-->

Header Ads

Τι παθαίνεις άμα παραδίνεις το νόμισμα σου στους ξένους!!!Εμείς παρ ολ΄ αυτά ελπίζουμε με το Ευρώ!!Εκείνο που έχει κυρίαρχη σημασία είναι υπό ποιους όρους εκδίδεται ένα νόμισμα και η σχέση της αξίας του νομίσματος με τα υπόλοιπα νομίσματα όλου του κόσμου.

Θα σας δώσω ένα ιστορικό παράδειγμα για να το κατανοήσετε.
Οι Ινδίες υπήρξαν αποικία της Μεγάλης Βρετανίας, ένας χώρος που περιελάμβανε τότε και το σημερινό Πακιστάν. Οι Ινδοί απαίτησαν από του Βρετανούς, το 1862, πλήρη νομισματική επικυριαρχία, και πράγματι οι Βρετανοί συναίνεσαν και έτσι εκείνη την χρονιά εκδόθηκε η καινούργια ρουπία (rupee, στη γλώσσα Χίντι), το νόμισμα των Ινδιών.

Η ρουπία όμως αμέσως συνδέθηκε με την λίρα της Αγγλίας με ένα πολύ σκληρό τρόπο, που λέγεται currency boards, κατά τον οποίο, μια επιτροπή όριζε την αξία της ρουπίας σε σχέση με την λίρα της Αγγλίας, άλλα καθόριζε επίσης ότι η προσφορά της ρουπίας θα είναι ανάλογη με την ποσότητα των λιρών Αγγλίας που θα διακατείχαν οι Ινδίες.

Με άλλα λόγια, η κάθε ρουπία με την εμφάνιση της σε κάποια τράπεζα των Ινδιών, αμέσως θα μπορούσε να μετατραπεί σε λίρα Αγγλίας, αφού οι λίρες Αγγλίας ήσαν εκεί, αλλιώς δεν θα είχε εκδοθεί η ρουπία.

Κατά συνέπεια, αν οι Ινδίες επιθυμούσαν να αυξήσουν την ποσότητα του χρήματος για την ανάπτυξη της χώρας, θα έπρεπε να εξάγουν προϊόντα και υπηρεσίες στην Μητρόπολη Αγγλία, συνεχώς να δανείζονται και διαρκώς να φορολογούν.

Με την μέθοδο αυτή, γίνεται φανερό, πως συνεχιζόταν η χυδαία εκμετάλλευση των Ινδιών από του Άγγλους και την καθεστηκυία τάξη των Ινδιών (προδότες παράγει κάθε χώρα), οι όποιες Ινδίες εξηρτώντο πια από την νομισματική πολιτική της Αγγλίας.

Άρα, καίτοι οι Ινδίες είχαν δικό τους νόμισμα, φορολογικούς νόμους, δεν μπορούσαν να ασκήσουν ανεξάρτητη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική αφού είχαν υποσχεθεί την άμεση μετατροπή της ρουπίας σε λίρα Αγγλίας.

Έτσι, με 15.000 στρατό και γραφειοκράτες οι Άγγλοι, άλλα με κυρίαρχο όπλο την νομισματική πολιτική, αποίκησαν και κυβέρνησαν τις Ινδίες μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1940, οπότε οι Ινδίες έγιναν ανεξάρτητο κράτος. (Η ιστορία αυτή είναι άκρως διαφωτιστική για να εξηγηθεί το Brexit. Οι Βρετανοί, που έχουν νικήσει του Γερμανούς σε δυο πολέμους, δεν θα επέτρεπαν ποτέ στους Γερμανούς να τους κατακτήσουν με κόλπα που αυτοί πρώτοι έχουν διδάξει και εφαρμόσει, που αφορούν στην νομισματική πολιτική).

Για την ιστορία να αναφέρω εδώ ότι το ίδιο αποπειράθηκαν να κάνουν οι Άγγλοι, και με άλλα μέσα, κυρίως την παραχάραξη των νομισμάτων, στον Καναδά, στην Αμερική και στην Αυστραλία, άλλα απέτυχαν.
Εμεις παρ ολ αυτα ελπιζουμε με το Ευρω!!Σπύρος Στάλιας
Νεα Υορκη, 17-12-2017
[full_width]
Edit

No comments

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Powered by Blogger.