Η λογική της παράνοιας

του Μιχάλη Χαιρετάκη
Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρίν λίγες ώρες είναι μόνο ένα μικρό λιθαράκι στη λογική της παράνοιας, μιας λογικής που ένα αόρατο χέρι χτίζει μεθοδικά τα τελευταία χρόνια.

Η αρχή ήταν με τις νέες ταυτότητες , όπου το θρήσκευμα απαγορευόταν πλέον να αναγράφεται, ως ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο , πριν πολλά χρόνια, τότε που απορούσες γιατί τόση μεγάλη σπουδή του νομοθέτη να προστατεύσει τα ευαίσθητα δεδομένα των κατοίκων και γιατί το θρήσκευμα που ήταν τότε πάνω απο 95% των κατοίκων της χώρας ,Χριστιανοί Ορθόδοξοι ήταν ευαίσθητο δεδομένο.

Μετά βέβαια διαπίστωνες οτι μάλλον άλλοι ήταν οι λόγοι, γιατί ένα άλλο προσωπικό δεδομένο η ημερομηνία γέννησής μας περιέχεται στον ΑΜΚΑ.

Το γεγονός αυτό, του προσωπικού δεδομένου της ημερομηνίας γέννησης, το είχε παραδεχθεί και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων με την απόφαση αρ 23/2008 οπου έγραφε μεταξύ άλλων:

"Σύμφωνα με το άρ. 2 περ. α' Ν. 2472/1997, ως δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα νοούνται “κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων.”. Οι πληροφορίες, συνεπώς, οι οποίες αφορούν στην ηλικία, την εργασία, την εξειδίκευση και την υπηρεσιακή πορεία ενός προσώπου συνιστούν προσωπικά δεδομένα αυτού."

Ομως όταν έγινε καταγγελία για τον ΑΜΚΑ, στην ίδια υπηρεσία, ενα χρόνο μετά, με αριθμ πρωτ. Γ/ΕΙΣ/6200/16-10-2009 και αριθμ. Υπόθεσης 046108_1104_05_09, απο τότε και μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε κάποια απόφαση για το θέμα.

Αλλαγή φύλου και στα 15χρονα πια με το νόμο απο τη μια, ανοιγμα με αυτό τον έμμεσο τρόπο και στις υιοθεσίες απο ομοφυλόφιλα ζευγάρια και απο την άλλη εποικισμός της χώρας κυρίως με σουνιτες συντηρητικούς μουσουλμάνους με μεγάλη δεκτικότητα στην κατήχηση του ισλαμικού φανταμενταλισμού.

Ηδη εδω και χρόνια στις χώρες που κυριαρχεί το Ισλαμ κυκλοφορούν διαδικτυακά στα social media φωτογραφίες και σχόλια με τον ηθικό ξεπεσμό των απίστων της Δύσης.

Είναι τόσο ηλίθιοι που συσσωρεύουν 2 αδρανή φαινομενικά υλικά στον ίδιο χώρο και κάποια στιγμή θα ξεσπάσει η φωτιά απο κάποια σπίθα; Οχι φυσικά, το κάνουν επίτηδες, περιμένοντας με ανυπομονησία τη στιγμή που θα συμβεί.

Το ίδιο και στον Ασπρόπυργο, απο όλη τη χώρα διαλέγουν και φέρνουν στην ίδια περιοχή που είχαν εγκατασταθεί οι Ρωσοπόντιοι, Ασιάτες εργάτες για να κατεβάσουν τους μισθούς στην περιοχή. Περιμένοντας πάλι το μοιραίο.

Εχουν φέρει και εναν τρομονόμο που τον βαφτίσαν αντιρατσιστικό και όποιος αντιδράσει του τον φέρνουν στο κεφάλι. Αλα καρτ.Οποτε τους συμφέρει. Ο ρωσοπόντιος που βλέπει το μεροκάματο του να υποδιπλασιάζεται με τους νεοφερμένους, και με την απουσία ελέγχων των επιθεωρήσεων εργασίας του άθλιου κράτους, που κλείνει πονηρά το μάτι στην παρανομία,αντιδρά έχοντας μόνο μέσο στην πραγματικότητα την καταδικαστέα ομολογουμένως βία.Η βια όμως που ξεκινάει απο το ψωμί που χάνει και όχι επειδή ο απέναντι είναι πακιστανος, ινδός ή αφρικανός.

Εκει έρχεται το έκτρωμα του αντιρατσιστικού νόμου να τον βαφτίσει ουσιαστικά ρατσιστή, επειδή δεν κάθεται φρόνιμος, υποταγμένος στη μοιρα μέχρι το μεροκάματο να φτάσει όσο στην Ινδία, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν.

Ο αλλοδαπός όμως που κακοποιεί έλληνες ηλικιωμένους δεν είναι ρατσιστής, αφού το κάνει για να ληστέψει και όχι εξαιτίας της φυλής του ηλικιωμένου. Ρατσισμός αλα κάρτ δηλαδή. Μάλιστα ο αλλοδαπός αυτός, μπορεί με ένα καλό δικηγόρο να κακοποιεί ανενόχλητος για πολλά χρόνια χάρη στους νόμους περι αποσυμφόρησης των φυλακών που ξεκίνησαν ως έκτακτοι και κατάντησαν μόνιμοι, όπως ακριβώς έγινε και με τον ΕΝΦΙΑ.

Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι όλα ήταν και είναι προσχεδιασμένα, δεν είναι κάποια θεωρία συνωμοσίας, είναι η πραγματικότητα που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, που κάποιοι προετοιμάζουν χρόνια τώρα μια κοινωνία έκτρωμα του μέλλοντος.Μια κοινωνία όπου θα κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια, όπου θα έχουμε χάσει όλα μας τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Μια οργουελιανή κοινωνία οπου θα κυκλοφορουν ελεύθεροι οι κάθε λογής παραβατικοί και θα φυλακίζονται οσοι χρωστούν στο δημόσιο, όσοι βαφτίζονται τρομοκράτες και όσοι βασίζονται ρατσιστές.

Το πικρό ανέκδοτο είναι οτι στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, οι κυβερνώντες, επικαλούνται το δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στη ζωη και στην ακεραιότητα του προσώπου, την ασφάλεια και την ελευθερία, στο δικαίωμα εκπαίδευσης και στην προστασία της υγείας. Αυτά υποστηρίζουν οτι θα τα φέρουν και για το μικρό ποσοστό που αφορά το νομοσχέδιο, αφού εδω και χρόνια τα εφαρμόζουν και στους υπόλοιπους...

Ο Τσίπρας μιλησε βέβαια για γενναιότητα που έδειξε η κυβέρνηση για το θέμα της αλλαγής φύλου, τις ίδιες μέρες που άγνωστοι κακοποιούσαν άγρια 90χρονο για 5 ευρώ, που άνεργη μητέρα είδε να κατάσχουν τα τελευταία 8 ευρώ απο λογαριασμό της στην τράπεζα και που άνεργος πατέρας με 2 παιδιά αυτοκτόνησε μέσα στην ανέχεια και την απόγνωση. Για εκείνους δεν υπάρχει κανένα έλεος και καμμιά γενναιότητα.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι σας το κρατάω για το τέλος:
Επειδή οι άνθρωποι που οριζουν τις τύχες μας είναι εντελώς ηλίθιοι διαβάστε προσεκτικά το παρακάτω:

Πως γίνεται ο έλεγχος του ΑΜΚΑ:
Ελέγξετε την ημερομηνία γέννησης και το φύλο, που περιέχονται στον Α.Μ.Κ.Α., σύμφωνα με το παρακάτω παράδειγμα.

Έστω ότι ο Α.Μ.Κ.Α. είναι ο 270163 0012 5
Οι πρώτοι έξι (6) αριθμοί είναι η ημερομηνία γέννησης (27 Ιανουαρίου 1963).
Από τους επόμενους τέσσερις αριθμούς (0012) ο τελευταίος (δηλ. το 2) δηλώνει το φύλο και στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για γυναίκα. Γιατί οι ζυγοί αριθμοί 0,2,4,6,8 δίδονται στις γυναίκες ενώ οι μονοί 1,3,5,7,9 δίδονται στους άνδρες.

Ο τελευταίος αριθμός (5) αφορά τη μηχανογράφηση και επομένως δεν ελέγχεται από εσάς.
Αντε τώρα να αλλάζετε και τον ΑΜΚΑ του καθενός και καθεμιάς μαζί με την κάθε αίτηση αλλαγής φύλου...

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget