-->

Header Ads

Το ζήτημα των Σκοπίων δεν αφορά μόνο το όνομα...


Υπερασπίσου την Μακεδονία
Υπερασπίσου την Ελλάδα!
Ζήσε με αξιοπρέπεια…

Δεν προλάβαμε να ευφρανθούμε ψυχικώς από την υποτυπώδη έστω εορταστική διάθεση και η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε ότι πρέπει τάχιστα να κλείσουμε το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων με κοινή συμφωνία. Ο πρωθυπουργός μας κ. Τσίπρας έκανε και επίσημη επίσκεψη στην γειτονική χώρα (είχε προηγηθεί το ταξίδι του στις ΗΠΑ βεβαίως) και ενορχηστρωμένα με τον κ Ζάεφ μας ενημέρωσαν αμφότεροι ότι δεν υπάρχουν αποκλειστικοί κληρονόμοι του Μ. Αλεξάνδρου. Ο υπουργός κ. Κοτζιάς έχει φροντίσει εδώ και λίγους  μήνες να μας προετοιμάσει πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να λυθεί το «Μακεδονικό» ζήτημα και είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε μια σταθερή και σύμμαχο εντός ΝΑΤΟ γείτονα χώρα.

Δεν μας είπαν όμως, ακριβώς μέχρι ποιου σημείου είναι διατεθειμένοι οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς να συμβιβαστούν για να το πετύχουν, μπορούμε όμως να το υποθέσουμε …

Έχουν σχολιαστεί και ερμηνευτεί διεξοδικά  οι παραπάνω ενέργειες από σεβαστούς και έμπειρους αναλυτές και το μόνο που θα προσπαθήσουμε είναι να σταχυολογήσουμε μερικά από αυτά που θεωρούμε χρήσιμα για την κρίση σας:
·         Ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σε αντίθεση με την ιστορική αλήθεια αλλά και το συμφέρον του λαού που εκπροσωπεί,  προσπάθησε να δωρίσει την μισή ιστορία της Μακεδονίας δηλώνοντας ότι οι γείτονες  δεν είναι οι αποκλειστικοί  κληρονόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου άρα υπονοώντας σαφώς ότι και οι Έλληνες είναι μερικώς κληρονόμοι. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση και με την διπλωματική τακτική εκτός αν ενεργείς ως εντεταλμένος πράκτορας ! Την ίδια ώρα που αξιωματούχοι των Σκοπίων δηλώνουν επισήμως ότι είναι Σλάβοι και δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες (βλ. δηλώσεις πρ. πρωθυπουργού Γκεοργκέφσκι) 
·         Το ζήτημα των Σκοπίων δεν αφορά μόνο το όνομα. Οποιαδήποτε παραχώρηση θα δώσει το έναυσμα και το ιστορικό προηγούμενο για ισχυρότερη διεκδίκηση ιστορίας και εδαφών και από τους υπόλοιπους άσπονδους γείτονες μας όπως η Αλβανία και η Τουρκία ή ακόμα και η Βουλγαρία. 
·         Γεωγραφικός προσδιορισμός τύπου «Βόρεια Μακεδονία» υπονοεί  αντιδιαστολή με κάποια «Νότια Μακεδονία» και δηλώνει χώρα/έθνος  διαιρεμένο (βλ. Κορέα, Βιετνάμ, Γερμανία). Αυτό θα δημιουργούσε μια αχίλλειο πτέρνα στην χώρα μας, επικίνδυνη εσαεί...
·         Εάν υπάρξει οποιοσδήποτε προσδιορισμός ονόματος με τον όρο Μακεδονία μέσα, τότε σύντομα θα περιοριστεί και η ελεύθερη χρήση του όρου αυτού από τους ίδιους τους Έλληνες. Θα μπορεί ο Θεσσαλονικιός να ονομάζεται Μακεδόνας ή θα πρέπει να προσθέσει προσδιορισμό όπως Νοτιομακεδόνας ή Παλαιομακεδόνας; 
·         Δεν εγγυάται κανένας ότι μια σύνθετη ονομασία θα χρησιμοποιηθεί έτσι και στο μέλλον και δεν θα μετατραπεί σε σκέτο  «Μακεδονία» έχοντας οι γείτονες επιτύχει την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ.
·         Η ιστορία έχει δείξει ότι οι ηγεσίες των γειτόνων είναι ανειλικρινείς και αλαζονικές  βασιζόμενοι στις υποσχέσεις  και διαβεβαιώσεις που τους παρέχουν οι προστάτες τους.
·         Η χώρα που βρίσκεται σε μεγαλύτερη πίεση είναι τα Σκόπια λόγω της εσωτερικής διαμάχης εθνοτικών ομάδων ( βλ. Αλβανών που δείχνουν σημάδια αυτονόμησης) άρα η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται να κλείσει το θέμα της ονομασίας.
·         Η χώρα που επιτίθεται τόσα χρόνια είναι αυτή των Σκοπίων, παρ’ όλες τις οικονομικές δραστηριότητες των ελληνικών επιχειρήσεων και μεταφοράς κεφαλαίων εκεί που κάποιοι θεωρούσαν ότι θα λειτουργήσουν κατευναστικά στις επιδιώξεις των Σκοπιανών.

·         Καθηγητές πανεπιστημιακοί ξένων χωρών υποστηρίζουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας περισσότερο από την σημερινή ελληνική κυβέρνηση.

Η ανεκδιήγητη σημερινή πολιτική ηγεσία, για μία ακόμα φορά, παρακάμπτει την συνταγματική αποστολή της, ενεργώντας ενάντια στο συμφέρον των πολιτών - ακόμα και αυτών που την εξέλεξαν. Είναι γεγονός ότι φαίνονται απίστευτα όσα συμβαίνουν, σαν θέατρο παραλόγου και λες δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα τελειώσει η παράσταση. Δυστυχώς όμως το εισιτήριο που καλείσαι να καταβάλλεις είναι δυσανάλογα υπέρογκο σε σχέση με την ποιότητα της ερμηνείας των πρωταγωνιστών.

Συνέλληνα, τα μέλη της κυβέρνησης αν και υπάλληλοι σου, αδιαφορούν για εσένα αφού σε θεωρούν λοβοτομημένο, ελεγχόμενο και υποδεέστερο ον.

Προ-καλείσαι λοιπόν, εκ των πραγμάτων, να διατυπώσεις την γνώμη σου και να δώσεις την εντολή σου με όποιον ξεκάθαρο και αποτελεσματικό τρόπο έχεις στην διάθεση σου.


Μπορείς να συμμετάσχεις και εσύ  στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου ημέρα Κυριακήστην Αθήνα(Σύνταγμα) την ίδια ημέρα και όπου αλλού οργανωθούν συγκεντρώσεις.
Μπορείς να  συνυπογράψεις το ψήφισμα (στην ιστοσελίδα onomasia.gr) της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων που υποστηρίζεται και από τις Παμμακεδονικές οργανώσεις ανά των πλανήτη και συλλέγουν υπογραφές προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Το αν θα είναι αποτελεσματικοί αυτοί οι τρόποι εξαρτάται από την συμμετοχή σου ...

Το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο το όνομα. Αφορά την ενδοτικότητα του πολιτικού κατεστημένου σε κάθε σχιζοφρενή  απαίτηση τα τελευταία χρόνια. 


Υπερασπίσου την Μακεδονία 
Υπερασπίσου την Ελλάδα!
Ζήσε με αξιοπρέπεια…
Edit

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΗΠΕΙΡΟ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΝΗΣΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.