-->

Header Ads

Η Άγκυρα απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα


Αίτηση ακύρωσης της απόφασης για το άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό από την ελληνική κυβέρνηση
Σε σχετική ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει:...

Να δοθεί άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οι συνολικά 8 Τούρκοι στρατιωτικοί κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, τον περασμένο Ιούλιο, αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου.

Η Επιτροπή έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε από κανένα στοιχείο ότι ο Τούρκος στρατιωτικός είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα και πως δεν μπορεί να εκδοθεί στην Τουρκία καθώς δεν θα έχει δίκαιη δίκη.

Παράλληλα, η Επιτροπή επικαλούμενη τη Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, επισημαίνει ότι η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Μετά την απόφαση, ο Τούρκος στρατιωτικός αφέθηκε ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού όπου κρατείτο διοικητικά, ενώ παραμένουν σε καθεστώς διοικητικής κράτησης οι υπόλοιποι εφτά στρατιωτικοί που περιμένουν κι εκείνοι την απόφαση της Επιτροπής για την αίτηση ασύλου που έχουν καταθέσει.

Οι αντιδράσεις στην απόφαση της Επιτροπής Ασύλου και οι απειλές για επιπτώσεις στις διμερείς και περιφερειακές σχέσεις με την Ελλάδα

Ραγδαία δείχνουν να επιδεινώνονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ύστερα από την χορήγηση ασύλου σε ένας από τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς από την Επιτροπή Ασύλου, με την Άγκυρα να απειλεί με «επιπτώσεις» στις διμερείς σχέσεις.

«Η Ελλάδα, που χορήγησε το δικαίωμα ασύλου σε έναν από τους οχτώ πραξικοπηματίες στο coup d'etat της 15ης Ιουλίου, για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και έχει ανοίξει την αγκαλιά της σε πραξικοπηματίες με αυτή την απόφαση» τονίζει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, «η Ελλάδα, δεν έδειξε την απαιτούμενη και αναμενόμενη συνεργασία κατά των εγκλημάτων της τρομοκρατίας καθώς εμπόδισε την εκδίκαση στην Τουρκία όσων στόχευσαν το δημοκρατικό πολίτευμα και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες μας».

«Αυτή η απόφαση, που θεωρούμε ότι έχει πολιτικά κίνητρα, αναμφισβήτητα θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις και τις περιφερειακές συνεργασίες με την Ελλάδα», καταλήγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αίτηση ακύρωσης της απόφασης για το άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό από την ελληνική κυβέρνηση
Σε σχετική ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει:
“Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών”.
Η Αθήνα προσπαθεί να κερδίσει χρόνο στην κόντρα με την Άγκυρα; Ή μήπως απλά δείχνει σημάδια υποχώρησης απέναντι σε μια χώρα που -όπως φαίνεται- μόνο στην Ελλάδα κάνει «τον νταή» για την έκδοση των Τούρκων που διέφυγαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα;

Η συγκεκριμένη (και αναμενόμενη για τους γνώστες) αντίδραση της Άγκυρας δεν αποτελεί ένα απλό παράδειγμα (της ήδη υπάρχουσας στην Ελληνική Θράκη) εμπλοκής της Τουρκίας στην Δικαιοσύνη και στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, αλλά αποτελεί περίτρανη απόδειξη της επικρατούσας άποψης στην Τουρκία περί διαχωρισμού των θεσμών και περί της δυνατότητας επιβολής της πολιτικής στην Δικαιοσύνη...

Με απλά λόγια, η Τουρκία αποδεικνύει την άποψή της για την δημοκρατία και τις δυνατότητες επιβολής της πολιτικής και των ό,ποιων σκοπιμοτήτων της στο εσωτερικό της χώρας και όχι μόνο. Σε συνδυασμό με τον εθνικιστικό ανταγωνισμό (ντελίριο) που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της γείτονος, αντιλαμβανόμαστε την ανάδειξη των ήδη υπαρχόντων τάσεων που καθιστούμ την σημερινή Τουρκία λίαν επικίνδυνη προς την Ελλάδα, αφού η Ελληνική Δικαιοσύνη "τόλμησε" να προσβάλει το αίτημα του "σουλτάνου" Ερντογάν για έκδοση των 8 τούρκων αξιωματικών. Προσβολή η οποία επ' ουδενί δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από τον κινούμενο στα όρια της ψυχασθένειας τούρκο πρόεδρο...
πηγή: kostasxan
[full_width]
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.