Άνοιξε πόλεμο κατά του ελληνικού τουρισμού η Γερμανία;Suddeutsche Zeitung: Μη ασφαλής χώρα για τους Γερμανούς η Ελλάδα
Χωρίς να διευκρινίζονται οι λόγοι, αλλά και χωρίς να παρουσιάζονται σχετικές αποδείξεις ή έστω και αποχρώσες ενδείξεις, ήρθε στη δημοσιότητα ένα γερμανικό δημοσίευμα, με βάση το οποίο, η Ελλάδα δεν είναι ασφαλής τόπος προορισμού για τους γερμανούς πολίτες. Και αυτό, χωρίς να διευκρινίζονται τα σημεία εκείνα για τα οποία η Ελλάδα θεωρείται -σύμφωνα με το δημοσίευμα- μη ασφαλής χώρα - τόπος τουριστικού προορισμού για τους γερμανούς. Και αυτή η απουσία επαρκούς -ή έστω και στοιχειώδους- αιτιολόγησης δεν αποτελεί δημοσιογραφικό ολίσθημα, αλλά περίτρανη απόδειξη της ύπαρξης ενός συνεχούς υπόγειου πολέμου που ασκείται κατά της Ελλάδας, από την πλευρά αφανών -αλλά υπαρκτών- οικονομικών συμφερόντων που χρησιμοποιούν ως κέντρο αναφοράς των δραστηριοτήτων τους την Γερμανία.

Για την πλειονότητα των Γερμανών υπάρχουν μόλις πέντε ασφαλείς χώρες διακοπών, γράφει η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Φόβος πριν τις διακοπές», στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποτελεί ένα σαφέστατο παράδειγμα κίτρινου ή κατευθυνόμενου πολιτικά (και οικονομικά) Τύπου, ο οποίος αναλαμβάνει τη "εργολαβία εκτέλεσης συμβολαίου" που αφορά μια οικονομική επίθεση (στον τουρισμό) προς την ελληνική οικονομία.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει ότι «εκτός βέβαια από τη Γερμανία, είναι η Αυστρία, η Ελβετία και με διαφορά η Ιταλία και οι Σκανδιναβικές χώρες που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις των ασφαλών χωρών. Ακόμα και η Ισπανία, αγαπημένος προορισμός των γερμανών τουριστών, δίνει μόλις στο 50% των ερωτηθέντων την αίσθηση ότι είναι ασφαλείς και καταλαμβάνει τελικά την έκτη θέση. Της Ισπανίας έπονται Καναδάς, Αυστραλία, Βέλγιο και Ολλανδία, ενώ τη δέκατη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα με 34% πριν από την Κροατία και την Βρετανία. Ας σημειωθεί ότι οι ερωτηθέντες δεν ρωτήθηκαν για την Γαλλία.

Πρόκειται για τα κύρια αποτελέσματα αντιπροσωπευτικής έρευνας του Iνστιτούτου Ερευνών Αγοράς GfK για λογαριασμό του κοινωφελούς Ιδρύματος για Ζητήματα Μέλλοντος του Αμβούργου που χρηματοδοτείται από την British American Tobacco. "Αντί για ήλιο, παραλία, και θάλασσα είναι πλέον η ασφάλεια που έχει καθοριστική σημασία για την επιλογή τουριστικού προορισμού. Δεν εκπλήσσει κατά συνέπεια ότι κλασικοί προορισμοί, όπως Τουρκία, Αίγυπτος και Τυνησία έχουν κακή βαθμολογία, υπογραμμίζει ο υπεύθυνος σύνταξης της έκθεσης Ulrich Reinherdt», αποφεύγοντας να αιτιολογήσει τον χαρακτηρισμό της Ελλάδας ως μη ασφαλούς χώρας για διακοπές των γερμανών πολιτών.
πηγή
[full_width]

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget