Δημιουργείται κοινή υπηρεσία είσπραξης φόρων και εισφορών

Θάνος Πασχάλης

Παράταση ολίγων μηνών από τους επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να λάβει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που θα έχουν αυτή τη βδομάδα, προκειμένου να προχωρήσει το αργότερο στο β εξάμηνο του 2018 στη σύσταση ενιαίας υπηρεσίας για την βεβαίωση και είσπραξης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών ,σύμφωνα με μνημονιακή υποχρέωση που έχει περιληφθεί ήδη στο πρώτο μνημόνιο.

Σήμερα την μεν βεβαίωση και είσπραξη οφειλών από φόρους έχουν τα δικαστικά τμήματα των εφοριών στέλνοντας ενημερωτικά ραβασάκια τακτοποίησης των οφειλών (με εφάπαξ καταβολή των χρεών η μέσω ρυθμίσεων) σε εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες αλλά και προχωρώντας σε περίπτωση άρνησης σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ,όπως κατασχέσεις ακινήτων και τραπεζικών υπολοίπων.

Όσον αφορά οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία αρμόδιο είναι το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) το οποίο εφαρμόζει ανάλογες πρακτικές. Οι δανειστές από το 2011 έχουν ζητήσει για την αποτελεσματικότερη διαχείριση και αποτελεσματικότητα του συστήματος να ενοποιηθούν σε μια οι δύο υπηρεσίες ώστε οι εισπράξεις ληξιπρόθεσμων χρεών από τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία να είναι μεγαλύτερες.

Επικεφαλής των θεσμών και οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης αναμένεται την τωρινή εβδομάδα, εκτός των άλλων θεμάτων, να συμφωνήσουν στις αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε η κοινή υπηρεσία βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και εισφορών να λειτουργεί από το β εξάμηνο του 2018.Στις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις της κοινής εισπρακτικής υπηρεσίας του δημοσίου θα είναι συμψηφισμοί φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, καθιέρωση μιας κοινής ενημερότητας με ταυτόχρονη κατάργηση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας ,ενιαίος μηχανισμός είσπραξης των οφειλών ,εκκαθάριση μαζί με το φόρους και των εισφορών ανά έτος και τέλος κοινές ρυθμίσεις για τμηματική εξόφληση χρεών σε εφορία και ταμεία.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget