Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε την Πολωνία στο Ευρωδικαστήριο για το νόμο περί ΜΚΟ!

Σχόλιο: Θέλουν να επιβάλουν τις ιδιωτικοποιήσεις των πάντων με συμμετοχή και των ΜΚΟ; Θα στήνουν ομάδες πολλές φορές αμφιβόλου προέλευσης και σκοπού που θα διαχειρίζονται πολύ κρίσιμα θέματα για την ασφάλεια και την συνοχή των κοινωνιών;

Με μια πρωτοφανή απόφασή της, η πρώτη παρόμοια στην ιστορία της ΕΕ, η Επιτροπή ζητά την παραδειγματική τιμωρία της Πολωνίας και την παραπομπή της στο Ευρωπαίκό Δικαστήριο, καθώς θεώρησε ότι παρά τη μακρά περίοδο προειδοποιήσεων και οδηγιών που της χορήγησε, η χώρα αρνήθηκε να δεχθεί το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Ανεξαρτησία της Δικαστικής εξουσίας.

Χθες, εξέδωσε την απόφασή της και συγχρόνως δέχθηκε τα πυρά των ευρωσκεπτικιστών, τόσο της Πολωνικής κυβέρνησης όσο και των χωρών του Βίσεγκραντ, που θα επιθυμούσαν να εφαρμόσουν παρόμοιες πολιτικές.

Το ζήτημα, αν η Βαρσοβία δεν βρει τρόπο υπαναχώρησης και αποδοχής του Ευρωπαϊκού κεκτημένου κινδυνεύει να αποτελέσει μια «θρυαλλίδα» στη βάση της Ένωσης οδηγώντας ενδεχομένως ακόμη και σε απρόβλεπτες εξελίξεις.

Η Ευρωπαϊκή ανακοίνωση

«Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες, εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, να ξεκινήσει εποικοδομητικό διάλογο με τις πολωνικές αρχές βάσει του πλαισίου για το κράτος δικαίου, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σαφής κίνδυνος σοβαρής παραβίασης του κράτους δικαίου στην Πολωνία», σημειώνει στην επίσημη ανακοίνωσή της για την ενεργοποίηση του άρθρου 7 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης κατά της Βαρσοβίας.

«Οι δικαστικές μεταρρυθμίσεις στην Πολωνία σημαίνουν ότι το δικαστικό σύστημα της χώρας είναι πλέον υπό τον πολιτικό έλεγχο της κυβερνώσας πλειοψηφίας. Ελλείψει δικαστικής ανεξαρτησίας, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή του δικαίου της Ένωσης, από την προστασία των επενδύσεων έως την αμοιβαία αναγνώριση των αποφάσεων σε τομείς τόσο διαφορετικούς όπως οι διαφορές επιμέλειας τέκνων ή η εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης.

»Ως εκ τούτου, η Επιτροπή προτείνει στο Συμβούλιο να εκδώσει απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 7 παράγραφος 1 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, η Επιτροπή εξέδωσε συμπληρωματική (4η) σύσταση για το κράτος δικαίου, καθορίζοντας με σαφήνεια τα μέτρα που οι πολωνικές αρχές μπορούν να λάβουν προκειμένου να διορθωθεί η υφιστάμενη κατάσταση.

»Εάν οι πολωνικές αρχές εφαρμόσουν τις προτεινόμενες ενέργειες, η Επιτροπή είναι έτοιμη, σε στενή συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να επανεξετάσει την αιτιολογημένη πρότασή της. Επιπλέον, η Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα στη διαδικασία επί παραβάσει κατά της Πολωνίας για παραβιάσεις του δικαίου της Ε.Ε. από τον νόμο περί της οργάνωσης των τακτικών δικαστηρίων, παραπέμποντας την Πολωνία στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Μολονότι λαμβάνει αυτά τα άνευ προηγουμένου μέτρα, η Επιτροπή εξακολουθεί να προσφέρεται για τη διεξαγωγή εποικοδομητικού διαλόγου ώστε να διορθωθεί η υφιστάμενη κατάσταση», καταλήγει η Κομισιόν.

Ουγγρική αντίδραση

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζολτ Σεμγέν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργοποίηση του άρθρου 7 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για την επιβολή κυρώσεων κατά της Πολωνίας.

Έκανε επίσης λόγο για πλήγμα κατά της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Ο κ. Σεμγέν προειδοποίησε ότι η Βουδαπέστη θα θέσει βέτο στην επιβολή κυρώσεων κατά της Βαρσοβίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, την οποία αποτελούν το κεντροδεξιό – δεξιό Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν και το δεξιό Χριστιανοδημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (KDNP) είναι πολιτικός σύμμαχος της συντηρητικής δεξιάς κυβέρνησης του κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) της Πολωνίας.

Μαζί, πολλές φορές σε συμμαχία και με τις κυβερνήσεις Τσεχίας και Σλοβακίας, ως «Ομάδα του Βίζεγκραντ», έχουν ορθώσει αντιμεταναστευτικό «τείχος», αρνούμενες την υποδοχή προσφύγων, με έντονες αναφορές στις χριστιανικές αξίες και στον κίνδυνο που κατά τις ίδιες συνιστά για την Ευρώπη το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Σημειώσεις

Δημοσίευση σχολίου

Η ΤΕΣΣΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑΜΗΝ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥΥΠΟΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΟΥ ΑΠΟΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΕΣ ΧΒΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ Η ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΟΝΥΡΕΥΤΙΚΑΝ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ,ΤΑΧΑΜΟΥ ΟΤΙ ΕΤΣΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΓΙΝΗ ΕΝΝΟΙΑΙΑ ,ΜΕ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑ ΕΛΕΝΧΟΥΝ ΜΕΣΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΚΕΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΟΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ Μ.Κ.Ο ΤΥΠΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑ'Ι'Χ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΣΑΡΗ ΚΑΘΕ ΑΠΟΒΛΗΤΟ Μ.Κ.Ο ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΟΓΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο ΔΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ .ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΛΩΝΙΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΤΣΕΧΙΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΝΑΜ,ΗΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΣΤΗΣ ΟΡΕΞΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΗΛΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ Ε.Ε ΜΕ ΜΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΣΤΕΣ Η ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΗ ΠΑΡΑΣΑΓΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟ'Ι'ΜΑ ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΟΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.

αυτο που γινεται στην ελλαδα η ισλαμοποιηση η αντικατασταση πληθυσμου με μουσουλμανικους πληθυσμους. ετσι τουρκια,σορος,ε.ε,σιωνιστες μαζι με την οικονομικη κατοχη και σε λιγο καιρο στρατιωτικη κατοχη(ευρωστρατος) εξασφαλιζουν την διαλυση-εξαφανιση του ελληνικου εθνους και του ελληνικου λαου. και εμεις καθομαστε απαθεις τρωμε την προπαγανδα των μμε και περα βρεχει.

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget