-->

Header Ads

ΙΣΧΥΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ


Η «δημοκρατία», από το πρώτο φύλλο της μέχρι τώρα, δεν έχει σταματήσει να αρθρογραφεί, να δημοσιεύει ρεπορτάζ και έρευνες για τη μεγάλη προδοσία του Μνημονίου και για το ποιοι ωφελήθηκαν από την παράδοση της Ελλάδας στα νύχια των πιστωτών. Η επικέντρωση της «δημοκρατίας» σε αυτό το θέμα και οι χιλιάδες σελίδες που έχουν αφιερωθεί στην παρουσίαση και την ανάλυσή του δικαιώνεται και επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις.

Πεποίθησή μας ήταν (και παραμένει) ότι αυτοί που «σώθηκαν» από το αλυσόδεμα της πατρίδας μας με τα δεσμά του Μνημονίου ήταν οι ξένοι επενδυτές. Αυτό επαληθεύτηκε και από τον απερχόμενο πρόεδρο του Eurogroup, που μίλησε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και είπε τα ακόλουθα: «Τα πρώτα χρόνια έγιναν λάθη και στα πρώτα προγράμματα αυτοσχεδιάσαμε. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τις τράπεζες ήταν δαπανηρός και μη αποτελεσματικός. [...] Είναι αλήθεια ότι στόχος ήταν να σωθούν οι επενδυτές εκτός Ελλάδας και γι’ αυτό είμαι υπέρ των κανόνων για το bail-in (σ.σ.: “κούρεμα” μετόχων, ομολογιούχων, ακόμα και καταθετών των τραπεζών με ποσά άνω των 100.000 ευρώ), έτσι ώστε να μη διασωθούν επενδυτές με χρήματα φορολογουμένων».

Τα παραπάνω αποκαλυπτικά του ανθέλληνα Ντάισελμπλουμ αποτέλεσαν πρωτοσέλιδο θέμα στη «δημοκρατία» αλλά, για λόγους που άπαντες μπορούμε να υποπτευθούμε, αγνοήθηκαν επιδεικτικά από το σύνολο του κατεστημένου σύμπλοκου των ΜΜΕ, που έχουν εξασκηθεί επί σειράν ετών στο σπορ της... κερδοφόρου σιωπής για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Κι όμως, και αυτή η ομολογία του απερχόμενου προέδρου του Eurogroup, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό δράμα, είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τον ιστορικό του μέλλοντος. Θα αποτελέσει και αποδεικτικό στοιχείο ενοχής ορισμένων που υποστήριζαν ότι το Μνημόνιο «είναι σωτηρία» και μεθόδευσαν την υπαγωγή μας σε αυτό.

Είναι καλό να έχουν στη διάθεσή τους τα λόγια του Ντάισελμπλουμ οι δικαστές που θα αναλάβουν την αποστολή να κρίνουν τις ποινικές ευθύνες εκείνων που κατέστρεψαν τη χώρα μας, αφαίρεσαν από τους πολίτες την εθνική κυριαρχία, έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες στην ξενιτιά, οδήγησαν χιλιάδες στην αυτοκτονία, εξαθλίωσαν μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, υπονόμευσαν το μέλλον και εκποίησαν το παρόν της πατρίδας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά και οι υπόλοιποι συναυτουργοί των μνημονιακών εγκλημάτων κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν για το έγκλημα που συνετελέσθη σε βάρος της Ελλάδας. Είναι τέτοια η έκταση της βλάβης τόσο πολλά τα θύματα και τόσο βαριές οι συνέπειες όσων έγιναν, ώστε θα αποτελέσει ιστορική (και στατιστική) παραδοξότητα όλα τούτα να μείνουν ατιμώρητα.

δημοκρατία
Edit

No comments

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Powered by Blogger.