Εκπαιδευτικοί κατά Γαβρόγλου, Ζουράρι

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Για προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών της για τις ελλείψεις στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται εκεί. Μάλιστα, σε επιστολή τους αναδεικνύουν μια διάσταση δηλώσεων του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου με τον αρμόδιο υφυπουργό Κώστα Ζουράρι.

Ειδικότερα, οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων της Γερμανίας προ εβδομάδας ανέφεραν σε επιστολή τους ότι λόγω της «φετινής τραγικής κατάστασης των ελληνικών λυκείων της Γερμανίας, τα οποία παρουσιάζουν τέτοια υποστελέχωση στο διδακτικό προσωπικό τους, αποκλείεται η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους. Η έλλειψη σε καθηγητές βασικών ειδικοτήτων όπως φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί κ.λπ. είναι τεράστια, με συνέπεια, όχι μόνο το ημερήσιο πρόγραμμα να συρρικνώνεται δραματικά, αλλά κι αυτό που γίνεται, να γίνεται με τόσα εμπόδια, που στην τελική να απαξιώνεται η όλη μαθησιακή διαδικασία». Το υπουργείο απάντησε (στις 29/9) ότι θα καλυφθούν έως τις 15 Οκτωβρίου οι ελλείψεις, λέγοντας ωστόσο ότι «παρά τον έγκαιρο σχεδιασμό, σε ελληνικά σχολεία της Γερμανίας υπήρξε σημαντικός αριθμός ενστάσεων εκπαιδευτικών έναντι συναδέλφων τους στα διοικητικά δικαστήρια της Ελλάδος. Η διαδικασία αυτή είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν κενά σε θέσεις διδακτικού προσωπικού κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των σχολείων, τα οποία θα καλυφθούν με το πέρας της διαδικασίας που προβλέπεται σε περιπτώσεις ενστάσεων».

Ομάδα εκπαιδευτικών που εργάζεται στη Γερμανία και έχει κάνει οικογένεια με μόνιμο κάτοικο εξωτερικού (άρα ζουν μόνιμα στη Γερμανία) αντέδρασε με οξύτητα στην ανακοίνωση του υπουργείου και σε επιστολή ζητεί «ας μας απαντήσει το υπουργείο, τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο; Το δελτίο Τύπου ή το έγγραφο του υφυπουργού (από 26/9), το οποίο έχει σταλεί σε όλα τα συντονιστικά και από το οποίο φαίνεται ότι ο μόνος υπεύθυνος και υπόλογος αυτής της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, είναι το υπουργείο και οι λανθασμένοι χειρισμοί του και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα έξοδα πρώτης μετάβασης των νεοαποσπασθέντων. Πολλά τα ερωτήματα και δυστυχώς το υπουργείο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, μεταφέροντας με ψεύδη και αναλήθειες τις δικές του ευθύνες, σε μερίδα εκπαιδευτικών που προσέφεραν στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση και τους οποίους το υπουργείο χρησιμοποιούσε με μεγάλη άνεση όταν τους είχε ανάγκη».
Καθημερινή
Labels:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget