-->

Header Ads

Πάει κι αυτό…το ψήφισαν


Του Αντώνη Παπαντωνίου
Μετά και την ψήφιση της γνωστής τροπολογίας για την προσαγωγή με την αυτόφωρη διαδικασία για την αντίσταση από το Λαό στα Ειρηνοδικεία κατά την διαδικασία αρπαγής των περιουσιακών στοιχείων των Πολιτών που παραβιάζουν κάθε Νομιμότητα και που ακυρώνουν το ίδιο το Σύνταγμα, θέλω να επικεντρωθώ μόνο τώρα μόνο στο θέμα αυτό, δηλαδή αυτής της κατάπτυστης τροπολογίας. Καταγράφω λοιπόν επακριβώς τι ορίζει το Σύνταγμα, που πολύ σύντομα θα μείνει μόνο μια ανάμνηση…

Άρθρο 11.- παρ.1 Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.

Παρ.2 Μόνον στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευθούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξ αιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως ο νόμος ορίζει.
Ας δούμε τώρα επιχειρώντας μια σύντομη ανάλυση να δούμε κατά πόσο αυτή η κατάπτυστη διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα απ το Ελληνικό;;; Κυνοβούλιο είναι, έστω, συμβατή με το Σύνταγμα.

Κατ αρχήν λοιπόν χαρακτηρίζει σαν δικαίωμα την μαζική διαμαρτυρία του Λαού κατά αποφάσεων των εκάστοτε Κυβερνώντων σε περιπτώσεις που αυτός, που είναι, υποτίθεται, ο κυρίαρχος κρίνει ότι οι αποφάσεις αυτές καταπατούν τα δικαιώματά του και θέλει να εκφράσει την έντονη αντίθεσή του σαν μέτρο πίεσης για την άρση της κάποιας αδικίας. Εδώ έχουμε να παρατηρήσουμε ότι ο Συνταγματικός Νομοθέτης παρ όλο που το αποδυναμώνει το δικαίωμα αυτό, αφού το αποσυνδέει από το Άρθρο 120παρ.4 που όταν πρόκειται για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αποδέχεται «κάθε μέσον», τελικά το συνέρχεσθαι το αναγνωρίζει σαν δικαίωμα.

Στη συνέχεια μας λέει ότι α) μόνον στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρευρίσκεται η αστυνομία, άρα στους εσωτερικούς χώρους των Ειρηνοδικείων όχι, β) για την απαγόρευση απαιτείται αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής που να προβάλλει σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια κ.λ.π. Ρωτάμε λοιπόν ποιος είναι αυτός ο σοβαρός κίνδυνος;;; μήπως είναι η παρεμπόδιση της αρπαγής από τις Κατοχικές Δυνάμεις της Ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών και η μετατροπή του σε δούλους του Μεσαίωνα;;

Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την πλήρη αδιαφορία σε κάθε νομιμότητα είναι ότι το "αδίκημα" δεν προβλέπεται σαν «αυτεπάγγελτα» διωκόμενο και συνεπώς διώκεται «κατ έγκλιση», και η ερώτηση είναι ποιός θα κάνει και πότε την μήνυση για να οδηγηθεί ο Μέγας Εγκληματίας στο αυτόφωρο;;

Φίλοι μου εγώ απλά επισημαίνω ότι όλοι αυτοί είτε ψηφίσανε, είτε παραμείνανε μέσα και τους δώσανε με την παραμονή τους τη δυνατότητα να την ψηφίσουν αντί να παραιτηθούν και να βγούν άμεσα στο Λαό και να τον καλέσουν σε ανατροπή του Καθεστώτος πρέπει να τύχουν της μεταχείρισης που τους αξίζει και που είναι η συσπείρωση όλου του Λαού έτσι ώστε να ανατραπεί αυτό το αισχρό Καθεστώς για να οικοδομήσουμε απ την αρχή μια Ελλάδα αντάξια της τεράστιας Ιστορίας της που στο πέρασμα των Αιώνων δίδαξε Πολιτισμό, Τέχνες, Αγώνες, Δημοκρατία!!

Ο Αντώνης Παπαντωνίου, Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) – Νομικός, είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας
του Ε.ΠΑ.Μ.
Πηγή: https://epamhellas.gr/
μέσω: seisaxthia-epam
Edit

No comments

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Powered by Blogger.