Βελγικό δικαστήριο: Το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση

Ένα βελγικό δικαστήριο οριστικοποίησε την υπόθεση κατά 36 ατόμων που περιλαμβάνουν εξέχοντες Κούρδους πολιτικούς όπως τον Remzi Kartal, τον Zübeyir Aydar και τον Adem Uzun και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση».

ANF ​​BRUSSELS Πέμπτη 14 Σεπ. 2017, 17:12
Η υπόθεση που ξεκίνησε το 2006 ενάντια σε 36 άτομα, μεταξύ στα οποία συγκαταλέγονται Κούρδοι πολιτικοί όπως ο συμπρόεδρος του KONGRA-GEL Remzi Kartal, ο Zübeyir Aydar και ο Adem Uzun, οριστικοποιήθηκε μετά από 11 χρόνια.
Η ακρόαση ένστασης που ζητήθηκε από το τουρκικό κράτος και το γραφείο της Εισαγγελίας του Βελγίου κατά της ετυμηγορίας του δικαστηρίου ότι «οι δραστηριότητες του ΡΚΚ δεν μπορούν να θεωρηθούν ως τρομοκρατία» κατά τη διάρκεια της περυσινής ακρόασης στις 3 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Αφού εξέτασε την ένσταση, το βελγικό δικαστήριο αποφάσισε ότι το PKK δεν μπορεί να διωχθεί με βάση τους νόμους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Βέλγιο, δηλώνοντας: «Το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά μέρος σε μια μη διεθνή ένοπλη σύρραξη».

«Το PKK θα πετύχει το σεβασμό που αξίζει σε ολόκληρο τον κόσμο»

Μιλώντας στο κουρδικό πρακτορείο ANF σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Κούρδος πολιτικός Zübeyir Aydar δήλωσε: "Είναι σημαντικό ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι υπέρ μας και αυτό που συμβαίνει στην πρωτεύουσα της Ευρώπης έχει μια διαφορετική σημασία. Κατά την προηγούμενη ακρόαση συζητήθηκε για πρώτη φορά αν αυτός ο πόλεμος είναι πόλεμος τρομοκρατίας. Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ μας για πρώτη φορά στις 3 Νοεμβρίου, περιγράφοντας το PKK ως όχι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ως ένα μέρος του πολέμου. Το γραφείο του Εισαγγελέα κατέθεσε αντίρρηση και προεβήκαμε στην υπεράσπισή μας. Τώρα, το ανώτερο δικαστήριο απέρριψε την έφεσή του και έλαβε μια δίκαιη απόφαση».

Ο Αϊντάρ συνέχισε: «Για χρόνια, ο αγώνας για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν κατηγορείται άδικα ως τρομοκρατία, η οποία βασίζεται σε συμφέροντα μεταξύ κυβερνήσεων και πολιτικών. Αυτή είναι η πρώτη φορά που επιτύχαμε μια δίκαιη απόφαση, η οποία θα επηρεάσει επίσης την υπό εξέταση υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς και σε άλλα δικαστήρια στην Ευρώπη. Αυτή η δικαστική απόφαση έσπασε ακόμη και τον ευρωπαϊκό κατάλογο των "τρομοκρατικών οργανώσεων" που δεν ισχύει πια. Θα την παραπέμψουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Από την άλλη πλευρά, αυτή η υπόθεση αποτελεί απάντηση στο τουρκικό κράτος και τις σφαγές που διέπραξε στο Κουρδιστάν. Θα συνεχίσουμε τις διπλωματικές, πολιτικές και νομικές προσπάθειές μας σε αυτό το θέμα. Το Κίνημα Απελευθέρωσης του Κουρδιστάν θα πάρει τον σεβασμό που του αξίζει σε όλο τον κόσμο».

Ο Aydar πρόσθεσε ότι η σημερινή ήταν μια ακρόαση ένστασης, που σημαίνει ότι είναι η τελευταία ακρόαση ένστασης και ότι αυτός ο φάκελος έκλεισε.

anfenglish.com

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget