-->

Header Ads

One man show του Ερντογάν απέναντι στα εκπαιδευμένα χανουμάκια του ΜαξίμουΑυτοί που ζητάνε την άδεια του Ερντογάν για να μιλήσουν τολμούν να ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται ή θα υπεραπιστούν την χώρα;
Αναπάντητα ερωτήματα για τις ευθύνες απέναντι στον (εκ)τουρκισμό που καλπάζει...Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Με την έλευσή του στην Θράκη ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «δίδαξε» αμετροέπεια, θράσος και –κυρίως- την άποψή του για διατήρηση συμπεφωνημένων.
Δεν είναι η «παράταση» μίας ώρας που έδωσε στον εαυτό του για την διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή, αλλά ούτε και η παραβίαση των συμπεφωνημένων περί μη εκφώνησης ομιλίας στην Κομοτηνή στο αλαλάζων «πλήθος» των τουρκοφρόνων που «αποδέχτηκαν» το κάλεσμα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των «εργαλείων» που διαθέτει αυτό στην Θράκη.

Πέραν μιας σειράς γεγονότων που χρήσουν ιδιαίτερης ανάλυσης από τις αρμόδιες ελληνικές κρατικές υπηρεσίες, ο τούρκος πρόεδρος επισκέφθηκε το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Κομοτηνής (παλαιότερη ονομασία Τζελάλ Μπαγιάρ). Κατά την επίσκεψή του αυτή (η οποία έγινε μετά την επίσκεψη και προσευχή του σε παρακείμενο τζαμί), ο Ερντογάν αναφέρθηκε με περίσσιο θράσος στην κακή κατάσταση του σχολείου. Ξεπερνώτας δε τον εαυτό του, τόλμησε και είπε πως έχει σβηστεί ως και το όνομά του «Τζελάλ Μπαγιάρ».

Οι ημέρες πέρασαν και κανείς μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να αναφερθεί στην πολιτική αλητεία και την θρασύτητα του τούρκου «σουλτάνου». Κανείς δεν φρόντισε να του υπενθυμίσει , σε περίπτωση που ο ίδιος ο Ερντογάν το έχει ξεχάσει, πως ήταν ο Τούρκος Πρόεδρος Τζελάλ Μπαγιάρ που οργάνωσε μαζί με τον Αντ. Μεντερές, τις λεηλασίες και τον μαζικό διωγμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης!

Και ο Ερντογάν αναρωτιέται και μας κουνά το δάχτυλό του επειδή σβήστηκε το όνομα του συγκεκριμένου από ένα ελληνικό σχολείο; Αλλά και κανείς από την εδώ πλευρά (κυβερνητικούς, συγκυβερνητικούς, πατριώτες, λόγιους και λογάδες και κάθε είδους πωλητικούς πραματευτάδες) δεν αναφέρθηκε στο μεγάλο και αναπάντητο ερώτημα: Μα γιατί έχουμε ακόμη σχολείο με το όνομά του; Γιατί να έχουμε το όνομα ενός εγκληματία σε ένα ελληνικό σχολείο;

Ποιος είναι ο υπεύθυνος για την χαλασμένη πινακίδα;

Η συγκεκριμένη αναφορά και έμμεση κατηγορία για αμέλεια του ελληνικού κράτους- από τον Ερντογάν ήταν εξ ορισμού λανθασμένη, αφού το συγκεκριμένο σχολείο είναι μεν μειονοτικό, αλλά είναι –κυρίως- έχει μουσουλμάνο διευθυντή!

Και ο μόνος υπεύθυνος για την αναγραφή της ονομασίας είναι ο μουσουλμάνος διευθυντής που όφειλε να επισημάνει και να ζητήσει σχετικό κονδύλιο είτε από την διεύθυνση της Β’θμιας Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή (δεν το έχει κάνει) είτε να ζητήσει την ευγενική χορηγία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Έτσι, για να αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αντί να σκύβουμε και να σωπαίνουμε σε κάθε πρόκληση του -με σοβαρά προβλήματα προσωπικότητας- τούρκου προέδρου.

Ο Ερντογάν απείλησε την πολιτική συνέχεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Όσο για εκείνους που κυβερνούν την χώρα και έχουν επιλέξει να κρατούν χαμηλούς τόνους στις τουρκικές προκλητικότητες, για να εξασφαλίσουν μια άτυπη «προστασία» με διατήρηση μικρών αριθμών από την Τουρκία προς την Ελλάδα στο θέμα των λαθρομεταναστών, μήπως θα πρέπει με τη σειρά τους να σκεφτούν πως ο «βασιλιάς είναι προ καιρού γυμνός» και δεν μπορεί να αποκρυβεί περαιτέρω η μεγάλη και τραγική αλήθεια, άμεση συσχετιζόμενη τόσο με την ύπαρξη αλλά και την παράταση του κυβερνητικού τους βίου…

Αλήθεια η οποία συνδέεται με τους 4 μειονοτικούς – μουσουλμανικούς ψήφους, που λειτουργούν ως ωρολογιακή βόμβα και ο Ερντογάν κρατάει στα χέρια του τον μηχανισμό πυροδότησής της, δηλαδή τον τερματισμό ύπαρξης της παρούσας κυβέρνησης…

Ποιος ήταν ο Τζελάλ Μπαγιάρ

Ο Τζελάλ Μπαγιάρ το 1937 διαδέχθηκε τον Ινονού, ως αναπληρωτής πρωθυπουργός και αργότερα ως οριστικός. Το 1938, μετά τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ, ο Ινονού ανέλαβε Πρόεδρος Δημοκρατίας και ο Μπαγιάρ ανέλαβε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, με την οποία και κυβέρνησε τη χώρα μέχρι το 1939. Από τότε διατήρησε μόνο τη βουλευτική του ιδιότητα, μέχρι το 1945, οπότε και τέθηκε επικεφαλής τεσσάρων βουλευτών, που υπέγραψαν δήλωση, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε εκλογές, στις 14 Μαΐου του 1950.

Ο Τζελάλ Μπαγιάρ, ως τρίτος πρωθυπουργός της Τουρκίας, είχε περάσει από την Δυτική Θράκη το 1938 και το 1952 ήταν η δεύτερη επίσκεψή του, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του τρίτου Προέδρου. Στις εκλογές του 1950 το Δημοκρατικό Κόμμα υπερίσχυσε με συντριπτική πλειοψηφία και ο Τζελάλ Μπαγιάρ εκλέχθηκε Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας αναθέτοντας την πρωθυπουργία στον Αντνάν Μεντερές.
Τη θέση του Προέδρου διατήρησε μέχρι το 1960. Καταδικάστηκε σε θάνατο το 1961, αλλά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια, εξαιτίας της ηλικίας του. Αφέθηκε ελεύθερος με τη γενική αμνηστία του 1966. Πέθανε στην Κωνσταντινούπολη το 1986, σε ηλικία 103 ετών.

Το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Ξάνθης

Πενήντα (50) χιλιόμετρα δυτικά της Κομοτηνής, στην Ξάνθη, υπάρχει και λειτουργεί ένα άλλο μειονοτικό σχολείο. Και σε αντίθεση με το «ιστορικό» Τζελάλ Μπαγιάρ, αυτό είναι ιδιωτικό…! Ο ιδιοκτήτης του είναι μουσουλμάνος της Ξάνθης και είχε την χαρά να του χαρισθούν το οικόπεδο και οι κτιριακές εγκαταστάσεις λίγο πριν από τις τελευταίες ευρωεκλογές. Ο μεγάλος δωρητής (έμοιαζε με εξαγορά ψήφων πριν τις ευρωεκλογές) ήταν η τότε κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου...

Στο συγκεκριμένο ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο, το οποίο επισκέφθηκε πρόσφατα ο κ. Τσαβούσογλου, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας (ο οποίος έβγαλε και διάγγελμα αναφερόμενος στην βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα!!!), καταγράφονται σειρά πράξεων που δεν συνάδουν είτε με το νόμο είτε με την ηθική. Αξίζει να τονιστεί πως είναι το μοναδικό ιδιωτικό σχολείο της Ελλάδας, οι μαθητές του οποίου μεταφέρονται με έξοδα του ελληνικού δημοσίου. Είναι επίσης το μοναδικό σχολείο, του οποίου οι περισσότεροι μαθητές ανήκουν σε οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα (αποδέκτες του κοινωνικού μερίσματος), αλλά παραδόξως, διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν τα δίδακτρα στον ιδιοκτήτη του σχολείου.

Στο σχολείο αυτό έχουν καταγραφεί σειρά «λειτουργικών ατασθαλιών», αφού λειτουργεί με τμήματα έως και 40 μαθητών, ενώ υπάρχουν αίθουσες εκπαίδευσης οι οποίες είναι… υπόγειες! Αναλογιζόμενοι πως ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά εκπαιδευτική αίθουσα δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τους 32, είναι απορίας άξιο το πως (και ποιοι αλλά και γιατί) επιτρέπουν την συνέχιση της λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου, αφού, επιπλέον, δεν πληρούνται τα σχετικά κριτήρια – κανόνες ασφαλείας αλλά και υγιεινής (οι αίθουσες μυρίζουν μούχλα) στην λειτουργία του.

Λίαν προσφάτως, όμως, το μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο της Ξάνθης απέκτησε και παράρτημα, το οποίο χτίστηκε σε οικόπεδο των μουσουλμανικών βακουφίων Ξάνθης και λειτούργησε σε χρόνο ρεκόρ (περίπου 1 χρόνος χρειάστηκε για την κατασκευή του), έχοντας όμως σοβαρά ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, όπως μαρτυρούν όσοι το επισκέφθηκαν.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως έχουν αναφερθεί περιστατικά ισχυρής άσκησης τουρκικής προπαγάνδας εντός των αιθουσών του συγκεκριμένου σχολείου, από τούρκους (όχι έλληνες) καθηγητές, οι οποίοι έχουν επιλέξει αντί μαθήματος να μιλάνε μόνο για την Τουρκία και να λένε συνέχεια στους μαθητές ότι είναι τούρκοι.
Και όμως, αυτοί οι άνθρωποι υποτίθεται ότι πληρώνονται για να διδάσκουν την υπάρχουσα διδακτέα ύλη και όχι να λειτουργούν ως προπαγανδιστές της Τουρκίας σκοπεύοντας στην δημιουργία φανατικών τούρκων εντός της Ελληνικής Θράκης…!

Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές που ενημερώνουν τους πολιτικούς τους προϊσταμένους. Τα υπάρχοντα ερωτήματα, δυστυχώς, είναι πάρα πολλά, ενώ οι ουσιαστικές και έμπρακτες απαντήσεις είναι μηδενικές. Όπως, το γιατί οι μαθητές των μειονοτικών σχολείων έχουν τεράστια –αρνητική- διαφορά, σε σχέση με τους μουσουλμάνους μαθητές των οποίων οι γονείς επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους σε σχολεία του δημοσίου… (επιλογή που ακολουθούν σχεδόν στο σύνολό τους οι τουρκόφρονες της Θράκης)…

Στρώνουν κόκκινο χαλί στην Θράκη για τον επελαύνοντα τουρκισμό;

Ολοκαίνουργιο κατακόκκινο χαλί στρώθηκε στον «σουλτάνο» Ταγίπ Ερντογάν για να... πατήσει το πόδι του με κάθε επισημότητα στη Θράκη, την οποία η Άγκυρα -τρέφοντας πολύ επικίνδυνα για την εδαφική μας ακεραιότητα νεοοθωμανικά όνειρα- συστηματικά εποφθαλμιά τα τελευταία χρόνια προκαλώντας τακτικά την Αθήνα.

Το περίεργο όσο και ευτράπελο της υπόθεσης είναι ότι σε όλη τη Θράκη δεν υπήρχαν τάπητες ερυθρού χρώματος για την επίσημη υποδοχή και έτσι το υπουργείο Εξωτερικών αναγκάστηκε να υποβάλει αίτημα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την αγορά καινούργιου χαλιού προκειμένου να στρωθεί στον κρατικό αερολιμένα.

Το χαλί τελικά, αφού μας κόστισε 1.500 ευρώ, τοποθετήθηκε έγκαιρα στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, όπου προσγειώθηκε την περασμένη Παρασκευή το αεροπλάνο του Τούρκου προέδρου, προτού ο κ. Ερντογάν μεταβεί στην Κομοτηνή για να δώσει το γνωστό «σόου» εντυπώσεων για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, εμφανιζόμενος σχεδόν ως ο υπέρτατος υπερασπιστής όλων των μουσουλμανικών πληθυσμών της υφηλίου.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως σε αυτή του την «ιδιωτική επίσκεψη» αλλά στην πραγματικότητα επίδειξη ισχύος του τούρκου Προέδρου, δεν υπήρχε –ως όφειλε- ο πρωθυπουργός ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και αυτή η απουσία τους άφησε πολλά υπονοούμενα στο ότι πιθανότατα δεν ήθελαν να είναι παρόντες σε κάποια «μη συμπεφωνημένη» ενέργεια του Ερντογάν που πάτησε στην Θράκη με όλο του το μεγαλείο και ως Πρόεδρος της Τουρκίας και επ’ ουδενί ως ιδιώτης, όπως μας είπαν πως είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών…

Αντί απαντήσεων σε κρίσιμα ερωτήματα, ψάχνουν για δικαιολογίες

Μήπως κάποιοι πρέπει, επιτέλους, να κατανοήσουν έστω και στον ελάχιστο βαθμό πως χρέος τους δεν είναι να στρώνουν κόκκινα χαλιά στον τουρκισμό, αλλά να σηκώσουν την ελληνική σημαία από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Θράκη;

Μήπως πρέπει να καταλάβουν πως οι πολιτικές χαμηλών τόνων και η εν γένει στάση υποκλίσεων και συζητήσεων σε υβριστές της Ελλάδας, αλλά και η σιωπή σε εξόφθαλμες διαχρονικές (ξεκινούν αμέσως μετά την Μικρασιατική καταστροφή) πολιτικές της γείτονος είναι τραγικά – εγκληματικά λάθη, που δημιουργούν κενούς ζωτικούς χώρους τους οποίους τρέχει να εκμεταλλευθεί και να καλύψει με την παρουσία της η Τουρκία;

Μήπως, τελικά, πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά όχι μόνο τα λάθη, αλλά κυρίως τις παραλείψεις τους σε θέματα που έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν αυτή την τουρκική προκλητικότητα, η οποία υπογράφεται με το περίφημο τουρκικό casus belli στο Αιγαίο και επεκτείνεται τόσο προς το νότιο Αιγαίο και το Καστελλόριζο, αλλά και προς την Ελληνική Θράκη η οποία υποφέρει κυρίως από την εγκατάλειψη των καρεκλοκένταυρων των Αθηνών, αλλά και των τοπικών τους εκπροσώπων και μαριονεττών, που έχουν καταφέρει να φέρουν την Ελληνική (το τονίζουμε) Θράκη σε κωματώδη (λόγω της απραξίας και των εγκληματικών λαθών των αρμοδίων) αλλά και κομματώδη (λόγω των ψήφων που αναζητούν οι εκάστοτε εραστές της εξουσίας) κατάσταση τη στιγμή που όλοι οι γνωρίζοντες φωνάζουν για απειλή Κυπροποίησης ή Κοσοβοποίησης αυτής της ελληνικής ακριτικής περιοχής;

Είτε σε κάποιους αρέσει, είτε όχι, ο Ερντογάν άνοιξε ένα τεράστιο θέμα με αναφορά του σε "τούρκους της Θράκης", αμφισβήτησε ευθέως την ύπαρξη της Θράκης στη Συνθήκη της Λωζάνης (τις επόμενες ημέρες και σε νησιά του Αιγαίου), αναδιάταξε την θεματολογία των ελληνοτουρκικών διαφορών (όπως αυτές εισήχθησαν από την πλευρά της Τουρκίας) αλλά και εν γένει της ελληνοτουρκικής διπλωματίας, ενώ αναφέρθηκε ξεκάθαρα σε μη αναγνώριση εκ μέρους του της νομικής ισχύος της Συνθήκης, αλλά της πολιτικής ισχύος (με όλα όσα αυτό συνεπάγεται) για την αλλαγή - επικαιροποίηση της διεθνούς Συνθήκης της Λωζάνης. Το γιατί κάποιοι επιμένουν σε πρωτοβουλίες της Ελληνικής πλευράς προκειμένου να δημιουργηθεί ένα "κλίμα εμπιστοσύνης" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, είναι κάτι που στο μέλλον σίγουρα θα διερευνηθεί από ειδικούς επιστήμονες και πιθανότατα από την Δικαιοσύνη. Γιατί, πιστεύοντας πως η Τουρκία θα κινηθεί έναντι της Ελλάδας με κανόνες διεθνούς δικαίου και διπλωματική (ή άλλου είδους) ευγένεια, τότε αν δεν είναι ηλίθιοι είναι βέβαιο πως πρέπει να ερευνηθούν ενδελεχώς...

Οι ευθύνες είναι τεράστιες, οι εξελίξεις διαγράφονται δυσάρεστες και οι «αρμόδιοι» αλλά ποτέ υπεύθυνοι είναι και πάλι ανύπαρκτοι… Και όλα δείχνουν πως, δυστυχώς, τα χειρότερα έπονται… εκτός εάν συμβεί κάποιο θαύμα…!

ΥΓ: Το γιατί πραγματικά ήρθε τώρα ο Ερντογάν στην Ελληνική Θράκη θα το καταθέσουμε σε επόμενο άρθρο, δυσαρεστώντας εκείνους που διαφημίζουν νίκη του Τσίπρα απέναντι στον Ερντογάν... και ιδιαίτερα εκείνων που (για άγνωστους - γνωστούς λόγους) χαίρονται με την αναφορά του Ερντογάν σε τρεις μειονότητες (Πομάκους, Ρομά και... Τούρκους), αγνοώντας πως αυτόματα παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης που ΔΕΝ αναφέρεται σε "τούρκους της Θράκης"...
πηγή: kostasxan
[full_width]
Edit

No comments

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Powered by Blogger.