες αυτές τις αξιολογήσεις από τους «σωτήρες» μας… Συνυπολογίστε όλον αυτό τον πακτωλό δισεκατομμυρίων με το κούρεμα του χρέους στο μισό (PSI), με…, με…, τελικά χρωστάμε, σήμερα, περισσότερα από όσα χρωστάγαμε πριν αρχίσουν να μας «σώζουν»! Κι αυτό τόσο σε καθαρό ποσό, όσο και σαν ποσοστό επί του ΑΕΠ!

Αν τα πουλήσουνε όλα, αν τα χάσουμε όλα, ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι θα πάμε καλύτερα; Μόνο οι αξιολογούμενοι δωσίλογοι!
Μόνο ενεργούμενα της νέας κατοχής μπορούν -έχουν συμφέρον- να μιλούν έτσι! Μόνο αυτοί που συνέδεσαν τη ζωή, τη καριέρα και το μέλλον τους με αυτό των δανειστών, μόνο αυτοί που συνδέουν την ύπαρξή τους, με την ύπαρξη του ευρώ και των ελεύθερων αγορών…
Μόνο αυτοί που έδωσαν, δίνουν κι ετοιμάζονται να δώσουν και αύριο τα κλειδιά και το τιμόνι της πατρίδας που τους εμπιστεύεται ο λαός μας στις τρόικες και τους θεσμούς!
Να είστε σίγουροι ότι το κάνουν οικειοθελώς και με το αζημίωτο!
Γι αυτό κι ό αγώνας είναι παλλαϊκός, εθνικός κι επομένως πολιτικός! Είναι αγώνας, όχι μόνο για δικαιώματα, αλλά για Δημοκρατία!

Υπερασπίζουμε το ύψιστο αγαθό, το δικαίωμά μας σε μια πατρίδα ελεύθερη από τα τοκογλυφικά δεσμά του ευρώ και της ΕΕ!

Υπερασπίζουμε το δικαίωμά μας ως Έλληνες στην εθνική αυτοδιάθεση! Το δικαίωμά μας, ως λαός να διαφεντεύουμε εμείς τον τόπο μας, όχι οι αγορές και οι «θεσμοί» τους!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2018
Ο Συνδικαλιστικός Τομέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Πηγή: https://epamhellas.gr/
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.