Ε.ΠΑ.Μ.: Κάλεσμα προς την Ορθόδοξη Εκκλησία

Το 6ο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ. (Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου) με το παρόν ψήφισμα δηλώνει ότι ακολουθεί τις επαναστατικές παραδόσεις του λαού μας, του οποίου τα κινήματα - από την εποχή της Εθνικής Παλιγγενεσίας έως την Εθνική Αντίσταση - συνδύαζαν την απελευθέρωση με την αναγνώριση της Ορθοδοξίας ως επικρατούσας θρησκείας. Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίζει:

1) Την παρουσία και τον καθοριστικό διαχρονικό ρόλο της Ορθοδοξίας στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους,

2) Την καθοριστικής σημασίας συμμετοχή των ορθόδοξων Χριστιανών στους αγώνες του Ελληνικού λαού για Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία,

3) Τη συμπαράσταση της Εκκλησίας στον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό κατά το παρελθόν,

4) Την προκλητική επίθεση στο θρησκευτικό συναίσθημα του Ελληνικού λαού, προκειμένου να μετασχηματιστεί η Ελλαδική Εκκλησία από Πίστη του Έθνους σε πυλώνας μιας επινοημένης Πανθρησκείας, στο πλαίσιο της Παγκοσμιοποίησης.

Για όλους αυτούς του λόγους, το ΕΠΑΜ:

Καλεί την ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να αξιοποιήσει την εκκλησιαστική περιουσία ως θεματοφύλακάς της και όχι ως επιχειρηματίας ή για ιδιοτελείς σκοπούς. Όχι για να πληρωθεί το ανυπόστατο και παράνομο για τον λαό χρέος προς τους τοκογλύφους της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., αλλά για να βοηθηθεί και να ανακουφισθεί ο υπό κατοχήν ευρισκόμενος Ελληνικός Λαός.

Καλεί τον Ορθόδοξο κλήρο να αναλογισθεί το Παράδειγμα του Παπαφλέσσα, του Αθανασίου Διάκου, του παπά Ανυπόμονου και πλήθους άλλων, να καθορίσει τη στάση του και να παίξει τον ιστορικό του ρόλο σήμερα, με τη συμμετοχή του στους αγώνες του Ελληνικού λαού, για την απελευθέρωση της Πατρίδας από το νέο Ευρωπαϊκό Ράιχ.

Καλεί τους απλούς πιστούς να αναλογιστούν τον Σωτήριο Λόγο και την ίδια θυσία του Χριστού και να ενταχθούν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της πατρίδας ενάντια στη νέα κατοχή, ακριβώς όπως έπραξαν και οι πρόγονοί μας, τότε που σύσσωμος ο Ελληνικός λαός αγωνιζόταν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

Το Ε.ΠΑ.Μ. θέλει να υπενθυμίσει προς όλους (λαό και κλήρο) ότι η Ορθοδοξία υπήρξε και παραμένει επικρατούσα θρησκεία, μόνο στον βαθμό που συνδέεται οργανικά με τους αγώνες του λαού για την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία.

Ψήφισμα του 6ουΣυνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ.: Κάλεσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία
Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2017 Το Σώμα του 6ου Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ.

πηγή - μέσω

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget