-->

Header Ads

Καταγγελίες για εξοπλισμό και εκπαίδευση πολιτών από Ερντογάν
Η ηγέτης του Κόμματος İYİ (Καλό) Μεράλ Ακσενέρ δήλωσε ότι οι πολίτες λαμβάνουν εκπαίδευση σε στρατόπεδα στην περιοχή του Tokat της Μαύρης Θάλασσας και στην κεντρική ανατολική επαρχία Konya, ανέφερε η καθημερινή εφημερίδα Sözcü στις 2 Ιανουαρίου.

"Έχουμε ακούσει για αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης σε Tokat και Konya. Πρέπει να διερευνηθούν από τις αρχές και τα αποτελέσματα να τα μοιραστούν μαζί μας", ανέφερε η Ακσενέρ σε συνέντευξή του.

Η Ακσενέρ είπε ότι μερικοί άνθρωποι που έχουν δει να «μετακινούνται με όπλα μακράς εμβέλειας πρόσφατα» λέγεται ότι συνδέονται με αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την Ακσενέρ, προετοιμάζονται για την εκλογική περίοδο και θα χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν χάος εάν τα αποτελέσματα απογοητεύσουν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ταγίπ Ερντογάν.

Παρόλο που είπε ότι εξακολουθούν να είναι εικασίες, η Ακσενέρ προειδοποίησε τους πολίτες και ζήτησε να ληφθούν προληπτικά μέτρα από τώρα, πριν αρχίσει η εκλογική περίοδο.

Η Ακσενέρ ανέφερε το όνομα μιας ομάδας στη συνέντευξη όταν μίλησε για τα στρατόπεδα εκπαίδευσης.

«Ένα από αυτά είναι μια δομή που ονομάζεται SADAT», δήλωσε η Ακσενέρ.

Στα μέσα του 2016, ένας βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) δήλωσε ότι η Διεθνής Αμυντική Συμβουλευτική SADAT, που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 από στρατιώτες που απολύθηκαν από το στρατό λόγω «αντιδραστικών δραστηριοτήτων», είναι μια εταιρεία κοντά στο AKP και προσφέρει "την παράνομη εκπαίδευση πολέμου» σε διάφορους τομείς, όπως "νοημοσύνη, ψυχολογικός πόλεμος, δολιοφθορά, επιδρομές, εισβολή και δολοφονία".

Ο επικεφαλής του SADAT, ο συνταξιούχος ταξίαρχος Αντνάν Τανριβερντί, αρνείται τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι η εταιρεία του προσφέρει εκπαίδευση σε όπλα.

«Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να απομακρύνουν τους ψηφοφόρους από τις εκλογές», δήλωσε η Ακσενέρ.

«Προσπαθούν να φοβίσουν τους ψηφοφόρους, λέγοντας ότι τα μέλη του SADAT ή κάποια άλλη ένοπλη ομάδα θα έχει καθήκοντα στις εκλογές», πρόσθεσε η Ακσενέρ.

"Ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να λάβουν περισσότερο από το 50 τοις εκατό των ψήφων στις προεδρικές εκλογές. Από εκεί προέρχεται η ανησυχία", ανέφερε η Ακσενέρ, αναφερόμενη στο AKP.

«Αλλά οι άνθρωποι δεν πρέπει να αποθαρρύνονται από τη συμμετοχή στην ψηφοφορία, προειδοποίησε η Ακσενέρ.

«Τους λέω να μην φοβούνται. Χρειαζόμαστε ηρεμία και θα το επιβάλουμε «, δήλωσε η ηγέτης του κόμματος İYİ.

Όταν ρωτήθηκε για τη δυνατότητα πρόωρης εκλογής, η Ακσενέρ δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν, δεν θα χάσει την ευκαιρία.

«Ο Ερντογάν γνωρίζω ότι θα προχωρήσει στις προεδρικές εκλογές πριν από τις τοπικές εκλογές και θα το κάνει στις 15 Ιουλίου», δήλωσε η Ακσενέρ.

«Ο Ερντογάν δεν θα χάσει αυτή την ημερομηνία για τον κόσμο όλο», πρόσθεσε.

«Προβλέπω ότι οι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 15 Ιουλίου 2018. Πέφτει την Κυριακή, δηλαδή αυτή είναι η προσδοκία τους», δήλωσε η Ακσενέρ, σε δημοσιογράφους στις 28 Δεκεμβρίου.

Η Τουρκία έχει προγραμματιστεί να διεξαγάγει τρεις εκλογές το 2019 και η αλλαγή στο σύστημα διακυβέρνησης που προβλέπεται από τις συνταγματικές τροπολογίες που εγκρίθηκαν στο δημοψήφισμα του Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ μετά τις προεδρικές εκλογές και τις βουλευτικές εκλογές.

"Ο Ερντογάν δεν θα πραγματοποιήσει ποτέ τοπικές εκλογές πριν από τις γενικές εκλογές. Επειδή λαμβάνει λιγότερες ψήφους στις τοπικές εκλογές" δήλωσε ο Ακσενέρ.

Τονίζοντας ότι το κόμμα YYİ θα παρουσιάσει τον δικό του υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ότι θέλει να σχηματίσει συμμαχία με το φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (DP) και το συντηρητικό κόμμα Felicity (SP).

Η Ακσενέρ, η οποία κάποτε ήταν αντιπρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), υποστηρίζει ότι το κόμμα της καλύπτει την κεντροδεξιά πολιτική σκηνή στην Τουρκία.

Σημειώσεις
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.