-->

Header Ads

Μεγάλη οργή Τρίτεκνων κατά Τσακαλώτου: «Έλα να ζήσεις εσύ τα παιδιά σου με αυτά τα χρήματα»

Την οργή των τρίτεκνων και των πολυτέκνων οικογενειών προκάλεσαν οι ρυθμίσεις που φέρνει το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης με το οποίο «πετσοκόβονται» τα οικογενειακά επιδόματα που τους αφορούν προς όφελος των οικογενειών με ένα ή δύο παιδιά, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσπαθεί να παρουσιάσει ως μια δίκαιη διαδικασία εξορθολογισμού την ρύθμιση.
 Οι εκπρόσωποί τους βρέθηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο της ακρόασης των φορέων από τις επιτροπές που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο.

Οι ομοσπονδίες των τρίτεκων και πολύτεκων οικογενειών έστρεψαν τα βέλη τους εναντίον της αμφιλεγόμενης δήλωσης με την οποία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπάθησε να δικαιώσει τη ρύθμιση κατά τη χθεσινή ομιλία τους στη βουλή, όταν και υποστήριξε πως επέλεξαν να μεταφέρουν το βάρος στις οικογένειες με ένα και δύο παιδιά γιατί είναι απλά περισσότερες.

«Είχαμε συναντηθεί με τον κ. Τσακαλώτο πριν από 1-2 χρόνια και μας είπε πως θα λάβει μέτρα στήριξης. Τώρα λέει ότι και ο ίδιος είναι τρίτεκνος αλλά πρέπει να στηριχθούν οικογένειες με ένα και δύο παιδιά. Να έρθετε κύριε υπουργέ με τα δικά μας λεφτά να ζήσετε τα παιδιά σας.
Εκ του ασφαλούς μιλάτε» ανέφερε ο κ. Εμμανουήλ Αχλαδιανάκης πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΟΠΟΤΤΕ). Όπως είπε οι προωθούμενες ρυθμίσεις στοχεύουν εναντίον του 3ου, 4ου και 5ου παιδιού».

«Να είστε σίγουροι πως αν το ψηφίσετε θα έχετε δώσει μαχαιριά απέναντι στο δημογραφικό. Σταθείτε στο ύψος περιστάσεων και καταψηφίστε.

Προβληματιστείτε ενόψει της ψηφοφορίας», είπε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

«Ξέρετε ποιους τιμωρείτε; Υπαλλήλους ιδιωτικούς και δημόσιους. Υπάρχει περίπτωση με τα μέτρα που παίρνετε να γεννηθούν σε μια οικογένεια 3 παιδιά;

 Δεν θα είστε υπουργός όταν θα δούμε τις επιπτώσεις των ρυθμίσεών σας» ανέφερε ο ίδιος σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό. Πριν από 5 χρόνια φτιάχτηκε επιτροπή και υπογράψαμε – πιθανόν να υπογράψατε και εσείς – έκθεση για την στήριξη των τρίτεκνων. 

Σήμερα μας τιμωρείτε βάζοντας τεκμαρτά εισοδήματα. Δεν λέτε ότι τα επιδόματα αυτά θα φορολογηθούν. Παίρνετε απόφαση κατά της γέννησης τριών παιδιών».

mononews.gr
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.