Η εγκληματική προπαγάνδα ξεκινά πάντα με μια μισή αλήθεια: Οττο Φρίτσε, υπεύθυνος προπαγάνδας του ΧίτλερΟ εν λόγω δημοσιογράφος κι όσοι ήθελε να ικανοποιήσει, νόμιζαν ότι θα τα καταφέρουν επικαλούμενοι καθαρά ψεύδη και αναλήθειες σαν αυτά που χρησιμοποιούν στην προπαγάνδα που ασκούν ως επάγγελμα, να με καταδικάσουν ως κοινό συκοφάντη.Γράφει ο Δημήτρης Καζάκης

Ο φερόμενος ως επαγγελματίας δημοσιογράφος κ. Στούπας δημοσίευσε το εξής στο προφίλ του:

"Το 2011 ο κ. Δημήτρης Καζάκης είχε γράψει δημοσίως πως μισθοδοτούμαι από μυστικά κονδύλια, για να υποστηρίζω την παραμονή στο ευρώ και τα μνημόνια .Όπως είναι φυσικό προσέφυγα στη δικαιοσύνη. Σήμερα η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο όπου και κρίθηκε ένοχος για δυσφήμηση. Το αδίκημα της απλής δυσφήμησης παραγράφεται στα δυο χρόνια..."

Όπως συνηθίζει ο κ. Στούπας και στη δημοσιογραφία που ασκεί, λέει μισές αλήθειες για να ισχυριστεί ένα μεγάλο ψέμα. Ο εν λόγω κύριος ενοχλήθηκε, λέει, από ένα σχόλιο που είχα κάνει στο προσωπικό μου blog τον Ιούνιο του 2011 ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος και άλλοι του συναφιού του μισθοδοτούνται από μυστικά κονδύλια - κι όχι μόνο - για να παραμυθιάζουν με σύστημα τον απλό κόσμο με σκοπό να εμφανίσουν αναγκαία την μνημονιακή κατοχή της Ελλάδας.

Ο κ. Στούπας εμφανίστηκε να θίγεται και άσκησε μήνυση εναντίον μου για συκοφαντική δυσφήμηση μετά από 8 ολόκληρους μήνες, διότι όπως ισχυρίζεται ο ίδιος στη μήνυσή του τον συκοφάντησα επειδή ανέφερα ότι αυτός και άλλοι εκμισθώνονται από μυστικά κονδύλια για υπερασπίζονται το μνημόνιο κι επειδή τον θεωρώ ως υπαίτιο - όπως πάλι ισχυρίζεται στη μήνυσή του - της κρίσης. Τελικά η μήνυση του εν λόγω κυρίου έφτασε στο ακροατήριο στις 30 Νοεμβρίου φέτος, όπου τόσο ο εισαγγελέας της έδρας, όσο και η πρόεδρος δεν αποδέχθηκαν ότι πρόκειται για συκοφαντία διότι το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του κ. Στούπα ότι είναι δήθεν έγκριτος δημοσιογράφος κι ότι δεν τα παίρνει από τα "μυστικά κονδύλια".

Γιατί δεν πείστηκε το δικαστήριο; Διότι πολύ απλά κατά την ακροαματική διαδικασία παρουσιάστηκαν εκτενώς τα ψεύδη που επικαλείται συστηματικά για να υπερασπιστεί τη μνημονιακή κατοχή της Ελλάδας. Μάλιστα, ο δικός μου ισχυρισμός ήταν απλός κι ολοφάνερα λογικός: Από την στιγμή που βλέπεις έναν δημοσιογράφο - που υποτίθεται ότι οφείλει να ενημερώνει αντικειμενικά - να ισχυρίζεται μνημειώδη ψέμματα για την οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας, να παραποιεί με πρωτοφανή τρόπο τα δεδομένα και να μην έχει κάτι τέτοιο ουδεμία επίδραση στην επαγγελματική του διαδρομή ως δημοσιογράφου.

Κι επίσης γνωρίζεις ότι υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρείες που είχαν κι έχουν αναλάβει να διοχετεύουν χρήμα και "επιχειρήματα" εκ μέρους του ΔΝΤ και του κρατικού προϋπολογισμού σε δημοσιογράφους για να ισχυριστούν τα ίδια που γράφει και ισχυρίζεται ο εν λόγω δημοσιογράφος, τότε τι υποθέτεις γι' αυτόν;

Το δικαστήριο δέχθηκε όχι μόνο ότι υπάρχουν "μυστικά κονδύλια" - κάτι που ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει αν φυλλομετρήσει τον προϋπολογισμό - αλλά και το γεγονός - το οποίο έως σήμερα έχει καταγγελθεί επίσημα από πολλούς - ότι χρησιμοποιήθηκαν ειδικά την επίμαχη περίοδο για δόλια προπαγάνδα υπέρ του μνημονίου. Επομένως είναι απολύτως λογικό να εικάζει κανείς για δημοσιογράφους σαν τον κ. Στούπα, αλλά και για τον υστερικό τρόπο υπεράσπισης του μνημονίου με ψεύδη και ανοησίες, ότι τα "παίρνουν" για να το κάνουν.

Το δικαστήριο κατέληξε - μετά από πρόταση του εισαγγελέα - ότι δεν μπορεί να κρίνει με βεβαιότητα το αν τα παίρνει ή δεν τα παίρνει ο κ. Σούπας από τα "μυστικά κονδύλια" κι επομένως η ανάρτησή μου αυτή είναι απλή κι όχι συκοφαντική - όπως επιζητούσε ο κ. Στούπας - δυσφήμιση. Κι έτσι η υπόθεση πήγε στο αρχείο.

Η επιχείρηση σπίλωσής μου απέτυχε, η οποία είχε ως συστατικό μέρος ακόμη και την επίκληση ψευδομαρτηρίας ότι εγώ λέει κρυβόμουν. έδινα λάθος διεύθυνση και δραπέτευα από την πίσω πόρτα για να μην παραλάβω το εξώδικο. Πότε το έκανα αυτό; Όταν δεκάδες άγνωστοι συμπολίτες μας έβρισκαν στον τηλεφωνικό κατάλογο τρόπο επικοινωνίας μαζί μου. Όταν σχεδόν καθημερινά βρισκόμουν στις πλατείες και σε άλλες δημόσιες εκδηλώσεις. Όταν από τον Σεπτέμβρη του 2011 συμμετείχα σε ημερήσια ραδιοφωνική εκπομπή. Όταν τα δημοσιογραφικά επιτελεία των περισσότερων εκείνη την εποχή εκπομπών ήξεραν πώς και που να με βρουν.

Η μήνυση του κ. Στούπα έγινε 8 μήνες μετά το "αδίκημα", δηλαδή την περίοδο που η ραδιοφωνική εκπομπή στο Ράδιο 9 είχε ρεκόρ ακροαματικότητας και το αφεντικό του μέσου, ο γνωστός κ. Κοντομηνάς, έχοντας τρομάξει από την επιτυχία της, ετοιμαζόταν να την κόψει από τον "αέρα", μιας και έθιγε ευθέως τα συμφέροντά του, τα οποία ήταν και παραμένουν ταυτισμένα με το μνημόνιο. Όπως κι έκανε λίγες μέρες πριν την ψήφιση του 2ου μνημονίου στις αρχές Φεβρουαρίου 2012. Ο κ. Στούπας θέλησε με τη μήνυση περί συκοφαντική δυσφήμισης εναντίον μου την ίδια ακριβώς περίοδο να κερδίσει πόντους στα κυκλώματα και τους κύκλους που κινείται επαγγελματικά.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος κι όσοι ήθελε να ικανοποιήσει, νόμιζαν ότι θα τα καταφέρουν επικαλούμενοι καθαρά ψεύδη και αναλήθειες σαν αυτά που χρησιμοποιούν στην προπαγάνδα που ασκούν ως επάγγελμα, να με καταδικάσουν ως κοινό συκοφάντη. Απέτυχαν. Αν τώρα ο κ. Στούπας και κυρίως τα αφεντικά του νιώθουν ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου, το μόνο που έχω να πω είναι να επαναλάβω τα λόγια του Λάμπρου Τζαβέλα προς τον Αλή Πασά: "Αλή Πασά, χαίρομαι όπου εγέλασα ένα δόλιον. Είμαι εδώ να διαφεντεύσω την πατρίδα μου εναντίον εις ένα κλέπτην."

Πηγή: http://dimitriskazakis.blogspot.gr/
[full_width]

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget