Η ψήφιση του προσυμφώνου των πρεσπών για να γίνει συμφωνία, δεν θα είναι απλά και μόνο ένα απλό πολιτικό έγκλημα, το οποίο θα περάσει και θα ξεχαστεί κάποτε, θα είναι ένα διαρκές εθνικό έγκλημα, ένα έγκλημα κατά της Μακεδονίας, ένα έγκλημα κατά όλης της Ελλάδας.

Εκπαίδευση στην Αθήνα ΜΚΟ που «επιχειρούν» στα Βαλκάνια


Σε εκπαίδευση ΜΚΟ που «επιχειρούν» στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια προχώρησε το διήμερο 22 - 23 Γενάρη η αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα, σε εφαρμογή προγράμματος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.Σε εκπαίδευση ΜΚΟ που «επιχειρούν» στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια προχώρησε το διήμερο 22 - 23 Γενάρη η αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα, σε εφαρμογή προγράμματος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ενόσω τρέχουν μια σειρά επικίνδυνοι για τους λαούς αμερικανοΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί για τα Βαλκάνια, κλήθηκαν στην Αθήνα 42 στελέχη ΜΚΟ από Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία και ΠΓΔΜ, προκειμένου, μαζί με Ελληνες συναδέλφους τους, επισήμως να εστιάσουν στην αρτιότερη αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων.

Το «εργαστήρι» είχε τον τίτλο «Tech Camp: Tools in Civil Society in Greece and the Balkans» και εμφανίστηκε ως πρωτοβουλία του μορφωτικού τμήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, που την υλοποίησε μαζί την HIGGS, η οποία αυτοπροβάλλεται ως «πρωτοβουλία με στόχο την ενδυνάμωση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μέσα από εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα και δράσεις».

Ξεκίνησε το 2012 «με τη χρηματοδότηση και τη συνεργασία ως προς το σχεδιασμό του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος"». Στη «Συμβουλευτική Επιτροπή» του φιγουράρουν πανεπιστημιακοί, ένα μεγαλοστέλεχος του ΟΤΕ, δυο Αμερικανίδες και ένας Πολωνός με αντίστοιχες ανησυχίες περί της «Κοινωνίας των Πολιτών».

Ως δωρητές και «φίλοι» της HIGGS εμφανίζονται επίσης η αμερικάνικη πρεσβεία, τα ιδρύματα Λάτση, Μαμιδάκη και Μποδοσάκη, το Ιδρυμα «Vodafone», ο δήμος Θεσσαλονίκης και η «Hellenic Initiative», που ιδρύθηκε το 2012 από Ελληνες της λεγόμενης διασποράς και «φιλέλληνες» για τη στήριξη της «Ελλάδας της κρίσης». Επίτιμος πρόεδρός του είναι ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ενώ ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ του είναι ο John P. Calamos, πρόεδρος της «Calamos Investments», που θέλει να πάρει την «Εθνική Ασφαλιστική», και η Arianna Huffington, πρόεδρος του «Huffington Post Media Group», που λειτουργεί παράρτημα και στην Ελλάδα.

Στα του εργαστηρίου, όπως διαχύθηκε στον Τύπο, οι ανησυχίες που απαντήθηκαν ήταν «προβλήματα» που αντιμετωπίζουν οι ΜΚΟ, όπως ανεπαρκείς κρατικές δομές και υπηρεσίες, περιορισμένοι πόροι και πού θα βρουν χρηματοδότηση, όπως και ο «σκεπτικισμός» εκ μέρους της κοινωνίας.

Χαρακτηριστικά, στην ιστοσελίδα της η ΗIGGS φιλοξενεί και συνέντευξη του μορφωτικού ακολούθου της αμερικάνικης πρεσβείας, Μάικλ Σνάιντερ, που αναφέρει ότι το «εργαστήρι» αυτό έχει στόχο «την παροχή δεξιοτήτων στις ψηφιακές τεχνολογίες».

«Το πρόγραμμα αυτό, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και έχει λάβει χώρα σε περισσότερες από 15 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες των ΜΚΟ να χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώσουν καλύτερα τους επωφελούμενούς τους, να προωθούν το έργο τους, να προσελκύουν πόρους για την υποστήριξη των προγραμμάτων τους, να προσελκύουν συνεργασίες κι εθελοντές, και να κάνουν "advocacy"» (βλ. προώθηση).
«Στην Αθήνα, και με την πρωτοβουλία του HIGGS, το πρόγραμμα θα προσαρμοστεί στις ανάγκες των ελληνικών οργανισμών και θα φέρει κοντά και οργανισμούς από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, σε μια προσπάθεια να υπάρξει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και να προκύψουν πιθανές συνεργασίες».

Ο Σνάιντερ έδωσε επίσης μια σειρά από στοιχεία για την «υποστήριξη» («εκπαιδευτική, συμβουλευτική, οικονομική») που παρέχει η πρεσβεία σε ΜΚΟ. Οτι δίνει «επιχορηγήσεις» για τη διοργάνωση προγραμμάτων «εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε πολλούς διαφορετικούς τομείς και με στόχο διαφορετικά κοινά».

«Πέρα από τη βοήθειά μας, με τη μερική χρηματοδότηση προγραμμάτων, βοηθάμε ελληνικούς οργανισμούς να έρθουν σε επαφή με αντίστοιχους αμερικανικούς φορείς για πιθανές συνεργασίες. Θεωρούμε ότι το έργο μας είναι η δημιουργία μιας γέφυρας ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής, που προσφέρει γνώση και βοήθεια και στις δυο πλευρές».

«Προϋπόθεση για τα προγράμματα που υποστηρίζουμε είναι ότι πρέπει να περιλαμβάνουν κάποιο αμερικανικό στοιχείο, για παράδειγμα την μετάκληση κάποιου Αμερικανού ειδικού ή ομιλητή, τη συμμετοχή και συνεργασία κάποιου αμερικανικού οργανισμού κ.λπ.»...

Πηγή: http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget