-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Οι ΗΠΑ πυροβολούν… τα πόδια τους με την ονομασία της ΠΓΔΜ

Μπορεί η χώρα μας να ανήκει στη Δύση. Ανεξαρτήτως του τι λέγεται δεξιά και αριστερά, αυτά είναι θέματα που «τακτοποιήθηκαν» στη Γιάλτα και όποιος νομίζει ότι μπορεί να ξεφύγει, απλά υπογράφει την καταδίκη του για μεγάλες εθνικές περιπέτειες. Ωστόσο, σε όλα σε αυτή τη ρημάδα τη ζωή, υπάρχουν όρια.

Δεν μπορείς να διστάζεις να εκφράζεις ξεκάθαρα τις αντιρρήσεις σου όσον αφορά τις πιέσεις που ασκούν οι φίλοι μας Αμερικανοί να δεχτούμε ονομασία των Σκοπίων η οποία θα περιέχει το όνομα «Μακεδονία» σε οποιονδήποτε συνδυασμό (πάνω, κάτω και πλαγίως).

ΔΕΝ στηρίζω καμία εναλλακτική στο θέμα της ονομασίας του τεχνητού κρατιδίου των Σκοπίων η οποία θα περιέχει το όνομα «Μακεδονία» με οποιονδήποτε συνδυασμό.
Απορρίπτωκάθε πιθανή ονομασία των Σκοπίων η οποία θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» κι ας το πει ο Κώστας Μπακογιάννης «εθνικιστικό τρολ» ή/και «πατριδοκάπηλο τρολ». Εξάλλου, είναι τόσο εύκολο στον τόπο μας που ξέρει μόνο το άσπρο και το μαύρο, αγνοώντας το γκρίζο και είναι γεμάτη παντογνώστες, να σου κολλήσουν… ετικέτα.

Οι φίλοι μας οι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ καλά την αρχαία Ιστορία. Παρά πολύ καλά. Χαζοί δεν είναι. Γι’ αυτό άλλωστε διδάσκουν πολλές ιστορικές μάχες των Αρχαίων Ελλήνων στη στρατιωτική ακαδημία του West Point. Τι περίεργο! Καμία από αυτές τις μάχες δεν περιλαμβάνουν τους Σλάβους των Σκοπίων…

Οι φίλοι Αμερικανοί όμως ετοιμάζονται να κάνουν ένα Ιστορικό λάθος, μια σοβαρή ανακολουθία, βιάζοντας την Ιστορία που διδάσκουν στις στρατιωτικές τους σχολές, την Ιστορία με την οποία «ανδρώνουν» τις νέες γενιές στρατιωτικών ηγητόρων, στα χέρια των οποίων θα κριθεί η ασφάλεια του κράτους τους.

Ο Ελληνικός λαός άντεξε την οικονομική κρίση. Όμως δεν θα αντέξει, και θα αντιδράσει άσχημα, στην ιστορική προσβολή. Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ καλά τον Ελληνικό λαό. Γνωρίζουν ότι οι Έλληνες ζούμε (καλώς-κακώς, δεν έχει σημασία) ΜΕ ΤΗΝ και ΓΙΑ ΤΗΝ Ιστορία μας.

Πάρτε μας τα λεφτά μας. No problem. Την Ιστορία μας όμως δεν την πουλάμε, δεν την χαρίζουμε. Ο Ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία δεν αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» σε καμία μορφή στην ονομασία των Σκοπίων και ας ακούγονται διάφοροι γραφικοί. Γιατί νομίζετε δεν τολμούν να θέσουν το θέμα σε δημοψήφισμα;

Εάν οι Αμερικανοί που έχουν την ευθύνη για τη λήψη αποφάσεων διαθέτουν ελάχιστη «συναισθηματική πολιτική νοημοσύνη», θα αντιληφθούν ότι ετοιμάζονται να προσβάλλουν όχι οποιονδήποτε λαό, αλλά αυτόν που επηρέασε το Αμερικανικό Σύνταγμα. Οι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται για το όνομα των Σκοπίων.

Κακώς βέβαια, διότι γνωρίζουν ότι τις παντός είδους ανιστόρητες αποφάσεις τις βρίσκεις μπροστά σου αργότερα και οι ίδιοι ξέρουν καλά. Ενδιαφέρονται για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Θεμιτό. Όμως, το όνομα των Σκοπίων είναι πρόβλημα των Σκοπίων. Δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας.

Οι φίλοι μας οι Αμερικανοί ας αντιληφθούν ότι εάν τελικώς πιεστεί η Ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί ονομασία με όρο «Μακεδονία», σε μια χώρα που δεν είναι καν ομόθυμη σε αυτό, αφού οι θέσεις των Αλβανών της ΠΓΔΜ είναι επαρκώς καταγεγραμμένες και δημοσιοποιημένες, θα πυροβολήσουν τα πόδια τους, αφού δεν θα πετύχουν τον στόχο που έχουν θέσει.

Όχι μόνο δεν θα σταθεροποιηθεί η περιοχή των Βαλκανίων, αλλά θα διακινδυνεύσουν σοβαρά να συμβεί το ακριβώς αντίθετο: Σε λίγα χρόνια θα δημιουργηθούν νέες εστίες συγκρούσεων, με αποτέλεσμα να δοθούν ερείσματα στη Ρωσία, την οποία υποτίθεται θέλουν να αποκλείσουν από την ΠΓΔΜ, να προκαλεί αναφλέξεις όποτε αυτή το αποφασίζει.

Το Γεωπολιτικό Τρολ
Defence-Point
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.