Το "Γεωπολιτικό Μνημόνιο" και οι Κίνδυνοι Πυρηνικού Πολέμου στη Μέση Ανατολή

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

1ηΗ ΣΕΛΙΔΑ

Καθώς γράφουμε αυτές τις γραμμές, δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα των συναντήσεων του κ. Τσίπρα με τον Τραμπ και την υπόλοιπη αμερικανική ηγεσία.

Δεν θα σταθούμε εδώ στους παραλληλισμούς και τους συμβολισμούς, ενός ‘Ελληνα (κατά δήλωσή του) «αριστερού» Πρωθυπουργού, που τάδωσε όλα στον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ, στηρίχτηκε απάνω του για να αντιμετωπίσει την ΕΕ και κατέληξε στην ταπεινωτική συνθηκολόγηση και τον εξευτελισμό του 2015. Η Ιστορία μάλιστα, με εκείνη την απαράμιλλη, βαθύτερη ειρωνεία της, που τόσο εύστοχα περιέγραψαν τον μηχανισμό της οι Αρχαίοι Τραγικοί, οδήγησε τον κ. Τσίπρα στον Λευκό Οίκο, τη στιγμή που εκεί βασιλεύει τώρα ο πιο επικίνδυνος και ολοκληρωτικός Πρόεδρος στην ιστορία της Αμερικής.

Ελπίζουμε να μην υπάρξει κανένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα από το ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Ουάσιγκτων, γιατί, με δεδομένο το ελληνικό πολιτικό σύστημα και την κατάσταση της χώρας αφενός, το τι θέλουν οι Αμερικανοί και τη γενικότερη πολιτική τους αφετέρου, δύσκολα μπορεί να παραχθεί οποιοδήποτε καλό αποτέλεσμα για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Αντίθετα, μπορούν να παραχθούν πολύ αρνητικά έως καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Ελπίζουμε, αλλά δυστυχώς δεν είμαστε καθόλου σίγουροι. Γιατί προφανώς κάτι θέλουν οι Αμερικανοί για να τον φωνάξουνε στην Ουάσιγκτων. Και όχι βέβαια για να του δώσουν δήθεν κάποιο «αντάλλαγμα». Ανταλλάγματα δίνεις μόνον σε όποιον φοβάσαι ότι μπορεί να σου φύγει, όχι σε όποιον πασχίζει, όπως το σύνολο σχεδόν της πολιτικής τάξης της Ελλάδας σήμερα, να σου δώσει όσα περισσότερα μπορεί από τη χώρα του.

Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μια περιοχή τεράστιας στρατηγικής σημασίας. Η σημασία αυτή είναι θεωρητικά και ένα «όπλο» για μια πατριωτική πολιτική ηγεσία, αν ποτέ μπορούσε να υπάρξει στη χώρα μας, για να διαπραγματευθεί τη διακοπή της οικονομικής καταστροφής της Ελλάδας από τους εταίρους και συμμάχους της και κάποια μέτρα επανόρθωσης της καταστροφής που της προκάλεσαν και συνεχίζουν να της προκαλούν.

Να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι το πρόγραμμα καταστροφής της Ελλάδας αποφασίστηκε από τη Γερμανία, την ΕΕ και το ΔΝΤ, με την έγκριση δηλαδή της Ουάσιγκτων και με πρωταγωνιστικό ρόλο των αμερικανικών τραπεζών και ιδίως της Goldman Sachs στην επιβολή του. Στην τράπεζα αυτή παρέδωσε τώρα ο κ. Τραμπ την οικονομική διακυβέρνηση των ΗΠΑ.

Αυτό κάνει ο Ερντογάν, που υπερασπίζεται, όπως καταλαβαίνει, τα συμφέροντα της χώρας τους. Απειλεί την Ουάσιγκτων με διακοπή της χρήσης του Ιντσιρλίκ. Αυτά κάνει μια ηγεσία που υπερασπίζεται τη χώρα της.

Το να συγκατατίθεται κανείς σε περαιτέρω τέτοιες παραχωρήσεις του ελληνικού στρατηγικού χώρου και στην μονιμοποίησή τους, συνεπάγεται αφοπλισμό του ελληνικού κράτους και
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΣΤΗΝ 2η ΣΕΛΙΔΑ
1 -->2 -->3

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget